Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (214)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Na tento film jsem se chystala delší dobu. Zaujal mě způsob, jakým je to natočeno. Určitě to víte, bylo to natočeno s živými herci a poté převedeno do animace. To je určitě zajímavé, stejně jako další prvky - mlha, prostředí, ve kterém je to točeno. Děj mě ale silně zklamal. Postava Nebela je možná docela zajímavá, ale je obklopena dějem, ve kterém nehraje ústřední postavu - nebo ano, ale v tom případě se tam prolínají dvě roviny a to je bezúčelné. Film je docela nudný, oceněn byl prý Roden - cenu si zasloužilo určitě víc lidí. Dobře byl vykreslen život těch bezďáků a lidí žijících v budově nádraží, ale jinak... Nebylo to celé ani pořádně vysvětleno.

plakát

Amarcord (1973) 

Film režiséra Federica Felliniho oceněný Oskarem, o kterém vám toho málo řeknu, protože ani Felliniho, ani herce, ani italský film nemám moc v merku. Co by vás mohlo zajímat je, že jsem ho ocenila na csfd.cz pěti hvězdami z pěti, a to především za příběh. Film je údajně z části autobiografický, dává neznalci jako jsem já náhled na život Italů od jara do jara. Uvidíme, co jaký je typický ceremoniál pro vítání jara, pohřeb, svatbu, jak napadlo tolik sněhu, že museli vysekat dráhy pro auta, jinak byl všude led. Vykreslil skvěle - za což vděčíme i hereckým výkonům, Italy a Italky, tak, že si je docela živě dokážu představit. Za um považuji to, že se mi zdá, že nevyprávěl příběh, ale skutečný život. Že to byl dokument a on jen byl v ten správný moment na tom správném místě. Není zde nějaká hlavní dějová linka nebo hlavní postavy, těžko se tu s někým ztotožníte, protože nikoho do hloubky nepoznáte, je to opravdu spíš jako taková procházka italským životem.

plakát

Americká děvčata: Odvážná Chrissa (2009) 

Tento film jsem viděla zcela náhodou jednou o víkendu. Je to film o dětské šikaně v Americe a nepřijde mi špatný. Šikanu ukazuje docela objektivně a pravdivě (myslím), konec je uvěřitelný a ani ne moc srdcervoucí, takže normálka PS: Ale pro český dabing je to docela vtipné, že ji tyranizuje i maminka, když jí i ona říká Kryso :D

plakát

Atlas mraků (2012) 

Na tomto filmu jdou krásně vidět přebytečné pasáže knihy, přestože některé pasáže nejsou jen zkrácené, ale i pozměněné. Film maximálně využívá střihu. V knize je šest příběhů pospojovaných jako pyramida, ale tady se neustále přechází z jednoho do druhého a zpět. Lépe si tak všimneme spojitostí. Navíc v každé části hrají stejní herci, což může vyvolat dojem další spojitosti. Film se mi líbil, ale nic ve mě nezanechal. Stejně jako u knihy se dokážu těžko vžít do postav i do příběhu, když jich je šest v délce trvání jednoho. U filmů s podobným propojením více dějových linek, jako je například v Lásce nebeské, mi to nevadí, protože společně tvoří celek. Zde je ten celek rozostřený a těžko ho uchopuji. Provedení se mi zdá ale perfektní.

plakát

Aucassin a Nicoletta (1980) 

Tento snímek není moc dobře na csfd.cz hodnocen, ale já naopak velmi oceňuji příběh (zkrouhnutá starofrancouzská romance, která by jinak vyšla na hodiny, ale zde je jen na 12 minut), vyprávění pomocí zpěvu, které jsem ještě v žádném snímku neviděla. Taky rýmování a i kresby.

plakát

Autíčková romance (1990) 

Hudba jak z Profesionálů nebo jiných seriálů tohoto typu, spíš než o auta se tu jedná o Transformers. Děj popírá logiku - jedno auto přejeté na placku se vzchopí, ale pak potřebuje při pádu z nebe slunečník slečny, o kterou bojuje a kterou chrání, zatímco ten druhý dostane šíp do kola a hned je mrtvý - pardon, promění se v příšerku, která tomu celému dodá korunu. Konec musí dítěti zničit veškeré představy o lásce, ženu ukazuje v nevhodném postavené. Zpracování - práce s plastelínou, je zajímavé, ale obsah je otřesný.

plakát

Avengers (2012) 

D8vka pořádné akce s dávkou humoru, dokonalost :)