Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (7)

plakát

Bony a klid (1987) 

Skvělá doba zachycená v tom to filmu,skvělé časy veksláků, které jim umožnil socialismus.Snímek Víta Olmera ukázal na achylovu patu, naší společnosti před listopadem 1989 v oblasti devizového hospodářství.Potměšil a Skamene určitě nezklamou diváky, tohoto nesmrtelného filmu.

plakát

Panenství (1937) 

Film Otakara Vávry s Baarovou a Mandlovou se odehrává v prostředí automatu.Což snímek činí zajímavým z hlediska pohledu na rychlé stravování v předválečném období.Navíc film rozehrává věčné dilema mezi láskou a bohactvím.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Doba zachycená v tomto díle a styl vyprávění příběhu působí dojmem , že se to opravdu stalo.Film nemá vyloženě slabé místo a je ukázkou že i v dnešní době se dá vytvořit kvalita.Boková,Myšička,Geislerová se svých rolí zhostili skvěle, ale ani ostatní herci nezůstávají pozadu.

plakát

Pěsti ve tmě (1986) 

Sportovní prostředí není v českém filmu obvyklé a je to škoda.Před válečná doba v které se příběh odehrává, byla zde dobře zachycena.Český boxer Vilda v podání Vašuta je skvělý, kam se na něj hrabe americký Rocky.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

Komedie která svou pestrostí a živočišným stvárněním postav, patří k nejlepším v 90-tých letech.Polský herec Pieczka se zhostil své role parádně ,ale i Vránová s Chýlkovou mu zdatně sekundovali.

plakát

Synové a dcery Jakuba skláře (1985) (seriál) 

Tento seriál bych rozhodně nezatracoval přesto, že i zde je přeceňována úloha KSČ v boji za lepší zítřky.Můžeme zde vidět názorně dějiný vývoj od Rakouska-Uherska,1.republiku,protektorát Čechy a Morava až po socialistické Československo.Dietlův rukopis je zde patrný a jeho dějové zápletky jsou zajímavé.

plakát

Nemocnice na kraji města (1977) (seriál) 

Český Dietlův seriál který má určitě svou kvalitu,atraktivní nemocniční prostředí a skvělé herecké výkony jsou zárukou skvělé zábavy.I když 7 dílů seriálu bylo natočeno později, plynule navazují na předchozí části z roku 1977.Štrosmajer v podání Kopeckého je nevídaným hereckým koncertem,ale i vrchní sestra Janžurové a Abrhámův primář Blažej zaslouží to nejlepší hodnocení.