Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (4)

plakát

S láskou Vincent (2017) 

Po stránce výtvarné je to téměř dokonalé. V černobílých sekvencích bych se ještě více vzdálit realitě, aby bych efekt vzpomínek silnější. Děj je stavěn tak, aby vynikla vyjadřovací obrazová stránka. Se silnějším příběhem by došlo ke ztrátě vizuálního efektu. Letos v našich kinech jednička!

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Další Popelka. Téma, které zde máme opět a zase je to pohádka. Princ je produktem dnešního snu o bezstarostném životě a Popelka je opět to káčátko. Je to film pro ženy a tak se vybral herec, který je oslovuje. (mimochodem herec Jamie Dorman odehrál v The Fall skvělou roli.) Dívka vizuálně odpovídá záměru. Nehledal bych v tomto filmu, co v něm není. Pouze osloví ty, které mají svůj životní sen na stejné notě.(A není jich málo). Je na místě hvězda za marketing, který odvedl možná nejlepší práci v historii filmu. A to není málo. Druhou hvězdu bych dal za manželku, které se to líbilo, ale nebyla schopna vyjádřit důvody. Sám jsem se musel přemáhat vydržet do konce a to mám pohádky rád.

plakát

Fotograf (2015) 

Musím přiznat, že jsem na film šel s určitou skepsí, zdali je možné zachytit kontroverznost pana Saudka. Byl jsem mile překvapen, že se to zdařilo. Dokonce hodnocení se tak příkře rozchází, že to přesně dokládá i jeho dopad na publikum. Tak jako tvorba p.Saudka nenechává nikoho v klidu a dělí pozorovatele na nadšené a zhnusené, tak dopadá i tento film. Znamená to jen, že se podařilo přenést na plátno filosofický rozměr tvorby a života umělce. Takto totiž p. Saudek působí i tvoří. Film by si zasloužil 4 hvězdy, ale výkon herců a to hlavně p. Rodena si zaslouží plný počet. Chápu kritiky, kteří mají svůj život v zaběhaných kolejích a příčí se jim jinakost. Nemohou tedy posoudit, jaké to je být jiný celou duší a žít podle toho. Chvála odlišnosti !!!, která bude vždy pranýřována, protože se nedá zaškatulkovat

plakát

Příběh Marie (2014) 

Jeden z mála filmů, které dojmou, aniž by o to usilovaly. Silný příběh s výbornou stavbou děje. Nenásilné dokumentární vyprávění, které s divákem nemanipuluje, ale nutí přemýšlet. I druhý den nad filmem přemýšlíte a to není běžné. S minimalistickými prostředky velké sdělení. Film pro úzký okruh diváků, ale s velkým dopadem.