Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

freezer02 

všechny recenze uživatele

Koncept pořadu se mi docela líbí, je to ale taková spíše "Lidl" verze zahraničních pořadů. Rozhodně je to ale to nejlepší co lze najít v programu Barrandova. Možná bych vyhodil Kuře s poroty, je to spíše jen takový blekotavý maskot, který kupuje jen věci za pár stovek...zabírá tam místo někomu zajímavějšímu pro diváka. A pan Urban z poroty by mohl z fleku dabovat Jelimána nebo Maurice z Madagaskaru, má stejnou mluvu i hlas :) ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Další sralalán na poli televizní rádoby reality show, ke které se propůjčil stále více upadající moderátor Rosák. Vetešnickej xindl, kterej vykupuje a hodnotí věci prodávajících je zvolen opravdu tak, aby se divákovi zvedl kufr. Ale i prodávající jsou pečlivě vybráni jako totální volové a blbky. Jak tomu může někdo věřit, že je to opravdové? To má být zřejmě odpověď na americké Mistry zastaváren, ale koncept se minul s účinkem. Další důkaz, kam až se novodobá televizní zábava může posunout. Na samé dno hnoje. Co nám ještě Tv Prima do budoucna připraví a kam se z hnoje posune dál? Radši ani vidět nechci. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Hehe... ty úsměvné báchorky prodávajících místy připomínají Pohádky ovčí babičky - třeba ta o obrazu za čtvrt milionu, nalezeném za skříní v právě zakoupené staré stodole. Měly by zajímat spíše odborníky z hospodářské kriminálky, než starožitníky z Primy (díky kterým tento pořad občas stojí za zhlédnutí). ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Zpětně musím přehodnotit z odpadu na 2 hvězdy. Možná jsem jenom otupělý po sračkách jako zlatá maska, ale přijde mi, že takové ty chyby co se objevovaly v první sérii se už odstranily, aukce mi příjdou trošku autentičtější, odstranily i ten šílený střih co byl během aukcí. Trapárna v podobě "odpadu z půdy" stále zůstává, ale na to jsem si už nějak zvykl. Rosák je sympaťák a zvyšuje celkovou kvalitu. 35% ()

tulen odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinuje mně, jak české televize dokáží v zahraničí koupit pořad, který je docela dobrý a totálně ho zmrvit, tak že je nekoukatelný. Stejný pořad běží delší dobu na německé TV (Bares fur Rares) a je docela zajímavý, příjemný moderátor, vcelku civilní projev všech zůčastněných, občas se tam objeví zajímavé věci a člověk se leccos dozví. Obdobná situace je s "Prostřeno" - na Primě nekoukatelná sračka. Obdobné pořady na německé TV (např. Land und lecker) jsou taky v pohodě. Proč se u nás ze všechno musí udělat nepřirozená, vynucená "reality show" trapná až k nesnesení ? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o převzatý formát německé televizní společnosti ZDF. (sator)
  • V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban – majitel galerie Starožitnosti – Galerie USTAR, který vystudoval ekonomii a management a jehož společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu. Pavel také hrál dvě desetiletí aktivně hokej. Dále Michal Jankovský, který vlastní starožitnictví v Žatecké ulici v Praze-Josefově a je též úspěšným nakladatelem – stojí za vydavatelstvím Fabula, v němž vycházejí knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Také zde vystupuje Pavel Kuře – starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovice; Albert Trnka – Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění; Simona Šustková – bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka a viceprezidentka Asociace starožitníků ČR. Také spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII. V pořadu se pak objeví i Daniela Žáková, která vystudovala oděvní průmyslovku, provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí; Jan Neumann – prezident Asociace starožitníků. Jeho starožitnictví najdeme na adrese Valentinská 58, Staré Město (Praha). (sator)

Reklama

Reklama