Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (149)

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Mrzí mě ta nízká hodnocení. Pro mě naprosto luxusní film, který měl díky výborně vybranému prostředí pro toto téma konečně tu správnou temnou atmosféru! Russellovo ztvárnění hlavní postavy mě neskutečně bavilo a moc jsem si ho užíval. Byla to jízda jako na horské dráze. Díky za ni, čuníku:-)

plakát

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo (2022) 

V 80. letech nám učitelky o příhodách Mikuláše četly za odměnu třeba při suplování během druhé půlky hodiny, když jsme v té první půlce při učení byli hodní... Jsem moc rád, že jsem po 35 letech mohl vidět originál na velkém plátně multikina. Dokonce i toho našeho malého v Liberci, které od kvality Aero Filmu dává jinak ruce pryč. Je to nádherná a dojemná pocta oběma autorům! A překrásný a milý hlas výjimečného Ondřeje Brzobohatého z ní udělal ještě větší skvost než jsem čekal.

plakát

Vidím vás (2022) (seriál) 

Tento typ mystery thrillerů miluji. Proto mi ani nevadil ten otevřený konec. Naopak oceňuji, že tvůrci nesklouzli k nějakému trapnému výmyslu, když případ zůstal ve skutečnosti nevyřešen. POZOR, SPOILER: Jen absolutně nechápu, co už jiného by mělo přispět k jeho vyřešení, když ne ta tajná chodba mezi oběma domy. Pokud tedy skutečně existuje.

plakát

Šarlatán (2020) 

Takových filmů, které se vnímavým divákům dostanou až do morku kostí, se točí bohužel málo, a proto jsem za jeho vznik nesmírně vděčný! Paní Agnieszka je královnou evropských režisérů. Na její film se vyplatí jít, aniž byste o něm cokoli věděli. Dva diváci v polovině opustili sál, ale to je jejich problém. Asi čekali dalšího Bouráka... Děkuji za nepopsatelně krásný zážitek, který mě na dvě hodiny přikoval do sedačky. Věrní fanoušci paní režisérky možná zaznamenali i ten letmý dotek Verlaina a Rimbauda😉👍💚 Bravo!!!

plakát

Polibek od Beatrice (2017) 

A proto miluji francouzský film. Délka byla naprosto v pořádku, protože za 90 minut se často nestihne sdělit vše potřebné. A filmy, které mají duši a mají co říct, tuto stopáž potřebují, aby mohly během vyprávění dostatečně uzrát. Aby se divák s postavami dostatečně ztotožnil a mohl je lépe poznat. V porovnání s kýčovitou americkou produkci působí francouzský film stále jako balzám na duši. Děkuji za něj!

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Dlouho jsem neviděl tak silný a kvalitní film. Naposledy mě takto zasáhlo v 90. letech taktéž výborně obsazené drama Hrací skříňka, které se tomuto filmu vlastně hodně podobá, i když není tak komorní.

plakát

Bombshell: Příběh Hedy Lamarr (2017) 

Konečně odpovídající celovečerní pocta této výjimečné ženě! Viděl jsem dva starší krátkometrážní dokumenty, které nebyly tak hodnotné.

plakát

Kluci z hor (2018) 

Po dlouhé době krásný, citlivě natočený český film, který se vnímavému divákovi zaryje hluboko pod kůži. Povrchní filmoví nadšenci samozřejmě nešetří kritikou, ale koho ty jejich názory jak přes kopírák vlastně zajímají?? Je moc dobře, že tento film vznikl a dal na filmovém plátně po mnoha letech prostor zapomenutým hereckým hvězdám. Nebýt pana režiséra, nikdo by si na ně ani nevzpomněl! Pane Magnusku, zkuste to někdy udělat jako skladatel Hector Berlioz, který na ty směšné kritiky jednou vyzrál tím, že své nové dílo vydal pod jiným jménem. Hádejte, jak to dopadlo.... Lidi prostě byli, jsou a budou neskuteční pokrytci! Vím, že Český Lev čeká na Palacha a spol., ale ode mě ho letos máte Vy!!! Díky za ten hluboce lidský příběh!

plakát

Splynutí duší (1976) (TV film) 

Televizní, málo známý barevný klenot, který diváka kromě hereckých výkonů potěší také mnoha exteriérovými scénami, což nebývá u inscenací vůbec obvyklé. Co ale bohužel obvyklé bývá, je čas nasazení do vysílání. Ani 145. výročí narození spisovatelky Boženy Benešové nepřimělo Českou televizi zvolit vhodnější dobu než 6.50 v neděli ráno, zatímco odpoledne běží tisíckrát opakované pořady. Inu, hlavně, že povinnosti bylo učiněno zadost... Pozn.: Scénář podle povídky Myšky napsala Věra Kalábová! Ondřej Vogeltanz byl dramaturgem.

plakát

Ve dvoře (2014) 

Velmi povedená hořká komedie, která potěší spoustou vtipných scén. Zhlédnuto na stanici Arte 28. 11. 2018.