Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Akční

Recenze (6)

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

Tak se mi zdá, že tohle dílko tak trochu obléká totalitu do barevných oblečků. V něčem se tedy smělo podřídit režimu a v něčem ne? Tak na mě působí poselství seriálu. Nemohu se ztotožnit s tím, že ten socialismus se nějak přežít dal a vlastně ani tak strašný nebyl, protože tenhle přístup k naší minulosti zase připadá strašný mě. Já asi nejsem ta, která by hrdinně čelila systému, ale sledováním téhle frašky nehodlám podporovat žádnou formu nostalgie po minulém režimu. Nechci z toho tady dělat politiku, ale media prostě vliv na společnost mají a tenhle seriál jenom plácá po zádech všechny, kteří se nechali opít škodovkou a chatou za městem.

plakát

Česká mše vánoční (2007) 

Tenhle animák překvapivě ukazuje jak kvalitní hudba od Ryby a rozpohybované obrázky od Lady dohromady absolutně nefungují. Když si člověk zvykne na to, že animované postavičky mají hlas jak operní pěvci (což je z počátku trochu směšné), hned je konfrontován s tím, že se z narození Ježíška raduje i koucour Mikeš a přátelé, vodník a jiné postavičky z Ladových pohádek. Já chápu nadsázku, snahu o převedení představy českých Vánoc v laskavý a milý film, i to, že ve jménu vánočního rozněžnění se lze přivřít oko nad vším možným, ale v tomhle pojetí na mne autorský počin páně Kubanta působil směšně až trapně a to hlavně vůči Ladovi a Rybovi (ve skvělém podání FOK).

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Tehle film má jistě záslužnou úlohu v tom, že otevřel téma, do kterého se tady vlastně nikomu moc nechtělo, protože je značně kontroverzní. Jenže z tohohle filmu ta prvoplánovaná povinnost a ušlechtilost úplně čpí. Přes veškeré snahy se mi nepodařilo identifikovat se s postavami nebo s nimi soucítit. Scény, které asi měly být vrcholem příběhu, tedy tvorba seznamu, vyzvednutí budoucích popravených a exekuční scéna u rybníka, a závěrečný odsun němců, tak právě ty bohužel vůbec nefugovaly. Pěkné exteriéry a dobré řemeslné provedení nezakryjí fakt, že příběh úplně netáhne a postavy jsou prázdné. Možná by bývalo bylo lepší místo celovečeráku udělat dokument. I když se nejedná úplně o totožné téma, ale dosti podobné, musím poznamenat, že například Adelheid nabízí mnohem větší zážitek.

plakát

Dostaň ho tam (2010) 

Nemůžu si pomoct, ale mě se to líbilo. Film chápu jako podařenou parodii na světové celebrity, jejich životní styl a pomatené hodnoty. S povděkem kvituji snahu, o to nacpat do filmu kromě základní dějové linky také ponaučení pro rozmazlenou star. Ačkoliv nejsem příznivec hulících bijáků plných vulgarismů, tak tady se mi zdály většinou na správném místě, i když slabší nebo vyloženě trapné scény by se také našly. Ovšem songy od Branda a Segela pobavily jak příjemným pop-rockem, tak svými texty. Jonah Hill mě svým herectvím neoslovil, ale Brand byl výborný. Pro mne osobně je tenhle počin lepší než předchozí Forgetting Sarah Marshall.

plakát

Muppets: Vánoční koleda (1992) 

Nesnáším uječené americké filmy pro celou rodinu. Vánoční koleda taková naštěstí není. Dickensův příběh je zde polohraný a pololoutkový, ale je podán velmi zábavně a příjemně, takže na jeho konci budete mít skvělou vánoční náladu, což je asi tak vše, co se dá od vánočního filmu čekat. Dospělého Muppets neurazí a děti pobaví.

plakát

Černá labuť (2010) 

Labutí jezero je můj oblíbený balet, tak jsem napjatě čekala jakému dramatu bude kulisou a jak to Aronofsky naroubuje. Portman sice ztvárnila onen rozpor mezi bílou a černou labutí skvěle, ale její výkon celý film nezachránil. Pořád jsem měla pocit, že film by rád byl něčím čím není a to umělecký s mimořádně hlubokým sdělením. Závěr byl nepřekvapivý a mohl víc gradovat a ten promrhaný potenciál jsem viděla i u jiných scén. Nedá se říci, že by to byl celkově špatný film, jen není tak dobrý jak by asi sám tvůrce chtěl a možná mě taky mrzelo, že nenaplnil má očekávání. Takže za lidovku o prsa :)