Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (510)

plakát

Vánoční prázdniny (1989) 

Jedinečné, vždy potěší: "Všichni přinášíme oběti, Audrey." "Všichni? Spíš ty se svým bratrem? Máš ponětí, jak je to příšerné, mami?" "Ja zase spím s tvým otcem. Nedělej z toho drama."

plakát

Návrat z říše mrtvých (2016) (TV film) 

Vědec jen za pomocí vědy odhaluje odvěká tajemství smrti člověka. Dokument je však jednostranný, zaměřuje se jen na vědecké vysvětlování a opomíjí fakta, která vědecky vysvětlit nejdou. Mnohem lepší a vyvážený dokument na stejné téma je Byl jsem mrtvý.

plakát

Jackie bez Jacka (2013) (TV film) 

Pozitivum dokumentu: Ukazuje i zpomaleně okamžiky atentátu na JFK. Krásně zachycuje smrtící třetí vystřel, který příchází zprava, z travnatého pahorku, nikoliv zezadu z knižního velkoskladu. Negativum dokumentu: Vrahem byl osamělý střelec Lee Harvey Oswald.

plakát

Martin Luther (2017) (TV film) 

Dokument, který jen glorifikuje postavu reformátora křesťanství. Dokument zcela opomíjí, že měl na svědomí desetitisíce životů, které padly při následných bouřích. Luther např. přinesl do křesťanství princip demokracie, ale sám se posléze zděsil, když viděl, co způsobil. Věřícím se nelíbila zpověď, tak si odhlasovali, že ji zruší. Luther už mohl jen zvolat, když to zjistil: "Pro Boha, bratři, co jste to učinili? Vždyť teď budeme sedět za jedním stolem s ďáblem!" To však v dokumentu nezazní...

plakát

Pearl Harbor: Záhada prvního výstřelu (2011) 

První výstřel 2. světové války v Pacifiku padl 7.12.1941 v 6:30, když USS Ward potopil japonskou miniponorku v Pearl Harboru. Informaci v americkém veleni nebral nikdo vážně, a tak v 7:55 zahajili Japonci svůj hlavní útok.

plakát

Chronické choroby - Ochrana bakteriemi (2014) (TV film) 

Dokument plný na první pohled protichůdných tvrzení. Děti se střevními parazity jsou zdravější. Děti s klasickým porodem jsou zdravější než ty, co se narodily císařským porodem. Antibiotika ničí nejen špatné, ale i prospěšné bakterie. To vše negativně působí na imunitu. Stejně jako moderní potraviny plné chemie. A když člověku chybí prospěšné bakterie z přirozené stravy, zkouší nekteří novátoři transplantaci "zdravé" stolice...

plakát

Faraonův posvátný poklad (2002) (TV film) 

Dokument vztahuje do souvislosti meděný svitek sekty esejců z Kumránu s temnou historií Egypta za vlády faraona Achnatona v tehdy novém egyptském hlavním městě Amarně. Achnatonův monoteizmus trval jen 17 let. V Amarně se nachází v hrobce faraonova služebníka Ajeho hymnus na Atona (slunečního boha), jehož text je shodný s biblickým žalmem 104 a datuje se do roku 1360 před naším letopočtem.