Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Vzhledem k tomu, kolikrát už byl příběh Sherlocka Holmese přenesen na plátno a kolik bylo snah tento příběh přetavit do moderní podoby (např. americký seriál Elementary), je vůbec s podivem, že do toho někdo prásknul znovu. O to větší překvapení, že velmi úspěšně. Herecké výkony, kamera, hudba,...všechno funguje! Kdyby nevznikla třetí série, která věnuje méně času vyšetřování a o to více vztahům (Sherlock-Watson, Watson-Mary, Sherlock-the Woman, Sherlock-sekretářka (!!!)), tak by to za mě bylo jednoznačných pět hvězd.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jakožto fanoušek Pána prstenů jsem šla na Hobita s velkým očekáváním. O to větší bylo moje překvapení, když jsem po prvních deseti minutách usnula. Začátek filmu se neskutečně vlekl a vím, že Peter Jackson se snažil reflektovat kritiku, kterou si trhnul vynecháním pár pasáží z knihy Pána prstenů, ale scény, ve kterých se nic neděje filmu moc neprospívají. Když už se konečně asi po hodině výprava vydá na cestu, tak se moje soustředění zlepšilo, ale stejně tempo děje, alespoň z mého pohledu, hodně drhlo. Co se ovšem Hobitovi nedá upřít je úžasná výprava, dokonalé digitální efekty a skvělá kamera. Už jenom kvůli tomu stojí za to vidět film na velkém plátně.

plakát

Pod jednou střechou (2010) 

Pokud hledáte nenáročnou romantickou komedii, tak doporučuji. Překvapení přichází hned na začátku filmu a potom se děj ubírá velmi zvláštním (i když ke konci už zcela očekávaným) směrem. Ústřední dvojce nemá chybu a asi jsem přecitlivělá, ale tenhle film mě opravdu dojal.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Když si člověk pouští americkou romantickou komedii, tak nepředpokládá, že bude třeba u filmu přemýšlet. V tomhle směru Zbouchnutá žánr splňuje dokonale a závěr taky nikoho nepřekvapí, ale koukat se na to dá. Tři hvězdy.

plakát

Román pro muže (2010) 

Tomáš Bařina se zatím ukazuje jako režisér, který rád točí filmy o ničem. Předlohu pro ono "nic" mu napsal mistr tohoto žánru Viewegh a kombinace těchto tvůrců dala vzniknout mizernému dílu, jež staví pouze na známých tvářích a luxusním prostředí. Zápletka, která měla rozkrýt charaktery tří sourozenců a morálně na nás zapůsobit, je ohraná písnička. Snaha okořenit tyhle slabé základy, na nichž děj staví, dvojicí tupých "vrahů" a jejich vtípků se minula účinkem. Alespoň u mě.

plakát

Láska za časů cholery (2007) 

Škoda, že se na první pohled nadějně vypadajícímu ztvárnění nepovedlo ani zdaleka přiblížit knižní předloze. Zamotané, nepřehledné a nudné.