Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 930)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Druhá verze dvojky podruhé a stále prvotřídní film. Děsit se postapokalyptické vize života na Zemi, obdivovat i po letech vynikající triky a napínavou akci, držet v ruce banán a po chvíli si myslet, že je to upilovaná winchesterovka 1887, k tomu se bavit Arnoldovými hláškami a robotickými grimasami a na konci zatleskat – to je zkrátka nenahraditelný zážitek./// Rozšířená verze mj. nabízí několik velice humorných scén, což z Terminátora dělá geniální mix akční sci-fi a komedie, u nějž se mrazení v zádech střídá s hlasitým smíchem. Jen ta Connorová a její krapet otravné militantní móresy mohly dostat méně prostoru. [Kino, SE, titulky] ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

když se stroj naučil vážit života, třeba se to naučíme i my! nemá myslím smysl se zde rozepisovat o příběhu. T- 1000 je dokonalost sama. já se chci zmínit o speciální edici na dvd, která mi dala možnost zhlédnout film v prodloužené verzi a zabývá se ,,polidštěním" arnolda - stroje. hlavně ale obsahuje perfektně udělanej zvuk v DTS. NO PROBLEMO! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Ach jo, tohle je tak krásně zkomponovaný film. Co se děje se Sárou (fyzická transformace; obě scény rozhovoru s psychiatrem!; proměna ve zvíře a zpět ve člověka), co se děje s přátelstvím a láskou (jak John považovaný za takového dacánka naprosto automaticky a bezelstně vysvětluje terminátorovi, že některé věci se prostě nedělají a že některé věci se prostě nedají vysvětlit; když se Dysonův synek vrhne před tatínka a křičí "Neubližuj mu!"), jak se prohazují role (když divák během úvodu neví, kdo je zlý a kdo je hodný; když se ze Sářiných věznitelů stanou blázni), jak se pracuje s dvojčaty, jak se prochází mřížemi, jak se tisícovka dívá na stříbrné manekýny v obchodě s oblečením, a vůbec, tisícovka je asi můj nejoblíbenější typ terminátora. Dokonce mi ani nevadí, že se film bez ustání pohybuje dopředu, protože mám dost času se v každé situaci zorientovat a uvědomit si všechny emoce a pohnutky, které to rozhýbávají. Nejvíce pohnutá jsem asi v momentu, kdy se Sára probudí a vidí, že vyryla do dřevěného stolu "NO FATE". A potom mě ještě nevýslovně dojímá scéna, ve které už je Arnold hodně rozmlácený, padne k zemi, má jen jednu ručičku a přesto se pořád plazí dál, plazí kupředu a my vidíme, že se natahuje pro zbraň, která tam předtím dolů spadla. Myslím si totiž, že v současných filmech je poměrně těžké najít podobnou scénu, která by vyvolávala emoce nonverbálně, pouze za pomoci herecké akce a kontextu. A nebo mě prostě jen dojímají hrdinové s odhodláním, i když je jen naprogramované. -"The unknown future rolls toward us. I face it, for the first time, with a sense of hope. Because if a machine, a Terminator, can learn the value of human life, maybe we can too." ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hvězda ve svém žánru, koukatelná s většinou příjemnými pocity. Nejzábavnější je však stejně to, jak vážně to tady všichni berou a jaké variace pomalu na téma teorie reality se tu objevují. Nicméně, právě takhle bych si chtěl Schwarzeneggera navždy uchovat v paměti (jako americký prezident bude o poznání horší). A od Camerona se žánrovější podívané zřejmě též nedočkáme. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Rotační kulomet M-134, který používá Terminátor (Arnold Schwarzenegger), je tentýž (lehce modifikovaný), který používá Blain (Jesse Ventura) ve filmu Predátor (1987). Oba filmy zásobovala rekvizitami firma Stembridge Gun Rentals. (POciSEM)
  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) udeří do skla v okně auta, rozletí se do interiéru vozu kousky skla, jejichž poloha se poté při otevírání dveří změní. V okýnku navíc zůstanou zbytky skla, které v něm pak už při otevření dveří nejsou. (GreatestFan)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama