Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (66)

plakát

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 

Opětně parodie na něco, co u nás v době vzniku filmu neběželo. To ovšem vůbec nevadí, film je hluchý jen místy, Jan Kačer a Květa Fialová jako agenti jsou přesní a vše skvěle podkresluje úžasná hudba Svatopluka Havelky ...

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Pokud se dobře pamatuji, tak to bylo poprvé, kdy jsem v kině brečel smíchy ... Výborná komedie. P.S. - podruhé jsem v kině brečel smíchy u druhého dílu :-)

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Božena Němcová by si možná filmovou adaptaci své pohádky představovala trochu jinak, ovšem má představa je přesně takováto. Na filmu je hodně vidět (ostatně stejně jako na Císařově pekaři a pekařově císaři), že na scénáři spolupracoval Jan Werich, díky čemuž dostal docela suchopárný (autorka předlohy nechť promine) děj úplně jiný šmrnc - nejspíš proto, že ve filmu je všeho PŘIMĚŘENĚ :-)

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Na dlouhou dobu si člověk myslel, že Indiana Jones a poslední křížová výprava je poslední Jonesovkou a mělo to tak zůstat - ono se ne nadarmo říká, že v nejlepším se má přestat ... Poslední Křížová výprava si vzala ponaučení z předchozích filmů - Dobyvatelé byli více dobrodružní s méně humoru, Chrám zkázy zase přidal na humoru, až to byla místy více komedie, než dobrodružství - a Poslední křížová výprava to má krásně vyvážené. Řady hereckého obsazení rozšířil Sean Connery, což filmu dodalo úplně jiný rozměr. Prostě na jedničku s hvězdičkou a podtrženou :-)

plakát

Ukradli torzo Jupitera (1980) 

Výborná komedie z dob, kdy je Francouzi ještě uměli točit. Skvělé herecké obsazení, režie, hudba a v neposlední řadě i dabing. Prostě kdo umí, ten umí :-)

plakát

Legendární parta (2012) 

Pěkný animák o tom, jak je důležité, aby děti měly o čem snít a v co věřit ... Moc se mi líbí některé postavičky (yetiové, skřítci) a ústřední hudební téma.

plakát

Otčina (1994) (TV film) 

Takový lehký nadprůměr - nápad výborný, realizace už je horší. Je zajímavé sledovat Prahu, jak "hraje" Berlín (bývalá budova Federálního shromáždění, žižkovská televizní věž, Smíchovské nádraží atd.).

plakát

Hon (2012) 

Začíná to nenápadně, jako malá nevinná lež, která, je-li vyřčena z dětských úst, stává se pravdou ... Pravdou, proti které se není možno bránit - vždyť kdo by uvěřil, že to nevinné dítě lže? Všichni ve filmu podávají výborné výkony, od pomalého rozjezdu na začátku postupně graduje napětí, až do závěrečné scény, která dokazuje, že takové příběhy nemívají šťastné konce ...

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Úžasná pocta nejen filmu, nýbrž i lidské a zejména pak dětské fantazii ...

plakát

Léto s kovbojem (1976) 

Báječná letní komedie s několika nezapomenutelnými hláškami - já znám široko daleko všechny krávy, ale Vás jsem tady ještě neviděl ...