Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Survive Style 5+ (2004) 

Tenhle film nekdo na IMDb oznacil jako "ubercool". A je to presne to slovo ktere ho vystihuje. Neskutecne barevne, neskutecne napadite, neskutecne vtipne, skutecne zvlastni. What's your function in life?

plakát

Tokijští kmotři (2003) 

Režisér Satoshi Kon znovu ukázal co umí. Po vytečném Perfect Blue a skvělé Millennium Actress jsem měl možnost vidět další jeho počin. Film vypráví o trojici bezdomovců, jejichž život se o jedné vánoční noci změní, když u popelnic naleznou opuštěné dítě. Rozhodnou se ho uchránit od života v dětských domovech a vydají se pátrat po jeho rodičích a zjistit, proč vlastně díte odložili. Vánoce jsou plné zázraků a naši hrdinové ze v zasněženém Tokyu plném podivných existencí dostávají z jedné neuveřitelné situace do druhé. Velice lidský a překrásně smutnoveselý film o potřebě rodiny.

plakát

Stará dáma a holubi (1997) 

Starší film režiséra jenž má na svědomí animovaný film Triplettes de Belleville. Tenhle je možná ještě geniálnější. Pozor! Obsahuje naprosto věrné pařížské holuby!

plakát

Azumanga daió: The Animation (2002) (seriál) 

26-ti dilny serial vznikly podle mangy a posleze "slepenim" kratkych filmecku, ktere vychazely zadarmo na internetu. Vesele prihody prastenych spoluzacek na japonske stredni skole. No, reknete si... na co to ten ZIASystems kouka... ale tohle vazne nema chybu :D

plakát

Wolf's Rain (2003) (seriál) 

I přes několik nudnějších pasáží jeden z nejúžasnějších anime seriálu co jsem kdy viděl. Nádherně ztvárněný nepřívětivý postapokalyptický svět, ve kterém skupinka vlků hledá bránu do ráje, neboť se neúprosně blíží konec světa... Seriál má celkem 30 dílů, které doprovází skvělá hudba skladatelky Yoko Kanno.

plakát

Mugen no Ryvius (1999) (seriál) 

26ti dílná sci-fi anime verze Pána much. Několik stovek děti se octne bez pomoci na vesmírne lodi jménem Ryvius, kde se musí bránit nejen před záhadnými útočníky z vesmíru, ale i sami před sebou, protože strach ze smrti dokáže člověka změnit k nepoznání.

plakát

Sob Robbie a Velké sobí závody (1999) (TV film) 

Robbie the Reindeer: Hooves of Fire je asi to nejvtipnější od Aardmanů co jsem kdy viděl. Konec komentáře, píchá mne z toho v boku, jdu si lehnout...

plakát

Král a pták (1980) 

Film Paula Grimaulta u nás běžel pod názvem "Král a papoušek". Je to příběh podle H. C. Andersona "Pastýřka a kominíček", na scénáři se podílel také známý básník Jacques Prévert. Původně vznikl v 50. letech krátký film "Le ramoneur et bergere", jeho rozšířením pak "Le roi et oiseau". Film je plný genialních narážek a nápadů a sloužil jako inspirace mnoha současným uznávaným animátorům, například H. Miyazakimu, na jehož Laputě nebo Castle Lupin III: of Cagliostro je inspirace dobře vidět. Navíc film podbarvuje skvělá hudba Wojciecha Kilara. Tenhle film by měli rozhodně vidět nejen všichni milovníci animovaného filmu, ale milovníci dobrého filmu vůbec.

plakát

Glen, nebo Glenda (1953) 

Co k tomu říct. Tenhle film je hodně špatný. Hodně hodně špatný. Ještě horší než Woodův hodně špatný Plan 9 from Outer Space. A přesně to udělalo z Eda Wooda kult. Těžko říct jestli bych se o něj nějak více zajímal nevidět jeho geniální biografii od režiséra Tima Burtona, každopádně zajímat jsem se o něj začal a jeho filmy mi otevřely dosud nepoznané obzory. Je to nádhera - příběh o trasnvestitech, Béla Lugosi coby šílený vědec (absoultně nesouvisející s dějem) s těmi nejšílenějšími monology co jdou zplodit, sem tam nějaký záběr na pádící bizony nebo vylodění v Tichomoří za druhé světové války, protože by byla škoda takové krásné záběry nepoužít atd atd. Snips and snails and puppy dog tails!!!

plakát

Heisei tanuki gassen ponpoko (1994) 

Film studia Ghibli jménem Pom Poko (Racoon War) vypráví o marném boji mývalů (přesněji psíků mývalovitých) s rozrůstajícím se Tokyem, které ukrajuje stále více z jejich domovského lesa. Byl by to boj úplně nerovnocenný, ovšem staré japonské báje vypráví o mývalech jako o zvířatech které dokážou chodit po zadních a mluvit (samozřejmě když není nablízku člověk) a ti šikovnější se dokonce dokážou proměnit prakticky v cokoliv. No a na bájích je vždycky něco té pravdy... Pozor, nejedná se o pohádku, nýbrž o japonskou pohádku, tj. je chvíli vážná, chvíli vtipná, chytrá a obětí na životech se dočkáme na obou stranách.