Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Siddhartha (1972) 

Knihu Hermanna Hesseho jsem četl dokonce několikrát. Dávala mi vždy nový a nový náhled na ni. Film je samozřejmě dost rychlý. Co by také člověk čekal, aby se délka filmu vešla do standardní délky? Ve filmu jsou odkazy na filosofické myšlenky v knize, ale nejsou nijak více rozebírány, což je medle škoda. Jinak je film skvělý. Hudba je výtečná, kamera lepší. Herecké výkony dobré, prostředí lepší. Těšil jsem se na vyobrazení Buddhy Šakjamuniho, ale z celého filmu byla snad vidět jen jeho žehnající ruka. Co se týče samotného příběhu a filosofických rozborů od Hermanna Hesseho, je zde opravdu hodně myšlenek Středního východu. Jako buddhista sice s úplně všemi nesouhlasím, ale myslím, že některé jsou trefné a je možné vnímat mnoho z nich jako vadžrajánový buddhismus.

plakát

Bob a Bobek na cestách (2003) (seriál) 

Na můj vkus příliš novodobé. To, že putují po jiných zemích, je od autora spíše hloupost. Zřejmě chtěl, aby se děti naučily zeměpisu, ale Bob a Bobek v Čechách byl o mnoho lepší.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Tento seriál je jeden z nejhezčích českých pohádek. Místy je to napínavé, místy to je komedie. Tak to má být.

plakát

Robinson Crusoe (1997) 

Tento film se mi líbil. Zvláště pohledy do přírody byly fantastické. Jen se děj trochu lišil od knihy.

plakát

Václav (2007) 

Tento film se mi vcelku líbil. Byl to zajímavý příběh a dobrý herecký výkon. Co mě ale velmi vadilo, byl zvuk, který je bohužel v dnešních českých filmech příšerný. Hudba a různé hluky se míchají s řečí, které není rozumět. Škoda.

plakát

Hodina zpěvu (1988) (pořad) 

Tento pořad miluji už od dětství. Dívání se na Hodinu zpěvu o Vánocích se stalo v naší rodině již jakousi "tradicí".

plakát

Monty Pythonův létající cirkus (1969) (seriál) 

Já prostě musím dát 5 hvězdiček! Tak dokonalý humor se jen tak nevidí. Sice je to občas trošku přehnané, ale to není důvod dát 4 hvězdičky.

plakát

Za zvuků hudby (1965) 

Výborný děj i hudba. Podle mě jsou nejlepší zpívající děti a jeptišky. Myslím, že by se tento muzikál mohl hodnocením rovnat i muzikálu My Fair Lady.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Miluji Svěráka! A toto je úžasný film (a trochu i muzikál).

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Film, u kterého se určitě nudit nebudete, je jako další epizoda Simpsonových. Jen je delší a Homer s Bartem tam udělají mnohem více "kravin". Oproti novým, zoufalým sériím, je to mnohem lepší. Velice doporučuji!