Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (4)

plakát

Psych 2: Lassie Come Home (2020) 

Páni, tak tohle mi vážně sedlo. Na to, že mě první film spíše zklamal (resp. byl na úrovni spíše podprůměrných epizod), tohle mělo mnohem lepší atmosféru. Asi hodně velkou část udělalo to, jak dobře zvládli zakomponovat reálně zotavujícího se Tima Omundsona do děje a přitom ale zachovat i klasickou Psychovskou "hloupoučkost" Shawna a Guse. U spousty věcí jsem se dobře pobavila, Shawn a Gus mi přišli mnohem přirozenější než v předchozím filmu. Jasně, děj je (klasicky po Psychovsku) naprosto průhledný, není to ani promyšlená detektivka, fikaná komedie, ani hrozně hluboký kasovní trhák a už to určitě "není takové jako dřív", ale je vidět, že je to pořád baví a mě to baví taky.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Vážné dobrý seriál, který na mě působil opravdu uvěřitelně. Dlouhou dobu jsem se české seriálové tvorbě vyhýbala, na seriál jsem narazila úplně náhodou, ale jsem za to opravdu ráda, Věřím, že sice nesedne někomu, kdo hledá hodně akce a překvapivé vyústění v každém dílu, ale tomu, kdo má chuť podívat se na vcelku realisticky (česky) působící dílo můžu jen doporučit. Což neznamená, že by seriálu chyběla dramatičnost, to rozhodně ne. Jen se kromě ní potkáte i s krutým zjištěním, že poskládáním puzzlí to prostě úplně nekončí. Kromě realisticky vyšetřovaných činů bych ale chtěla vyzvednout i dialogy a obsazení, které dobře funguje. Charaktery policistů jsou zajímavé (a i když policista typu Sršeň by tam asi nebyl, tak krásně odlehčuje atmosféru) a občasné náhledy i mimo hlavní linku případu jsou velmi příjemné a ukazují i problémy často nesouvisející s případem, ale s byrokracií, zdroji oddělení, novináři, osobními problémy a dalším jiným. Trochu mě zamrzelo pár chyb a přešlapů, kterých jsem si všimla i já, například přetočené/nepřetočené gumičky roušky doktora Vojíře a naprosto očividné dýchání několika mrtvol (zejména v 1x06 se o to ten děda ale vůbec nesnažil!). Naopak mě velmi potěšila hudba a intro, které sice zní a vypadá trochu jak obšlehnuté z Sherlocka, Ripper Street a pár dalších seriálů, ale zas docela funguje, a to je asi to hlavní. Rozhodně zajímavá podívaná, jsem zvědavá na 3. sérii. Což je pro mě u českého seriálu asi poprvé.

plakát

Severus Snape and the Marauders (2015) 

Většina fan filmů, na které jsem kdy narazila spojuje absence rozumných dialogů/herectví, trpí na horší zvuk a chybí jim rozumný děj. Tento film mne ale v mnohém příjemně překvapil. Rozhovor na začátku působí až neskutečně uvěřitelně a uvolněně, choreografie boje dává smysl, hudba je famózní a ani triky nejsou nejhorší. Děj sice není nijak složitý, ale perfektně ukotvuje charaktery, které jsou pak důležité pro další vývoj příběhu. Asi nejlépe na mne působí Snape a Červíček, kterým role opravdu padnou, ale ani zbytek rozhodně nezaostává.  Asi nejvíce mě zamrzel vzhled Voldyho (jako chápu, ale...) a ta kletba (ale zas vypadá fakt dobře), všechno ostatní mi přišlo v rámci "autorské licence" uvěřitelné. Velice se mi líbily drobné charakterové detaily - předání čokolády, nebo Červíček říkající "už vím, kdo je tady ten velký kus sýra". A to bude asi ono, asi jsem ještě nepotkala fanouškovský film, který by v sobě měl i něco vtipného. Jenže když natáčíte film o Pobertech, tak se tomu asi opravdu nevyhnete. A je to dobře a funguje to. Takže pokud máte aspoň trochu rádi Harryho Pottera a 25 minut k tomu, tak můžu jen doporučit. A pokud se vám to líbilo, tak na to navázali audiopříběhem na 12 dílů (méně akce, více děje).

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Americká horrorová komedie plná americko horrorových klišé s překvapivě příjemnou a vcelku nenucenou atmoséfou, příběhem a hlavně humorem, který se úplně nepodobá klasickým totálně hloupým americkým komediím. Člověk přesně ví, kdy tajit dech a doufat, že se to, jak se to zamotalo je přeci tak banální, než aby bylo hůř. Ke konci film trochu ztrácí na síle, dlužno říct, že tady by skoro i zamrzelo, kdyby děj dopadl jinak. A s odstupem času si člověk uvědomí i to, jak blízko k realitě tohle téma má. Nečekejte, že se budete řechtat při každé scéně, ale pokud máte rádi komedie s kapkou děje, můžu jen doporučit.