Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Recenze (71)

plakát

Amadeus (1984) 

"Hoří, má panenko" se mi protiví, "Přelet nad kukaččím hnízdem" nedostál mých očekávání, "Lid versus Larry Flint" byl průměr. Ale Amadeus všechno smazal. I kdyby Forman nenatočil nikdy nic jinýho, tímto se z něho stává génius. Viděn DIRECTOR'S CUT.

plakát

Americká noc (1973) 

Představte si, že bych natočil, jak v práci děláme na jednom typickém projektu. Ba co víc, shromáždil bych u toho historky a aférky z jiných projektů. Komu by to přišlo zajímavé, kromě těch, co chtějí poznat mojí práci? Pochopím, že tenhle film někdo miluje, pro mě bylo namáhavé, to vůbec dokoukat.

plakát

Americká tragédia (1976) (TV film) 

Věrné zpracování. Možno poslouchat bez obrazu jako rozhlasovou hru, aniž by došlo k ochuzení posluchače. Diváka zklamou zbytečné výstupy vypravěče, roztahaný děj. Třetí díl převyšuje první dva, zejména scény ve vězení a politikaření s amnestií pro Clyda působí alespoň trochu napínavě a sugestivně.

plakát

Babovřesky (2013) 

Babovřesky mají několik kladů: půvabnou Lucku Vondráčkovou, zadečky Barbory Šimkové a Veroniky Novotné, vlnité zrzavé vlasy Žofie Dařbujánové. Jedná se o komedii hodnou ochotnického divadla, většina postav masivně přehrává, jenom mladý hrdina Adam (Jan Dolanský) hraje přirozeně, díky čemuž získá divácké sympatie. To je chytře vymyšlený kontrast. Ve vedlejší roličce se mihne kvalitní Miro Noga. Troška není hlupák. Natočil film pro hlupáky. A i já jsem se občas smál.

plakát

Balíci (2004) (TV film) 

Po vzniku Díry u Hanušovic začíná mít tento film najednou smysl a tři hvězdy.

plakát

Bělyj tigr (2012) 

Dvě třetiny filmu - nejlepší ruský válečný film, jaký jsem viděl. A hlavně úplně jiný, než všechny předchozí. Nad technikou slintám, při záběru britských a amerických tanků pustím mexické vlny, boje napínavé, příběh tajemný. **** /// A pak přišla poslední třetina, kde se nic nedělo a místo pointy si užijeme paskvilní filosofování v němčině přehlušené ruským dabingem. Byl to vůbec Áda? Co takle dotočit alternatvní konec? *

plakát

Bitva o Falklandy aneb jak jsem vyhrál válku (1992) (TV film) 

Nedoceněný film o průběžném prohrávání předem prohraného střetu. 70 anglických vojáků s puškami a jedním kulometem vs. celá argentinská invazní flotila. Vynikající příběh a herecké výkony.

plakát

Čistilišče (1998) (TV film) odpad!

Kříženec ruského válečného filmu, sadistického ukájení a totálního zmatku. Dost možná jeden z nejhorších válečných filmů všech dob, společně s Láska a Válka (Itálie, 2007). Zaslzel jsem si u (v originálním ruském znění) ruského předabování čečenských dialogů stylem "Můj bože, můj bože." Bleah.