Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Poklad z půdy (2018) (pořad) 

Hezký pořad, kde jdou občas vidět opravdu nádherné starožitnosti a umělecká díla. Jen těch retro kousků z dob socialismu by mohlo být méně.. Ale co, rád se na to koukám, 5 hvězdiček.

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Bláznivá komedie je poněkud přehnané a optimistické, nicméně pár frků tam bylo,film má spád a celkem i logiku. Začátek,děj a závěr - to co mnohým dnešním filmům chybí. Za mě 5*,bavil jsem se.

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

Celkem sledovatelné a film nemá hluchá místa. Ohodnotil bych to i pěti hvězdičkami ale ta "omáčka" okolo příběhu je velmi slabá. Proč si dnes režiséři nedají víc práce s autentičností?? Nemocnice působí poválečným dojmem,jakoby narychlo nastěhovaný nábytek a pár lůžek do starého kláštera..staré telefony,Gaz Volga "carevna"..do toho mobily a sanitky dnešní doby..co si o tom mám myslet?? Kdy se to odehrává ? Těmito okolnostmi naši filmaři zkazí spoustu filmů co mají potenciál..viz Sametový vrazi..jediná dobová věc z devadesátých let byl naleštěný Favorit,jinak se tam proháněla samá moderní auta..

plakát

Kdo hledá zlaté dno (1974) 

Dle mého názoru se nejedná zcela o budovatelský film. Pan Menzel zde dokázal skrýt myšlenku která je vyjádřena na konci filmu - nežebrám a nekradu. Za socialismu se mezi lidmi razilo hojně heslo "kdo nekrade okrádá rodinu" a na to právě v tomto filmu pan Menzel poukázal, že s tímto rozkrádáním nesouhlasí, mimo jiné poukázal na mravní sílu mladého kluka, který díky svým ideálům o poctivém životě přerušil styky se svou dívkou aby v životě šel novou, byt tvrdou ale poctivou cestou. Navíc pro mě, jakožto pro občas ještě současného řidiče Tatry 148 ,je tento film srdcovka která má ode mě pět hvězdiček.

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

Naprosto skvěle natočený film, který je díky vyprávění během filmu pojat i poněkud dokumentárně se skvělým Nicolasem Cagem v hlavní roli. Příběh, založený na skutečných událostech je místy poněkud urychlený ale je to vyrovnané skvělými detaily během filmu a perfektně zvolenou hudbou..nejradši mám scénu z Ukrajiny, skvělá přehlídka bojové techniky doplněná hudbou z legendárního orchestru Alexandrovci. Následně se děj přesouvá do diktátorských zemí a záběry působí natolik autentičně, až z toho mrazí..rozhodně stojí za shlédnutí. Za mě pět hvezdiček.

plakát

Slepičí úlet (2000) 

Úžasná rodinná komedie se skvělou plastelínovou animací u které se pobaví malí i dospělí:). Za mě jsem to celé viděl jako parodii na koncentrační tábor..paní Tweediová jakožto velitel (naprosto geniální scéna, kdy před slepicemi v řadě při "selekci" protáhne rukavice :D ), v roli tupého ss-mana její manžel a jako strážní zde byli psi..celý tento tábor se z pracovního na likvidační změní ve chvíli, kdy si majitelé farmy nechají přivézt mašinu na pirohy..slepice už nemají mnoho času ale vše nakonec dobře dopadne :).

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Tento film je skutečný odpad naší filmografie. Nezachycuje ze současného vesnického života absolutně nic, to si může myslet jen přitroublý maloměšták z hele Prahy, že jedině takto to fakt funguje a na vesnici je pohodový život. Mezitímco v trilogii Slunce seno, která skutečně trochu odrážela vesnický život, vesnice vytvořená nyní na mě působí jako skanzen nádherných českých chalup, kde vše skví novotou. Takže kde je ta sklutečná vesnice?? Tam se dělá nová fasáda, tam jsou na dvorku cihly, támhle jede děda s bábou s jejich letitou dýchavičnou škodovkou k doktorovi, tam čeká mladá holka na autobus..nic z toho jsem tam neviděl. Ve filmu byla zakomponovaná i legendární Jawa 550 "pařez",opět se ale ukázalo že pan Troška o tom neví nic. Takový fichtl na kterém jezdí strýcové do hospody má už své šrámy z různých pádů a nevypadá jako by právě vyjel z muzea..pokud na takovém fichtlu do hospody někdo ale jezdí, tak se k němu chová jako k veteránovi a ne že si ho nechá vytrhnout kýmkoliv z rukou..Vesnická mládež není parta přitroublých blbečků a i na vesnici žije inteligentní forma života a ne jen manuálně zručné obyvatelstvo. Navíc mi zde chyběl legendární zvuk cirkulárky, která celé léto na vesnicích orchestruje..možná tam párkrát zazněla ale to bylo spíš jako pokus jestli ještě řeže..vtipy nebyly vtipné, zápletka se starým domem příliš jednoduchá a předvídavá..a samozřejmě si každý vesničan, kterému teče střechou do chalupy lebedí v chalupě mezi mísami čerstvého ovoce pod deštníkem :)..jak typické..za mě odpad!

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) odpad!

Co v tomto filmu bylo romantického?!? Pro mě,jakožto absolutního odpůrce násilí a držení se pořekadla "ženu ani květinou neuhodíš" nic. Představme si tento scénář, bez Grayových milionů..Ohýbač plechů Franta se vrací z ranní směny autobusem MHD. Cestou si koupí dva lahváče aby se mohl spokojeně rozvalit doma na gauči při sledování jeho oblíbeného pořadu. Cestou mezi regály v sámošce si všimne nové prodavačky, která v něm nachází také jisté zalíbení a domluví si s ní rande. Ta k němu přijde a Franta se jí přizná, že je dominantní typ a hned na úvod ji seřeže jako žito..ovšem pravá láska zvítězí, hned po tom co jí koupí do domácnosti nový počítač a auto na splátky..fakt příběh jako ze života, těchhle padesát odstínů..samozřejmě, ženská psychika je jiná a skoro každá žena mi odporuje, jak je tento film skvělý. Tak at doma manželovi poví, že chcou namlátit a uvidíme, jak se na to budou dívat potom :D. Takže jaká romantika, vše je to jen o penězích..a že se v dalších knižních dílech Christian kvůli té holce změní?? Změní tak radikálně??? To bych ten film zařadil spíše mezi sci-fi ale nechme ženské obecenstvo at tomu nadále věří :)..mužská mentalita je jiná než ženská a to ony asi nikdy nepochopí. Takže za mě : Odpad!