Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Zločin na poště (1980) (TV film) 

Dějově dobré, Menšík skvělý, ale neseděly mi lokace - asfaltové vozovky z 80 let budiž, ale zarostlý pomník padlých z 1. světové války?

plakát

Malý princ (2015) 

Kdyby nic jiného, ta hudba je hodně chytlavá...

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Mnoho již bylo řečeno. Má profesionální deformace mne však nutí alespoň povzdechnout, že ač se tvůrci snažili o dobové kostýmy, vybavení i lokace, tak stav silnic (např. rozbitý asfalt v dílu s jednonohým podvodníkem, záplatovaná kamenná silnice v dílu Klaudynka apod.) bohužel odpovídá spíše současnosti než první republice.

plakát

Zakochany Anioł (2005) 

Film jsem viděl na festivalu se simultánním překladem a docela jsme se bavili. Jídza nočním městem v golfovém vozítku, hláška "narostl mi penis", a božské zásahy v neočekávané okamžiky. Rád bych viděl ještě jednou.

plakát

Švestka (2001) (divadelní záznam) 

Jedna z těch lepších Cimrmanovek. Oproti audio verzi je navíc v úvodním semináři zařazena píseň Šel nádražák na mlíčí a jedna pasáž je o něco delší.

plakát

Spláchnutej (2006) 

PO celý film jsme se bavili, spousta vtipných narážek a hlášek (sice půlka z nich na filmy, co jsem neviděl, ale budiž). Nezapomenutelný punc dodávají zpívající slimáci. Pěkná práce, rád se podívám znovu.

plakát

Letohrátky (1990) (seriál) 

O chloupek slabší než Rychlá Rota, ale rádi jsme na to koukali. Hrátky se jmény některých postav (Kid Skywalker, Šéf chán) evokují asociace na jiné klasické filmy. A bezzubý mechanik Sikky (odkud že pochází moje přezdívka?)

plakát

Kniha džunglí (1967) 

Odlehčená verze knihy, jako pohádce jí to jen prospělo. Nezapomenutelný dialog supů (co budeme dělat? nezačinej s tím zase!) a vtipné písničky (moudrost medvědí).

plakát

Stvoření světa (1957) 

Krásný film, na který se dá koukat znova a znova. A výborný Jan Werich v roli vypravěče.

plakát

Poklad na Stříbrném jezeře (1962) 

Z klasické tetralogie (Vinnetou, gentleman, poklad a poslední výstřel) nejlepší kousek. První film, na kterém jsem byl v kině jinak, než se školkou. Jen škoda, že s knížkou to má společný jen název.