Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (142)

plakát

Černobyl - Open Wide, O Earth (2019) (epizoda) 

Po každém díle je mi trochu fyzicky špatně, a po téhle epizodě jsem se dokonce během noci budila a kontrolovala stav kůže mého spícího přítele. Děsivé. A taky brutálně dobré.

plakát

Černé zlato (2018) (TV film) 

Dukla 61 a Černé zlato (doporučuji vidět v tomto pořadí) shlédnuté v jednom týdnu ve člověku zanechají skutečně silné pocity. Mám teď o čem přemýšlet.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Není to jen o hokeji, je v tom toho mnohem víc... a já u toho normálně brečela.

plakát

Kolonie (2015) 

Konečně film, který mě přiměl nedýchat. V závěrečné třetině jsem nadskakovala na židli, okusovala si nehty a dostala tři malé infarkty. Drsný.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Čtvrtá hvězda je jedním z důvodů, proč se ze mě stala zarytá fanynka Dejvického divadla.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Osvěžující akční retro v letních barvičkách se sympatickým a atraktivním ústředním triem, které je doplněno stylovým soundtrackem a hlavně přesně tou správnou dávkou nadhledu a (sebe)ironie. Pro mě je tento film velice vítaným příjemným překvapením.

plakát

Město bohů (2002) 

Po všech stránkách hodně drsný a hodně dobrý film. Není to jen řazení násilných scén jedné za druhou, skrz hlavní postavu nám sděluje, že bez ohledu na prostředí záleží hlavně na nás, jakou cestu si chceme zvolit, a že vymanit se z tohoto prostředí není nemožné. Zážitek je o to silnější, že závěrečné titulky jsou doplněny skutečným televizním záznamem jedné z postav, který je totožný s tím, co jsme viděli ve filmu. Pro mě osobně měl film ještě další dimenzi, jelikož týden před jeho shlédnutím jsem osobně byla na návštěvě jedné favely v Riu, mluvila jsem s místními, a taky jsem tam viděla ve zdi skutečné díry po kulkách.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Většinou se mi do sledování válečných filmů, kde jsou prakticky jen vojáci, moc nechce a už vůbec se mi nechce to opakovat. Bratrstvo je ale úplně jiné kafe, je to totiž naprosto úžasné dílo. Schválně jsem použila slovo "dílo", protože žádný jiný seriál ani film, který jsem viděla v poslední době, ve mě nezanechal tolik tak silný ocas. Jedná se o další důkaz, že seriály už dávno nejsou vůči filmu pokleslým médiem, a to ani příběhem, ani technicky a už vůbec ne hereckými výkony.

plakát

Zmizelá (2014) 

Po shlédnutí traileru jsem očekávala lehce nadprůměrný film, který se mi postará o hezký večer, ale který nezanechá výraznější dlouhodobé vzpomínky. Nakonec se ale Zmizelá ukázala jako mnohem lepším filmem. Už delší dobu se mi nestalo, že by se mi u závěrečných titulků objevil v hlavě nápis: "Tohle bylo fakt dobrý!". Děj nabízí mnohem víc, než jen hledání něčí manželky, a skoro u všech postav má člověk ten senzační pocit, že nejsou tak úplně košer. Ben Affleck zde má konečně roli, kde už nemusí předstírat, že je přesvědčivým hercem, a kde je jeho zmatená a bezradná koňská tvář žádoucí a dokonce i plus. Rosamund Pike si s rolí potvory se zdánlivou svatozáří evidentně sedla, vlastně si myslím, že hrát takovou postavu musí člověka prostě bavit. Nejzákeřnější postavou filmu je ale všudypřítomné veřejné mínění postavené na železné černobílé logice: ona byla tak krásná - a ty jsi ji podváděl - ty jsi špatný člověk - to je jasný, že jsi vrah - zasloužíš si křeslo!!! Už jen kvůli tomuto prvku dravých médií a stáda jejich konzumentů stojí za to, ten film vidět.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Jeden z absolutně nejlepších českých filmů. Atmosféra, postavy i úsporné dialogy jsou perfektní a dobře drží pohromadě. Někteří uživatelé zde filmu vytýkají chabý příběh a nudu, s tím ale opravdu nemůžu souhlasit. Návrat idiota příběh má dle mého zcela jasný, a navíc i abnormálně silný. Navíc je to příběh vztahového x-úhelníku, který podle mě musí být nějakým způsobem pochopitelný a blízký prakticky každému, komu je přes dvacet. Vyprávění neklouže po povrchu, tady se jde do hloubky, jenom je potřeba sledovat víc, než jen dialogy. Film jsem viděla už alespoň šestkrát, a jsem si jistá, že až se na něj budu dívat po sedmé, že se pořád nudit nebudu.