Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Jack Holborn

Jack Holborn (1981)

Nic jsem od tohoto seriálu závratného nečekal. Snažil jsem se navázat na předchozí seriály, na které koukáme spolu s dětmi. Ale musím říci, že mne nakonec překvapil. Přijemně. Neztotožňuji se totiž s filmy, které propagují vrahy a zloděje jako hrdiny, s nimiž se dětská duše ztotožňuje. Mám na mysli piráty a podobnou sebranku. Kapitán pirátské lodi byl i v tomto příběhu vlastně sympaťák, ale průběh byl překvapivě normálnější než dnes běžné šablony. Zlo zůstalo zlem. Nalezenec Jack se nenadchl pro piráty a jejich způsob života, stále si byl vědom, že tohle není dobrá cesta. Jednotlivé postavy nebyly černobílé. Na hlavních hrdinech byly k nalezení i nevhodné vlastnosti, stejně tak na "zlých" pirátech bylo vidět, že jsou to jen lidé, kteří také umějí být fajnoví, přátelští, dobří. Jen se rozhodli a setrvávají na špatné cestě. Příběh, který vypadá tuctově a mnohým se tak asi i bude znát, vyzdvihuji a proto i hodnotím vysoko.

Život v divočině

Život v divočině (2000)

Přírodovědný dokumentární cyklus o Jižní Americe. Při koukání na film se mi připomíná moje zkouška z Jižní Ameriky na přírodovědecké fakultě. Milovaný profesor, milovaný kontinent - tak jak to asi mohlo dopadnout? :-)

Pouští a pralesem

Pouští a pralesem (1973)

Ano, při srovnání s knihou spokojenost. Drobné odchylky, které vůbec nenarušují "ducha" knižní předlohy. A knihu já mám moc rád. Srdce geografa plesá. Tolik zajímavých podnětů pro diskuzi s dětmi. Super!!! Kdybyste někdo měl české znění, prosím, nabídněte! Viděl jsem to pouze v polštině. Oproti tomu film z r. 2001 je děs běs. A to i při vědomí, že se to líbí dětem.

Život Leonarda Da Vinci

Život Leonarda Da Vinci (1971)

Z filmového hlediska specifické ztvárnění, protože do děje opakovaně vstupuje průvodce ze současnosti. Hraní poněkud strojené, spíše divadelní než filmové. Ale přesto jej považuji za zajímavý a kvalitní seriál, protože se snaží popsat život a dílo takového člověka jako byl Leonardo. Pro zájemce o jeho život a dílo ideální kousek.