Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (6)

Hodinka

Hodinka (2011) (seriál)

Špionážní drama z doby, kdy studená válka hrozila přerůst ve válku opravdovou. V době maďarského protisovětského povstání a Suezské krize se odehrává špionážní drama, kde se děj točí především kolem několika členů redakce BBC.

Ein Mädchen aus Flandern

Ein Mädchen aus Flandern (1956)

Pruský důstojník Alexander Haller se na začátku války v roce 1914 zamiluje do Angeline, dívky z belgických Flander. Alexander je ve válce vážně zraněn a Angeline potkává opět až v roce 1917 a vyznává ji lásku. Osud je však brzy opět rozdělí. Angeline je podezřelá ze sabotáže, dostane se do trestaneckého tábora, až nakonec skončí v bruselském nevěstinci. Před koncem války stane Alexander před vojenským soudem kvůli tomu, že pomohl nepřátelskému vojákovi. Těsně předtím, než se německé linie definitivně zhroutí, se ústřední dvojice opět potkává.

My, zázračné děti

My, zázračné děti (1958)

Satirický pohled na vývoj Německa v první polovině 20. století vypráví příběh dvou spolužáků Bruna a Hanse. Zatímco pilný Hans musí pro svou kariéru tvrdě pracovat, veselý a bezstarostný Bruno životem lehce proplouvá. Během dvacátých let Bruno rychle zbohatne díky obchodování s akciemi, zatímco Hans si musí na své studium vydělávat prodejem novin. Po uchopení moci nacisty udělá Bruno rychlou politickou kariéru, když vydělá zejména na vyvlastnění majetku židovského obyvatelstva. Po pádu třetí říše se Bruno rychle přizpůsobí nové době a bohatne díky obchodování na černých trzích. Hans má ve stejné době veliké problémy uživit vlastní rodinu. V době německého hospodářského zázraku se Bruno etabluje jako vážený obchodník. Když novinář Hans zveřejní informativní článek o kariéře svého dávného kamaráda, je Bruno rozčílen. Rozhodne se Hanse vyhledat v redakci a zastrašit ho.

Himmel ohne Sterne

Himmel ohne Sterne (1955)

Jeden z mála německých filmů z 50. let, který se kriticky vyjadřuje k tehdejší politické situaci. Mladá Anna Kaminski žije bezprostředně u hraniční zóny v Durynsku. Její syn, jehož otec padl ve válce, žije u prarodičů v Bavorsku. Jelikož Anna touží svého syna opět spatřit, tajně překračuje vnitroněmeckou hranici. Při jednom ze svých ilegálních přechodů narazí na bavorského pohraničníka Carla Altmanna, ten Anně pomůže propašovat syna ilegálně na východ a oba se do sebe zamilují. Jejich jedinou možností, kde se potkávat, je opuštěné nádraží mezi hranicemi.

Die letzte Brücke

Die letzte Brücke (1954)

Vrchní sestra Helga pracuje spolu s doktorem v německém vojenském lazaretu Bjelo Jezero na Balkáně. Helga je zamilovaná do německého důstojníka Martina Bergera, jehož jednotka čelí neustálým útokům jugoslávských partyzánů. Jednoho dne je Helga vylákána z tábora a unesena partyzány. Má zachránit život doktorovi partyzánů, což sice nedokáže, ale brzo se mezi ní a partyzány utvoří silné pouto. Když se v táboře partyzánů rozšíří epidemie tyfu, rozhodne se vplížit do německého tábora a ukrást léky. Aby mohla léky předat partyzánům, musí překonat most oddělující bojové linie.

Bismarck

Bismarck (1990) (seriál)

Filmová biografie německého státníka Otto von Bismarcka. Německo v roce 1890: Bismarck, který byl císařem Vilémem II. donucen abdikovat, rekapituluje nejdůležitější události svého života. V březnu 1848, v době, kdy se revoluční vlna blížila i k pozemkům Bismarckovy rodiny, se Otto rozhodne odejít do Berlína, vyhledat princeznu Augustu a sdělit jí plán státního převratu.
V roce 1862 abdikuje Bedřich Vilém IV. a na trůn nastupuje jeho bratr. Jelikož však jeho ambiciózní plány reformy armády narážejí na tvrdý odpor, dochází k patové situaci. Nyní přichází Bismarckova chvíle, když je jmenován pruským ministerským předsedou. O čtyři roky později dochází k válce mezi Pruskem a Rakouskem. V roce 1871 pak přichází nejslavnější moment v politickém životě Bismarcka, když je vyhlášena Německá říše a on se stává jejím prvním kancléřem.

Reklama