Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (4)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jako fanda Batmana si nemohu přát lepšího režiséra než je Christopher Nolan. Burtonova vizualizace mi sice seděla víc, ale Nolan dokázal vyždímat z temného Netopýra téměř maximum. Jedná se o civilnější verzi našeho hrdiny, ale v tomto případě to není na škodu. Smekám před scenářem, který dokázal ukočírovat poměrně rozmáchlou zápletku. Herecké výkony naprůměrné, neveřil bych, že někdo může být důstojným soupeřem Nicholsonova Jokera. Zkrátka a dobře...vynikající film.

plakát

Černá zmije - Černá zmije II (1986) (série) 

Svérázná podoba anglické renesance spojená s tunou výborných sarkastických vtípků. Tento "vychytralý" seriál mě dokáže pobavit téměř kdykoliv a to i po x shlednutí. Druhá řáda mi přijde lepší než první, což se u seriálů moc často nestává. Ač je česká zvuková stopa neuměle naplácnuta na originál(občas slyšíme útržky angličtiny), dabing jsem si zamiloval. Ano, Edmunde...už i ty brambory jíme! I když takový bramborový dům by byl taky zajímavý. :-)

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Tenhle druhý mechaňák již patří do zlatého fondu filmového akčního nářezu. I po letech si ho vychutnám a zatím se nechystá dosloužit a jít do sběru. Vybroušený klenot, který nestárne. Takže i když tohle gesto moc nemusím...*palec nahoru*...sem se určitě hodí.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Tak tu máme poslední díl ságy o Jardovi Hrnčířů. Byly přítomny slzy dojetí, nadšený aplaus nebo takový ten zvláštní pocit, že končí něco velkého? Bohužel...u mě nikoliv. Což o to, hezky se na to dívá. Všude plno výbuchů, čar a zaprášených kouzelníků. Poslední Harry Potter však zklamal v tom, co měla být jeho silná zbraň. Vypjaté emoce z neodvratného střetu dobra a zla mi tam prostě chyběly. Na nějaké výraznější projevy charakterů postav už v akčním finále nebylo tolik času, což je pochopitelné, nesmířím se však s jejich naprostou absencí. Přesto poděkuji autorům alespoň za Snapův flashback, který považuji za nejlepší moment snímku. Druhá Relikvie smrti nebyla špatná, jen jí prostě chybí emocionální náboj, což dávám za vinu scenáři a panu Yatesovi. Možná ještě poopravím názor po druhém shlednutí. Zatím lehký nadprůměr.