Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Pan režisér číslo 1

Zejména pro jeho originalitu a pohled na věc. Že se nebojí do svých filmů použít velmi odvážné věci, které mu zatím vždy vyšly. Pro smysl pro pointu, gradaci a dialogy.

Jackie Brown, Hanební pancharti, Gauneři

Ladislav Smoljak

Pan režisér číslo 2

Hlavně kvůli divadelním hrám. Pro jeho cit k českému humoru, smyslu pochopení, že méně je někdy více, životní vytrvalost a v neposlední řadě kvůli hereckému výkonu v Dobytí severního pólu.

Dobytí severního pólu, Záskok, Dlouhý, široký a krátkozraký, Vrchní, prchni!

David Fincher

Pan režisér číslo 3

Který režisér má zde všechny doposud natočené filmy pouze v červených barvách? Bylo mi ctí shlédnout všechny a u žádného jiného režiséra jsem nebyla tak napjatá a překvapená dějem/závěrem. Muž na pravém místě. Ať byl jeho film jakkoliv dlouhý, pocit nudy se nikdy nedostavil.

Sedm, Klub rváčů, Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Miloš Forman

Režisér, kterého si vysoce vážím a prožívám hrdé chvíle jako Čech. Ukázka toho, že když člověk hodně chce, tak to prostě jde. Miluju jeho filmy, ve kterých dokáže postavy tak moc přiblížit divákovi, že dojmy po shlédnutí doznívají ještě hodně dlouho.

Přelet nad kukaččím hnízdem, Lid versus Larry Flynt, Muž na Měsíci

Tim Burton

Ve své topce ho mám hlavně pro jeho talent vystihnout pochmurnou atmosféru, udělat z negativních postav pozitivní a z divností přednosti. Na jeho filmy se nádherně kouká.

Střihoruký Edward, Ospalá díra

David Lynch

Velmi rozporuplný režisér. Přes absolutní nadčení z filmů LH, či MD, přes lehce nadrůměrnou Zběsilost v srdci, Modrý samet, Twin Peaks, až po pro mě nepochopené Rabbits, nebo Sloní muž (ne, že bych to nepochápala, jen mě to neoslovilo). Ale díky prvním zmíněným filmům a odvaze skloubit do zdánlivě normálních témat mystično, si mě pan režisér získal. Líbilo se mi o filmu přemýšlet dlouho do noci, druhý den si dělat schémata vztahů a zkoušet se rozluštit jak to vlastně bylo. Tohle jsem u jiného filmu nezažila. Samozřejmě, že kdyby byl každý jeho film takový, brzy by mě to přestalo bavit. Ale takhle? Paráda!

Lost Highway, Mulholland Drive

Danny Boyle

Jednoznačně pro jeho ohromný talent vykreslení situace a její přenesení k divákovi do obýváku/kina.

Trainspotting, Sunshine

Jan Svěrák

Cokoliv, co tento pán natočil, obvzlášť ve spolupráci se svým tatínkem, mě nezklamalo. Obdivuji, že s rozpočtem Čecha dokáže točit filmy konkurující americkým.

Vratné lahve, Obecná škola, Tmavomodrý svět, Kolja

Woody Allen

Tento pán nikdy nebude můj režisér numero uno. Ale po poctivém shlédnutí pár desítek jeho filmů ho s čistým svědomím řadím do mé top 10. A to převážně pro jeho nenucený humor (kvůli tomu nucenému ho mám zase chuť vyhodit, ale zatím převládá ten nenucený). Také proto, že netočí filmy s velkými tématy. Točí obyčejné příběhy obyčejných lidí. A to se mi líbí.

Purpurové růže z Káhiry, Sex noci svatojánské, Láska a smrt, Match point

Jan Hřebejk

Obět rozporuplný režisér. Nějaké filmy super, jiné nic moc. Ale díky filmu Musíme si pomáhat si u mě vybudoval místečko.

Musíme si pomáhat, Pelíšky, Horem pádem