Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told (2013) odpad!

Tak tenhle dokument mě rozzuřil doběla! Jak někdo může vypouštět takové lži?! Vyjádřím se k pasáži o holocaustu. Můj pradědeček byl žid, prababička (jeho žena) židovka nebyla. Němci si pro pradědečka, jakožto žida, přišli a transportovali ho do Osvětimi, kde zemřel! A nebyl tam transportován proto, že by ho němci potřebovali chránit přes komunismem, ani proto, že by měl tyfus nebo vši, ale proto, že byl žid! Měli dvě děti - mojí babičku a její sestru. Němci řekli prababičce, ať vybere jedno dítě, protože děti byly jen z poloviny židovky, tak asi “stačilo” jedno! Prababička vybrala moji babičku, protože byla starší, a němci jí transportovali do Terezína. Naštěstí přežila, měla děti, vnoučata, a všem nám poskytla přímé svědectví zvěrstev, která němci páchali! Takže vy, co se tady rozplýváte nad tím, jak je v dokumentu konečně zobrazena pravda, byste se nad sebou měli hluboce zamyslet!

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Tento film, natočený podle skutečných událostí mě opravdu chytl za srdce. Po dlouhé době mrazení na zádech a málem i ta slzička ukápla. Musí to být hrozné ta bezmoc když se veškerá pomoc otočí k vámí zády a vy vidíte ta zvěrstva, která se tam děla. Don Cheadle excelentní výkon. Celý film podkreslen nádhernou hudbou, ale písnička na konci od Wyclefa Jeana výýýýýýýýýýborná.

plakát

Střepy v hlavě (2008) 

Ješišmajrá tak tohle byl opravdu omyl s výběrem filmu. Úděsně zdlouhavé,nudné nic neříkající záběry.Na tomuto filmu bude ujíždět expert na crashtesty (vidět asi 30x bouračku s autem velkým jako tele to je na mě teda opravdu moc). Záběry na město-rozbitý sklo-prasklá žárovka-sprchování a zase rozbitý auto. Neumim si představit tenhle film v kině-po 10 minutách spánek..... Lena Hadey ať radši hraje Sáru Conorovou to jí jde o trošku lépe......

plakát

Na doraz (2010) 

Velice povedená komedie, která vyčnívá z řady nudných a stále stejných rádoby komedií oblíbených v posledních letech. Robert Downey Jr. a Zach Galifianakis podávají vynikající výkony, které bych od nich ani nečekala. Opravdu se při sledování filmu ani minutku nenudíte a některé scény jsou velice vtipné. 71% se mi zdá opravdu málo, dávám 5 hvězdiček protože to je jedna z nejlepších komedií, kterou jsem kdy viděla.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Výborná zápletka, výborní herci. Kevin Spacey no comennt :-) a Russsell Crowe naprosto dokonalej psychouš :-)

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Mafián Al Pacino, tentokrát z jiného pohledu než ve Scarface, ale zase úžasně zahraný. Nechápu že jsem film viděl až teprve před měsícem........

plakát

Nouzový východ (2008) 

Velice zajímavé a poutavé drama z 50.let. Vynikající výkony obou hlavních protagonistů. Další dosti hrozný překlad filmu do českého názvu. Někdy by opravdu bylo lepší ty názvy nepřekládat......

plakát

Resident Evil: Afterlife (2010) 

Z mé strany spokojenost. I tento díl si drží úroveň předchozích Residentů. Škoda že zombíků je zde opravdu málo a že je tu okatě nechaný konec na pokračování. Jinak klasika-prostě Resident.

plakát

Saltová (2010) 

Hrůůůza děs běs. Nejradši by si zasložila odpad, ale jsou ještě horší filmy než tohle.....

plakát

Přežili jsme Ardeny (2003) 

Film se mi opravdu líbil. Sice tu nejsou zobrazené krvelačné boje na bitevním poli, ale napětí tu rozhodně nechybí, ikdyž jak zde někteří podotýkají, "tam hrdinové jen chodí po lese a vyprávějí si historky". Myslím, že je to velice poutavě a zajímavě natočené, člověk se ani minutku nenudí díky častým "návštěvám" vojáků německé armády, při nichž se hlavní hrdinové několikrát ocitnou v ohrožení života. Brilantně je zobrazená jedna ze závěrečných scén filmu, kdy hlavní hrdinové jedou v autě s vlajkou Německa a ocitají se uprostřed palby jak Němců, tak i Američanů. Jediné co nechápu, je ten český překlad "Přežili jsme Ardeny". Když se podívám na obal DVD, vidím tam 4 muže, z nichž to ale přežijí jen 2. Proto tento titulek opravdu nechápu a musel ho vymýšlet nějaký inteligent.