Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (148)

plakát

Active Shooter: America Under Fire (2017) (seriál) 

Tato dokumentární série o masových střelcích není životopisným příběhem jednotlivých střelců, o nich se dozvíte málo někdy skoro vůbec nic důležitého. Když se jedná o ne-bělochy, je skrývaná totožnost, motiv, rasa, etnikum, národnost, občanství, místo a datum narození, rodinně prostředí, duševní stav. _________________________________________________________________________________________________ 1.díl - Aurora, Colorado - 2012 Aurora - Střelba v kině na premiéře filmu Temný rytíř povstal - pachatel: James Holmes (europoid)                                                                                                  2.díl - San Bernardino, California - Střelba v San Bernardinu 2. prosince 2015 - pachatelé: Rizwan Farook a Tashfeen Malik (arabové)                                                                                                      3.díl - Charleston, South Carolina - Střelba v kostele v Charlestonu 17. června 2015 - pachatel: Dylann Roof (europoid)  4.díl - Washington, D.C. - Velitelství NAVSEA střelba 13. září 2013 - pachatel - Aaron Alexis (negroid)                   5.díl - Orlando, Florida - Masakr v gay clubu Pulce 12. června 2016 - pachatel - Omar Mateen (arab)                   6.díl - Santa Monica, California - 7. června 2013 vražda otce a bratra, střelba po cestě k vysoké škole a v ní - pachatel: Samir Zawahri (arab)                                                                                         7.díl - Oak Creek, Wisconsin - Střelba v chrámě Sikhů 5. srpna 2012 - pachatel: Wade Michael Page (europoid)            8.díl - Columbine, Colorado - Masakr na Columbine High School - 20. dubna 1999 - pachatelé: Eric Harris, Dylan Klebold (europoidi)

plakát

Aféra Clearstream (2014) 

Bojovník za pravdu Denis Robert a soudce Renaud Van Reyumbeke kteří odkryli jednu velkou neviditelnou ruku trhu. Tohle byla jedna z největších afér bankovního sektoru, propojených s nadnárodními koncerny a politiky v historii Francie. Jestli bych nenarazil na tento film tak bych ani nevěděl o nějaké aféře Clearstream. Na takové filmy je radost se dívat, za prvé se vzděláte, dozvíte se o tom jak tyto machinace fungují a kdo za ním stojí a za druhé podíváte na kvalitní podívanou. Takové a jiné aféry najdeme po celé Evropě, jenže málo kdo o nich natočí film nebo dokument. Režisér kopnul hodně hluboko, až do tenkého střeva, kde narazil na ty, kdo tahají za nitky. Ke konci už mě to docela nudilo, nějak to nebylo napínavé a tenhle film je v sekci thriller, a čekám že to napětí tam bude, za mě 4*.

plakát

Andělé nejsou andělé (1994) 

Můj ty dobrotiví bože, kdo stvořil tyhle chodící šimpanzí zvratky. To byli samé výmluvy, ty pořád dělali jak jich to do zadku bolelo a že se jim to nelíbí ale potom stejně ten smradlavý zacákaný kaďák roztáhli. Nemakačenka, k práci se nemají, líný jsou jak cigoši, taky že mezi nimi pár bylo. Pracovat se jim nechce ale střeva si nechají provrtat nějakým Helmutem. Co šlapka to kuřák, kouří v práci a ještě mimo ní. Proto když chlap vidí ženu kouřit, vnímá jí jako ženu se kterou se dá snadněji navázat kontakt, některé ženy kuřačky berou jako kurvy, což nejsou daleko od pravdy protože nejvíce šlapek kouří, u nich je to možné brát dvojsmyslně. Mě chybělo v tom dokumentu, proč teda utekli, jaké mají vztahy v rodině, co dělají jejich rodiče a jestli vůbec nějaké ještě mají nebo je někde odhodili jako fusekle. Režisér se snaží ukázat surový pohled do života těhle kuřbuřtů, jenže to chce taky ukázat příčiny, oni pořád kecají o penězích, to je jasné ale proč utekli z domova. Psychický zdraví kluk přece jen tak nevezme batoh v 15 nebo 14 letech a odejde od rodičů, tam přece něco musí být špatně, buď je to narušený vztah s rodiči, psycho-fyzické týrání, popřípadě sexuální zneužívání, znásilnění, přetrhané vazby, nebo je ty rodiče odložili. A určitě jim nebudu věřit že jsou hetero, možná bi ale většina z nich vypadá jako bukvice a chovají se jako bukvice. Přece normální hetero má odpor k mužům, vždycky je tam nějaké, alespoň minimální vzrušení po mužich, většinou jsou bi, nebo to jenom dělají, protože se stydí přiznat že jsou homoklády. Bylo vidět jak tady rozkvétal v 90 letech buzno-pedofilní byznys. Je to jeden z mála dokumentu v celé ČR na toto téma. Z hlaváku zmizeli dětské šlapky s AIDS a nahradili je bezdomáči se žloutenkou, bravo, jak jeden prostitut v tom dokumentu řekl pravdivě "Praha je největší bordel".

plakát

Andre the Giant (2018) (TV film) 

To tak bývá že, lidi dinosauřích proporcí jsou v běžném životě kliďasové, nejsou agresivní, jsou usměvaví, hodný, zkrátka dobráci. Naopak lidi co jsou malí, neúspěšný, nevzdělaný, závistiví jsou nejvíce agresivní skupinou. Je to jednoduché, když máte takové proporce, nemusíte dokazovat okolí svojí sílu a vybíjeti si jí na někom, vy prostě víte že si na vás málo kdo dovolí a jestli ano, tak mu vymáčkne hlavu jako vyčnívající beďar. S jeho gigantismem je obdivuhodně že se dožil takového věku. A ne jenom jeho postava ale i jeho játra a ledviny předváděli obdivuhodný výkon. Emotivní dokument, natočený maximálně objektivně, k tomu přidaná dynamická hudba, pro mě je to za 5*.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Zdá se, že Polraich mi čtě z úst, po každém jeho díle sem si dokázal že češi neumí vařit a když jo tak je to za nekřestanskej peníz nebo spálenky trenky z friťáku.Občas to přežene s názorama nebo mu ujede nějaka ta nadávka, ale co čekat od nějaké zaprašené boudy někde ve vydlích. Tahle soutěž si myslim že otevřela oči těm zoufalcům co chtěji zacit podnikat v oboru gastronomie, protože v ČR je tolik restauraci a hospod že to ani v Pekingu nenajdete, zkuste si sami napocitat kolik jich najdete ve vasi blizkosti, v mem okoli kdyz ujdu cca 200 metru napocitam nejmin 10 pajzlu. Kazdopadne stojim za Polraichem , jeho styl humoru me pokazde dovede rozesmát do sraček !!! Vymenit juden Klause a Polraich na HRADDDD !!!!!!!!!!!!!!

plakát

Anthropoid (2016) 

Film bych rozdělil na dvě části, jedná část to je první hodina, je hlavně o přípravě, vzájemném seznamování. hádkách, zkrátka kecání, tlachání, kvákaní, žblekotání atd. Druhá část filmu je už o samotném atentátu, tam už jsem se těšil, taky po hodině čekání to stálo za to. Vadilo mě proč Murphy mluvil tím srbským přízvukem, to už je lepší mluvit anglicky, stejně když to nehraje čech tak přízvukem to nezlepší akorát naopak, to se týká i ostatních herců, čekal jsem že aspoň pár vět promluví česky, nic ani slovo. Druhá půlka nabitá napětím, akcemi, škoda té angličtiny, to ubírá na autenticitě, pro mě hrozně nepřirozené, atmosféra se také rozjela v druhé polovině, a konec opravdu propracovaný. Samozřejmě na konci filmu museli připomenout ten jeho plán konečného řešení s Žiďákami, tak ten film je o atentátu na Heydricha a oni stejně připomenou Židáky, jako kdyby ostatní národy netrpěli a neumírali, jako kdyby ani neexistovali a oni pořád brečí ty svoje sloní slzy, nejvíce zemřelo slovanů a konkretně rusů během války a to nepočítám čistky ve 20.letech, gulagy atd.

plakát

Apocalypto (2006) 

Ještě že ty běloši dorazili že? Jinak by si tam dodnes pižlali hlavičky a vyřezávali srdce. A co to je za machrování že strach je choroba, jistě já už totiž vidim jak na vás běží jaguár a vy si v klidu škrábete v nose. Strach je přirozený, je to součást pudu sebezáchovy, bez něho by jsme nepřežily, takže to jsou akorát takové slovíčka na uklidnění a povzbuzení. Jinak kamera, střih, a za to prostředí ve kterém točili, v těch podmínkách a s komparzisty kteří ani nevěděli co je to za kukátko které je věčně sleduje, tak dávám 5*. Ovšem někde v půlce filmu mě to docela začalo nudit, čekal jsem nějaký střet s bělochy. Příběh mohl být více propracovaný, a hlavní hrdina pořád utíká, připomnělo mi to toho chuje Froda. Takže celkově dávám za 4* Málo kdo ze své kapsy vytáhne 40 mega, nejde jen o částku ale také co za ty prachy uplácal, podle mě si ty 4* hvězdy i za toto zaslouží.

plakát

Arn (2007) 

To bylo dvě hodiny utrpení, až na posledních pár minutách před koncem sem uviděl aspoň nějakou akci. Chvílemi jsem si brouzdal na netu a občas si vyndal sluchátka z uší, bylo to jako za trest. Takoví film měl obrovský potenciál a já čekal že uvidím konečně pořádnou bitvu s muslimákami a oni si tam vesele žblekotají. Pořád se tam jen kecá, akce skoro žádná, atmosféra také ne, film o takové historii bohaté na bitvy a oni stále jak ten přiteplený Frodo jen kecaj, chodí a je to prostě nudné, přes dvě hodiny trápení. Musím dát aspoň jednu hvězdu kvůli pár Árijkám a tomu prostředí severskému ale jinak víc nemůžu, sorry jako.

plakát

Až na krev (2007) 

Prvních 15 minut filmu ani slovo, ani žádný fuck prostě nic, což mě potěšilo, čekal jsem že tam něco zažblekotají u některých nehod na začátku. Ono vůbec v tomto filmu nějaké vulgarismy ani neuslyšíte, snad fuck jsem tam ani nezaznamenal. Propracovaný scénář který s výborným hereckým výkonem Lewise vás vtáhne do děje. Krysu zahrál Dano, on tak vypadá už od pohledu, to ani nemusí hrát stačí se podívat na jeho fasádu. Mínus vidím ve špatně zvolené hudbě, na začátku filmu to vypadá že na vás skončí nějaký brutální vrah a vydloubne vám oči vidličkou, ta hudba patří do hororu v nějaké napínavé scéně a né na začátku kde tam někdo kope díru, s toho by chlapovi kulky zalezli. Lewis koncovku završil brilantně a to u tak dlouhých filmu ne vždy bývá, jestli někomu film připadal nudný a dlouhý tak koncovka filmu mu to rozhodně vynahradí, za mě 4*.

plakát

Bílé peklo (2001) 

Konečně film který stojí za schlednutí. Bettermann ukázal co v něm je, dokonce sem uronil i slzu.RESPECT !!