Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obsahy (3)

Město nemrtvých

Město nemrtvých (2013)

Kvůli výzkumu biotechnologií vypukla v jednom blíže neurčeném jihovýchodním městě Asie smrtící virová epidemie, která téměř všechny obyvatele tohoto města proměnila v zombie. Z toho důvodu byla na město uvalena kompletní karanténa. Bývalý příslušník vojenských sil Max Gatling (Dolph Lundgren) je najat, aby v tomto městě našel mladou dívku Jude (Melanie Zanetti) a dostal ji pryč. Při snaze o její záchranu se setkává s hrstkou přeživších lidí a také se zvláštní skupinou robotů. Společnými silami se pak snaží uniknout z města.

Želvy Ninja

Želvy Ninja (2012) (seriál)

Známé Želvy Ninja se opět vrací na scénu. Tento nový animovaný seriál vypráví příběh o želvách, jež díky zvláštnímu mutagennímu viru vyrostly téměř do lidské velikosti. Želvy se díky svému učiteli Třískovi, který se kvůli stejnému viru proměnil z člověka na přerostlou krysu, naučily bojovému umění, které jim poslouží v nejedné zapeklité situaci. Na scénu se opět vrací staří známí, jako mistr Tříska, učitel a "otec" želv ninja, půvabná dívka April, která je ale tentokrát o poznání mladší, a samozřejmě nesmí chybět ani hlavní záporák Trhač, který se chce pomstít svému dávnému příteli mistru Třískovi, a další záporná strana, kterou je známá firma Krang. V seriálu nechybí neustálé vtipné popichování mezi jednotlivými želváky.

Fetih 1453

Fetih 1453 (2012)

Turecký historický film, který vypráví o dobytí města Konstantinopolis (Istanbul) tureckým sultánem Mehmedem II. zvaným "Dobyvatel". Po smrti svého otce Murada II. usedá na trůn Osmanské říše Mehmed II., který je díky proroctví, které vyřkl samotný prorok boží Mohamed, označen za vyvoleného vládce, který jednou dobude Konstantinopolis. V první polovině filmu jsou rozebírány skutečnosti, které samotnému útoku na Konstantinopolis předcházely. Sultán Mehmed řeší vnitřní konflikty Osmanské říše a společně se svými vizíry se zabývá diplomacií s ostatními zeměmi. V tichosti se přitom připravuje na útok proti Konstantinopoli. Na druhé straně řeší své vnitřní potíže a zároveň vymýšlí nekalé plány císař Konstantinopole Konstantin IX. Snaží se od sultána Mehmeda vylákat peníze, které by později použil na svůj plán - svrhnout jej a dosadit na trůn Osmanské říše prince Orhana. Když se situace konečně hodně vyhrotí, sultán Mehmed uvede své přípravy na útok do pohybu a film se pomalu přelije do druhé poloviny, která je pak celá věnována samotnému obléhání města Konstantinopolis, které trvalo necelé dva měsíce. Ve filmu se také objevuje menší příběhová linie mistra stavitele Urbana, který dokázal pro sultána postavit obří, tzv. Bazilický kanón, jenž byl jediným, který svou palebnou silou dokázal poškodit hradby města.

Reklama