Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je Magnusek horší herec nebo scénárista. Protože jeho postavě učitele jsem ani na minutu nevěřil a takhle slibný námět zazdít takovým hloupým scénářem… Na tomhle filmu je dost věcí špatně. Ale poslání, o které se snaží, je aktuální a hodně palčivé. A proto si myslím, že za pár let by se o tohle měl pokusit někdo jiný, protože pak by z toho mohl být film, který by opravdu vypovídal o jedné(?) generaci. 40 %. ()

Reklama

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

oje 

všechny recenze uživatele

S filmem nemám problém, bez zvláštních očekávání to celkem uteklo. Snad jen tu neustále střídající se kombinaci vážného sociálního dramatu s ryze komickými scénami, které má na svědomí převážně monolit Magnusek, nevidím jako nejštastnější. Buď drsná odplata, ponuré ghettostory, nebo komedie, ale všechno najednou se nemá rádo. Jinak fandím autorovi, že se pustili do tématu, které má v našich luzích minimální zastoupení. A pomovi příště prosím napsat aspoň jednu repliku! Alternativa: Kobova garáž. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

(Pozor, !SPOILER! k první větě komentáře. Obsahuje jedno velice neslušné slovo + jeden až vulgární hovorový výraz.) Co to má kurva bejt? Chcete mi snad tvrdit, že i přes masivní propagaci hodného a kulturně přínosného Roma, jak nám ji servírují naše milá strana a vláda, vypustí někdo do oběhu takovýto hnus? To se po nás chce, abychom si xenofobně drželi váčky s penězi, když se o nás v tramvaji opře únavou z tvrdé práce zmožený příslušník zmíněného etnika? Máme býti snad tak malí a opovrženíhodní, že z toho až nebudeme tolerovat sympatické odlišnosti romského přístupu k životu? Vždyť tak rádi tančí, zpívají, vesele si z plna hrdla vyjasňují aspekty rozdělení rodinných rolí a statusů a konzumují při tom všem nápoje zatížené vysokou daní z přidané hodnoty, a to v touze zachránit skomírající hospodářství. A činí-li tak po celé roky přímo nám nad hlavou, známe je tak dobře, jako bychom již sami patřili mezi ně, vyvolené. Pryč s výrazy cigán a cikán, morgoš, vargoš, nefachčenko či kofola, cikorka nebo černomor. ---- Herecké výkony střídavě oblačné, napáplé Magneto vážně nevypadá jako vrah z přesvědčení. Ovšem za odvahu býti nekorektně pravdiví a aktuální jim dávám za čtyři, Bastardům. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)
  • Čtvrt roku po premiéře filmu Kristýna Leichtová sdělila médiím, že byla ve dvanácti letech znásilněna. (Fenk)
  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama