Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (66)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Sice se film tváří jako dílo Tima Burtona, ovšem bez té ulítlosti, na kterou jsme zvyklí. Film není špatný, ovšem člověk musí zapomenout, že jej režíroval Tim Burton - pokud si na to vzpomene, pak už tak dobrý není. V každém případě herecké výkony výborné a mě osobně potěšil dabing Absoloma Jiřím Bartoškou - odhaduji, že nabídku přijal proto, že Absolom kouří a tak by si mohl sám při dabingu zapálit :-)

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Legendární hudební komedie, nebo chceme-li, komedie s písničkami, pro děti všeho věku. Tenhle film měl být oslavou 30. výročí založení Pionýrské organizace, ovšem scénárista Zdeněk Svěrák tohle zadání pojal hodně osobitě - naštěstí - vznikl tak jeden z nejlepších "dětských" filmů - nejen - let sedmdesátých ... Režisér Oldřich Lipský stále tlačil Jaroslava Uhlíře do neustálého opakování hlavního motivu v celém filmu, což se mu příčilo a neustále vymýšlel motivy nové - ovšem u Tří veteránů už s tím problém neměl :-) A o tricích Vladimíra Novotného ani nemluvit, jsou naprosto dokonalé ...

plakát

Avengers (2012) 

Splněný sen comicsového fandy, vidět v jednom filmu pohromadě všechny své milované hrdiny v jejich nejlepší formě. Co na tom, že to má nějaké mouchy a logické díry, špičkování hrdinů je úžasné, triky taktéž, Alan Silvestri odvedl skvělou práci (jestlipak se zadaří a my ho uvidíme na vlastní oči v Praze?). Prostě skvělá zábava.

plakát

Baron Prášil (1961) 

Hned po Cestě do pravěku nejlepší Mistrovo dílo - hold lidské fantaziii, který je současně holdem fantazii Mistra ...

plakát

Bezva finta (1985) 

Kdo to je? Lasky, poznali jsme ho ve vězení v Mexiku. Šarmantní člověk, dokonce i mouchy měly strach si na něj sednout. Oblíbený film mého dětství, prostě bezva finta :-)

plakát

Bludička (1981) (seriál) 

Úžasná záležitost, a to nejen v mých dětských letech - a naprosto skvělý dabing Oldy Kaisera :-)

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Pokud se dobře pamatuji, tak to bylo poprvé, kdy jsem v kině brečel smíchy ... Výborná komedie. P.S. - podruhé jsem v kině brečel smíchy u druhého dílu :-)

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Božena Němcová by si možná filmovou adaptaci své pohádky představovala trochu jinak, ovšem má představa je přesně takováto. Na filmu je hodně vidět (ostatně stejně jako na Císařově pekaři a pekařově císaři), že na scénáři spolupracoval Jan Werich, díky čemuž dostal docela suchopárný (autorka předlohy nechť promine) děj úplně jiný šmrnc - nejspíš proto, že ve filmu je všeho PŘIMĚŘENĚ :-)

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Přesně takhle jsem si představoval odpovídající filmové zpracování poněkud plochého a možná i naivního hrdiny. Film mu dodal lidský rozměr tím, že vysvětlil jeho pohnutky k tomu, stát se hrdinou ... Už se těším na Avengers.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Legendární Cesta do pravěku, jejíž filmový pás sice vyblednul, ovšem ona sama neztratila nic ze svého kouzla ani po více než 60 letech od svého vzniku. Mistrovské dílo vizionáře českého a nebojím se říci i světového filmu Karla Zemana. Svého vrcholu pak Mistr dosáhl ve dvou pozdějších filmech - Vynálezu zkázy, holdu verneovkám a Baronu Prášilovi, holdu lidské fantazii a důvtipu ...