Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (4)

plakát

Asteroid Kassandra (2009) (TV film) odpad!

Viděl jsem už spoustu špatných filmů, ale tento je všechny hravě strčil do kapsy. Do hluboké, bezedné kapsy. Nezáživné a trapné dialogy, náhody a stupidní příběhy. Takových filmů jsou stovky. V čem tento předběhnul ostatní? Proč mě donutil k tomu, abych ho zařadil do kategorie účkových filmů (další stupínek na stupnici béčkových a céčkových filmů)?? Naprosto nerealistické a veškerou fyziku (a spoustu jiných předmětů Základní školy) popírající chování vesmírných těles jsem viděl jenom já? Nevadilo to nikomu z předcházejících Hodnotitelů? Nikomu nevadilo, že rozpadlý asteroid se roztáhnul asi na den letu? Souvislý pás kamení, který dopadal stále na jedno místo? Země se přestala otáčet? Zemřel Giordano Bruno zbytečně? Naštěstí to místo dopadu meteoritů bylo v božské Americe, protože oni jediní jsou schopni nás ostatní zachránit. Nikomu nevadilo, že americkou vesmírnou loď sestřelil meteor, který "odbočil" z dráhy letu meteorického roje do kolmého směru? Nikomu nedilo, že USA považují za záchranu civilizace to, když nechají v atmosféře vybuchnout desítky (stovky?) jaderných hlavic? USA mají několik tisícovek hlavic, to samé Rusko, nepočítám ostatní země... A většinu jich "vystříleli" na první část asteroidu. Jak asi vypadala planeta po takovém "očistném" zásahu? Nikomu nevadilo, že asistentka (sekretářka?) šíleného a zneuznaného vědce neustále něco přepočítává (tukáním všemi deseti do klávesnice - to bych ten výpočet chtěl vidět) na laptopu?? Co přepočítává, když ji nikdo nedodává žádná nová (opravná) data? Kde bere energii do baterií laptopu? Nabíječku jsem neviděl... A závěr filmu mě naprosto dostal!!!!!!!! Nikomu nevadilo, že (podle tvůrců filmu) armáda USA je vybavena takovými jadernými hlavicemi, které svůj cíl nezničí a nerozmetají, ale "odpinknou" ho na opačnou stranu zpět do vesmíru???? Na jakém principu ty jaderné zbraně fungují? Nějaký nový typ? Asi aplikace Teorie strun v praxi... Jelikož asteroid Amíci odpinkli do vesmíru, myslím, že se dočkáme pokračování. Třeba o tom, jak na své pouti vesmírem trefí vyspělou civilizaci na Alfe Centauri? Nebo o tom, jak je znovu vychýlí nějaký asteroid a vrátí ho zpátky na Zem. Ještě že američtí vědci a armáda budou stále ve střehu.

plakát

Highlander (1986) 

Absolutní klasika žánru. Jeden z prvních filmů, co jsem shlédnul na VHS. A k tomu skvělá hudba Queen. A možná jediný film, ve kterém je Lambert snesitelný. Hodnoťte vždy očima doby, kdy ten snímek vznikal.

plakát

Tisícročná včela (1983) (seriál) 

Překrásně vystavěný epický seriál, který ukazuje Slovensko z té stránky, pro které je my, Češi máme rádi: poetika, něžnost. Fantastiský výkon pana Krónera. Nádherná kamera. Skvělá hudba. Hanba ČT, že po roce 1999 tento seriál dala na obrazovky snad méně často, než to udělali Komančové za doby svého báťuškování.

plakát

Toopy & Binoo (2005) (seriál) 

Nechápu, co byste chtěli, aby Nova po ránu promítala dětem? Nějakého Almodóvara nebo třeba Mrtvou nevěstu Tima Burtona? Myslím si, že to je velmi příhodný seriál. A postavičky jsou dostatečně roztomilé. Kdyby naši politici toho namluvili tolik, jako Binoo, tak by v našem zaprděném království mohlo být všechno jinak. A hlavně by to mohlo být jiné, kdyby jsme si všichni uměli tak krásně hrát, jako to umí Toopy: třeba s neposedným karbanátkem nebo se šlehačkou. A kdybychom uměli tak krásně snít jako oni, bylo by všechno mnohem krásnější a jednodušší. Nezapomeňte, že slovy jiného klasika: "všechno, co umíme, jsme se naučili v mateřské školce." Nehledejte Umění tam, kde být nemusí. A chtějte ho tam, kde by být mělo...