Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Deníček (17)

Komentovat či nikoliv?

tak tuhle otázku si pokládám už dost dlouho. Kolik lidí si vlastně čte si sáhodlouhé odstavce o tom, jak se daný film, někomu s úplně jiným vkusem a nadhledem, líbil či nikoliv? Já sama si čtu komentáře většinou z nudy a nebo když nepochopím obsah filmu. Prosím nesmějte se, stávám se mi čím dál tím častěji :). Nakonec, když už si tedy dám tu práci a sjedu kurzorem dolů, se stejně akorát naštvu. Proč tam kruci lidé dávají tak dlouhé články? Nikdy neslyšeli o tom, že člověěk ztrácí po pár nesmyslných souvětí pozornost? Najednou vyplave na povrch spousta otázek. Nejvíc mě ale dokáží bavit komentáře, kdy daný uživatel udělá z 90% svůj příspěvek ve stylu převzetí si pár anglických vět a to je vše. K čemu to? Jasně, naprosto k ničemu. Podle mého, pokud se chce někdo tak říkajíc vykecat, má na to tady místo v Deníčku. Komentáře jsou ale někdy i důležité a dokonce i zdařilé. Ráda bych vyjádřila svůj názor k méně známým (v mém případě to jsou většinou skandinávské) filmům. Jednou jsem se už dokonce sama dokopala k tomu, že bych přeci jen nějaký ten článek napsala. Hmm, jak se můžete přesvědčit sami, moc valně to nedopadlo. Bude se pokoušet dál a třeba jednou budu natolik schopná a nějaký komentář pustím do éteru. Popravdě řečeno, jestli já budu někdy natolik schovívavá sama k sobě, aby můj článek ihned po napsání nebyl smazán, kvůli mé vlastní, dost velké kritice, bude to zázrak! A zázraky tu nemůžou být přeci pořád, ne? Pak už by totiž nebyl zázrak tak výjimečný jako je teď. 

 

PS: názory na toto téma ráda uvítám ve své Poště :)

PPS: Ano, trochu si protiřečím. Článek je moc dlouhý, takže pokud se zrovna nenudíte, přeskočte to a jděte si udělat kávu. 

PPPS: S kávou se zase klidně vraťte zpět a přečtěte si to. Hlavně někteří uživatelé by se u toho měli probrat! 

favorite scandinavian bloggers

ať si říká kdo chce, co chce, nemyslím si, že Švédky jsou jedny z nejkrásnějších žen světa. Myslím si totiž, že to prostě mají všechny seveřanky v krvi (což jim dost závidím):D. Do jejich stylů, a to at interioru či fashion style, jsem se zamilovala až po uši. 

Karnas Hus (Norway)

Fashionjunkiie (Norway)

Anette Williemine (Norway)

No Fashion Victims (Finland)

Silje Bredesen (Norway)

Anja Lindgaard (Norway)

malý den pro člověka, velký den pro sport

12.2.2012!  Rozhodně jeden z nejlepších dní za poslední dva měsíce! Nechce se mi to rozepisovat nějak přesně do detailů, ale ve zkratce:

Začneme ránem:

1. Norský tým klasiků (cross-country skiing) vyhrál štafetu! Kdo jiný mi mohl uvíznout v pamětí více než Petter Northug!  A rozhodně jsem nebyla sama. Naši komentátoři ho také "milují" . 

2 Martina Sáblíková ovládla v Hamaru 3000 m. Bravo, Martino! Sice se spekulovalo o tom, že není úplně v pohodě kvůli časovým posunům, ale ona opět ukázala, kdo je královna rychlobruslení.

3. Přesuneme se ke dvanácté hodině. Naši hokejisté po včerejším debaklu s Finskem(7:0) vyhráli nad Ruskem 4:0! 

4. Jdeme dál a to rovnou ke skokům! Roman Koudelka udolal ve Willingenu neskutečné druhé místo za Norem Andersem Bardalem. Třetí místo obsadil Daiki Ito a hlavní hvězdy se držely při zemi. Třeba takový Schlieri se pohyboval kolem 20. místa. 

 

Vážně může existovat něco lepšího než nadšení ze sportu? Poslední dobou o tom velice pochybuju. 

Obrázek: Petter Northug  ( hey, he is so arrogant, but I "love" him"..yes, I am childish)

malý den pro člověka, velký den pro sport

Řekla bych, že mě čeká další posedlost sportem...

Turnaj čtyř můstků máme za sebou a vítězem, jak už asi všichni zainteresovaní víte, je Gregor Schlierenzauer (jeho příjmení je fakt makačka). Nejlepším skokanem z našich řad se pak stal Roman -Koudy - Koudelka na skvělém 5. místěm. V minulém "deníčku" jsem zmiňovala dva skokany, které mám moc ráda, ale jejich umístění by mělo radši zůstat v tajnosti, i když oba ze sebe dokázali alespoň v jednom závodě vymáčknout ot nejlepší. Pověsím taky chvilku své imaginární skočky na hřebík a začnu z jiného lyžařského soudku. Začala jsem sledoval country-cross skiing a musím říct, že mě to docela vzalo. Samozřejmě jsem si našla už i favorita. A kdo jiný by to u mě mohl být, než známý norský provokatér Petter Northug. 

 

 

*V poslední době dostávám docela dost zpráv do pošti o tom, že se některým uživatelům líbí můj profil. Já bych proto  tímto krátkým sdělením chtěla poděkovat všem, kteří mi takovou  pochvalu poslali. Moc děkuji jak za pochvaly, tak i za body, za které jsem vděčná :)

*to, v tom červeném je Petter Northug a to za ním je myslím Cologna :)

Řekla bych, že mě čeká další posedlost sportem...

End of old year is coming

Už jen necelých pět dní a je tu konec starého roku. Musím se přiznat, že jsem si dneska ze zvědavosti a pro zábavu přečetla svůj horoskop na rok 2012! Asi se začnu modlit za pravdivost tohoto horoskopu. Taky kdo by nechtěl mít celý rok zajištěné finance a zamilovat se v zahraničí :D :D :D Taky se nám pomalu blíží 4-Hills aneb Turnaj čtyř můstků. Celý tento skokanský kolotoč začne už 29.12.2011 a bude pokračovat 31. 12 a 3.1.2012. Nefandím ani jednomu z vytipovaných skokanů. Jede mi tam totiž můj oblíbenec z Kanady (Mackenzie Boyd-Clowes) a konečně se taky dočkám ATLEHO PEDERSENA ROENSENA ve velké soutěži. V posledních soutěžích CoC se mu dost dařilo a tak dostal svou velkou šanci. Tak moc si přeju, aby mu to vyšlo! A vůbec, aby to celému norskému týmu vyšlo. Samozřejmě to přeju i českému týmu. Takový Roman Koudelka, má podle znalců, dost velkou šanci na úspěch a patří mezi favority! Tento rok byl dost přelomový a já bych ho za některé věci i zařadila mezi ty povedenější. Nebylo úplně bez chyby, ale ideál přeci neexistuje. Uvidíme, jak si povede rok 2012! Všem přeji do Nového roku hodně štěstí a zdraví. Nedávejte si moc velká předsevzetí, stejně do 10. ledna všechna skončí :D Užívejte života a všeho, co vám nabízí. 

Saving Gloria (norwegian rock band. They have only two, but perfect, songs)

Manuel Rubey alias Falco

Řekněme, že bych někdy psala kometáře k filmům, to se asi jen tak nestane, ale kdybych už opravdu musela, tak si jako svůj první komentovaný film vyberu Falca. Snímek mě naprosto dostal. O herci představujícím Falca snad radši ani nemluvě. Snímek tak depresivní a předsvědčivý, že mě donutil si vzít k němu láhev alkoholu a jen následovat ty rychle pohybující se obrázky v televizi. Manuel Rubey je navíc k tomu naprosto okouzlující a já, i přes to že většinu herců nesoudím podle vzhledu a nedělám takové ty hloupé žebříčky HOT mužů, jemu musím vyseknout ohromnou poklonu. Je to opravdu muž snů - for me :)

Manuel Rubey alias Falco

Harrachov - again! :)

Ano, poslední dobou sem vkládám věci hlavně sportovní, ale já tím žiju a pokud je tohle deníček, tak se s tím musím svěřit právě sem. Obzvlášť, když je to asi nejlepší víkend za posledních pár let. Počasí zde úžasně vyšlo a skoky jsou tudíž bez přerušení a zbytečných prodlev. Vydět skokany naživo je opravdu zážitek. Taková malá zbytečná poznámka - nejsou ve skutečnosti tak moc vychrtlí jako v tv. Avšak i když tento víkend zatím probíhá naprosto dokonale, tak přeci jen pád našeho nejlepšího skokana Romana Koudelky, to halí do trochu černější barvy. Doufám, že v dnešním (10.12.2011) teamovém závodě budou naši kluci bojovat právě za Romana, který leží v nemocnici s otřesem mozku a pohmožděnou krční páteří. Jasným lidrem soutěže je opět Gregor Schlierenzauer, který předvádí opět neuvěřitelné skoky. Oproti tomu třeba hlavní hvězda SGP, Thomas Morgenstern, včera prohrál s našim Lukášem Hlavou o 0,1 desetinu bodu. Musím říct, že to potěšilo asi každé české srdíčko na závodech. Asi těch srdíček nebylo tolik, jako zklamaných polských srdíček, který byla naprostá většina. Uvidíme, jak nám to dopadne dnes :D Naši hoši na tu bednu mají!!! I hope.... I believe it!

Harrachov

Dnes bylo oficiálně potvrzeno konání "Super víkendu" v Harrachově. Sníh nakonec bude z dusíku, který je sice nákladnější, ale naštěstí se našel na poslední chvíli sponzor. A proto všichni nadšenci skoků na lyžích:  od 8. - 11. 12. 2011 v Harrachově na Čerťáku zdar :D

Vi sees på torsdag på åsen  :D

více informací na: http://www.skoky.net/clanek.php?subaction=showfull&id=1322744230

Harrachov

Cancelled, postponed and? CANCELLED!

Tento víkend se oficiálně rozjela zimní skokanská sezóna a to ve finském Kuusamu. Těšila jsem se na to celé ty dva měsíce a pak co se nestalo?!! Když vynechám svůj nabitý program, tak počasí se postaralo o to, abych neviděla vůbec nic. A to zde přitom byl naplánován jak individuální závod, tak závod týmů. Ano, přiznám se, že jsem nakonec této pauzy nelitovala a udělala si kulinářský den s blogem pana Cuketky, ale tak to je vedlejší. Doufám, že alespoň teda zítra, kam jury přesunula všechny  závody, už se počasí ve Finsku umoudří a pojede vše jako na drátkách. Takže zítra v 8 hodin ráno - kvalifikace (no tak to se asi zbláznili, někteří lidé mají o osmé ráno půlnoc :D), o hodinku a půl - v 9:30 se pak rozjede závod týmů, který bude ale jen jednokolový a od 13:15 je naplánován individual. Budu držet všechny palce, aby alespon ta neděle  vyšla a aby se v ČR  umoudřilo počasí, protože o harrachovském víkendu -8. - 11. 12.2012 - zatím stále není rozhodnuto!

Teams for Kuusamo, which are my favourite : 

NORWAY: Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Rune Velta, Rene Kim Elverum Sorsell, Anders Bardal, Ole Marius Ingvaldsen.

AUSTRIA: Thomas Morgenstern, Gregor Schlierizauer, Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Manuel Fettner¨

a z povinnosti:

CZECH REPUBLIC: Jakub Janda, Roman Koudelka, Jan Matura, Lukáš Hlava, Vojtěch Štursa

RESULTS FOR TEAM COMPETITION: 1. Austria, 2. Japan, 3. Russia ....6. Czech republic

RESULTS FOR INDIVIDUAL COMPETITITON: 1. Andreas Kofler, 2. Gregor Schlierizauer, 3. Thomas Morgenstern  ...5. Roman Koudelka

*tučně označení skokani jsou moji hlavní favoriti v individualu. K nim bych ještě přidala mého jediného polského oblíbence  Dawida Kubackeho.

 

OBRÁZEK: Nová fotka norského národního týmu pro zimní sezónu :)

Cancelled, postponed and? CANCELLED!

Helsinky a Stockholm představily na Euro Hockey Tour maskota pro rok MS 2012

Hockeybird aneb hokejové kuře. Nový maskot pro MS v roce 2012, které se uskuteční ve dvou skandinávských státech - Švédsku a Finsku. Vše vypukne 4. května 2012, kde se ve dvou skupinách utká 16 zemí v 64 zápasech. Tými ve skupině A pak odehrají svá utkání v Hartwall aréně ve Finsku  a skupina B, kam patří i ČR, se pak střetnou ve švédské  Globe aréně.

 Hockeybird údaje:

Pozice: levý obránce 

Výška : 185 cm                                                                                                                             

Hmotnost : 108 kg 

Oblíbené jídlo: krabí tyčinky, waffle s jahodovým džemem

Oblíbená hudba : hard rock

Motto : "Puck sweet puck"                                                                                                                                                                                                                                                     

Helsinky a Stockholm představily na Euro Hockey Tour  maskota pro rok MS 2012

...

Dalo by se říct, že mé úplně první norské slovíčko nebylo zrovna slušné a milé. Vlastně to je vulgární slovo, které se tváří hrozně roztomile ....KUG (v překl. čů***). Normálně se snažím být slušná a vyhýbat se těmto slovům, ale když ono to zní občas tak  hezky, že by jen tak někoho nenapadlo přisuzovat jeho význam k vulgarismu. A ať si Norové hrají na co chtějí, tak ani Faen (fán) mi nepřijde nijak tvrdé :D 

Instrumental

Zase jednou youtubové štěstí. Nejkrásnější instrumentální skladby které se dají najít ve filmech . 

Jo Nesbø a jeho nové literární dílo Nemesis

V poslední době, ať vejdu do jakéhokoliv knihkupectvní, na mě padá hromada nových severských knih. Avšak z těch všech velmi zajímavých titulů na mě přece jen jeden z nich udělal větší dojem než ty ostatní. Nová kniha od Jo Nesba s názvem "Nemesis" dokáže zaujmout již od prvního pohledu. I když už po ní  koukám opravdu dost dlouho, tak ji stále ještě nevlastním. A hodnocení čtenářů? Ty kniha rozděleju na dva tábory. Jeden knihu vynáší do oblak a ten druhý, ji podle mého názoru, absolutně nesmyslně srovnává s trilogií, od švédského spisovatele Steiga Larssena, Milenium. Ano, každý má svůj vlastní pohled na svět, ale to neznamená, že musí lidé porovnávat dvě odlišná díla, od dvou různých spisovatelů, ze dvou různých zemí. Tohle porovnávání se mi z celého srdce příčí (a určitě se příčí i samotným spisovatelům). S tímhle “porovnáváním“ se začalo už u knih jako je např. Trilogie Pán prstenů ( J. R. R. Tolkien) a Narnie (C. S. Lewis). Každá z těchto knih je svým způsobem vyjímečná a osobitá. Už proto nevidím důvod, proč porovnávat knihy. A jaký bych z toho vyvodila závěr?! Asi jen ten, že již brzy návštívím knihkupectvní a novou knihu od norského spisovatele, si koupím. ( Samozřejmě plánuji přečíst i další z knižních novinek ze Severu a proto tento malý seznam:

 

•Kallentoft, Mons- Zimní oběť (Švédsko)

•Eriksson, Kjell – Kruté hvězdy (Švédsko)

• Pettersson, Torsten – Dej mi své oči (Finsko)

 

* Vím, že tyto stránky byly zřízeny jako filmové stránky, ale dobrá kvalitní kniha je prostě ve většině případů lepší, než její filmové zpracování.  

Jo Nesbø a jeho nové literární dílo Nemesis

Já a mé druhá já v Norsku!!

Jsem vášnivý fanoušek Norska a norské filmografie  --- samozřejmě i dalších věcí spojené se Skandinávii( takže Finsko, Island, Dánsko a někdy se přemůžu i ke shlédnutí nějakého dobrého švédského filmu :)).  Tím nejoblíbenějším je zatím stále norský snímek  "Mladí rebelové" s úžasným Rolfem K. Larsenem.