Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Gauneři (1992) 

Já nevím...když jsem ten film viděl poprvé, tak jsem si řikal, ok, asi je to jeden z těch filmů, co se musí vidět víckrát. Tak jsem si ho dnes dal podruhé a stejně nic...není to rozhodně špatný film, je originálně natočený a prostě..Tarantinovský...ale to, proč je ten film tak vyzdvihovaný a má tu 87%, jsem tam neobjevil...holt dle mého Tarantinův vrchol přišel až o dva roky později :-)

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

V žánru pohádek absolutních 5 hvězdiček! Neskutečně vtipná pohádka, která má švih, výborné herecké obsazení a na Vánoce to je prostě povinnost. Nezapomenutelné hlášky a skvělý Karel Heřmánek jako Lucifer..."jsi drzý čert" :-D

plakát

Kanárská spojka (1993) 

Je to pochopitelně totální sračka, ale za skvělého Rodena, při jehož scénách jsem se zcela upřímně smál a onu nostalgii počátku 90. let tu jednu hvězdičku musím dát. Vznikly tu i strašnější filmy, které se navíc, narozdíl od Kanárské spojky braly vážně . Pozn. invalida na vozíku v podání Chýlkové mě dost vyděsil...

plakát

Kulový blesk (1978) 

To prostě nemá chybu....viděl jsem tento film znovu v televizi a s každým shlédnutím je lepší a lepší. Fantastické herecké výkony hlavně pánů Hrušínského a Abrháma.

plakát

Bumerang (1996) 

Hodně pomalu plynoucí film, možná až příliš. Čekal jsem více akce, ale kromě závěrečných 10 minut se ve filmu nestalo vlastně nic. Na druhou stranu musím ocenit vynikající výkon Jiřího Schmiztera (jaký to kontrast proti Řekněte prdel :-)

plakát

Tajemství hradu v Karpatech (1981) 

Geniální komedie s vynikajícími hereckými výkony. Jeden z mých nejmilejších filmů, který si pouštím pravidelně každý podzim, protože právě na podzim se tento film odehrává a i tím je kouzelný.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Tenhle pořad nehodnotím ani tak z hlediska jídel v něm vařených, protože přes obrazovku je stejně nemohu ochutnat, ale hlavně vzhledem tomu, že je to opravdu cenná studie českých povah. Občasné prohledávání šuplíků při prohlídce bytu/domu je opravdu fascinující buranství a drzost. Jinak formát pořadu je slušný a pro fanoušky vaření (mezi které tedy úplně nepatřím) ještě zajímavější. Jen ty komentáře Vydry s Bouškovou jsou většinou otravné.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Navzdory ostatním komentářům, mě tahle černá komedie nikterak extra nechytla a to mám jinak černý humor rád. Přišlo mi to celé takové umělé, nevěrohodné. Vím, že ta nadsázka je úmyslná, ale to je právě to, co mi zabránilo, abych se s tím filmem nějak ztotožnil, celé to bylo až příliš velká "pakárna". Ale hláška "Tak a teď jdu pochcat rybu" je geniální, to se musí nechat :-)

plakát

Terapie - Série 1 (2011) (série) 

Po dlouhé době zase český seriál (byť námětem okopírovaný ze zahraničí), u kterého vám při jeho sledování nemusí být stydno. Abych byl ale upřímný, pořád tak nějak nevím jak ho hodnotit, protože vyloženě odvázaný z něho zase nejsem. Tomu odpovídá i to, že jsem u něho měl původně 3 hvězdy, nakonec jsem to s přemáháním zvýšil na 4, ale pořád si nejsem jistý. Na jednu stranu jako vždy dobrý Roden (ačkoliv jako k terapeutovi bych k němu asi nešel, protože mi tak úplně není jasné čím je tento způsob terapie přínosný) , dobrá práce s kamerou, výborná Geislerová, pěkné prostředí a vůbec celková atmosféra a perfektní, ale skutečně perfektní Pauhofová, která mě velice mile překvapila. Na druhou stranu ale těžce nesympatický Hejlík, nemyslím svou rolí, v ní je arogance úmysl, ale prostě svou osobou, nemám ho rád ani mimo terapii (to je ovšem jen můj subjektivní názor), dále nesnesitelná Magálová, která mě se svou, slovenským přízvukem, przněnou češtinou a hereckým projevem alá Líbáš jako bůh dost irituje. Určitě šlo najít lepší herečku pro tuto roli. No a hlavní nešvar celého seriálu, a to občas (zdůrazňuji pouze občas), poměrně nerealistický scénář, kdy některé situace vyznívají spíše nechtěně vtipně a dost nepravděpodobně. Jenže právě scénář je to, na čem spolu s hereckými výkony tento seriál stojí a padá. Takže to je právě to, co dle měho soudu chybí celému seriálu k vyššímu hodnocení. Takhle je to u mě někde na 70%.