Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller

Recenze (146)

plakát

Aenigma (1987) 

Tak tohle pro mě bylo docela zklamání, o to více že jsem čekala skvělý italský osmdesátkový zážitek. Příběh ačkoli měl docela potenciál, teď myslím vcelku zajímavý námět, byl nám divákům naservírován tak nějak vláčně, prostě mě to nudilo a nelíbili se mi ani herci a už vůbec né hudba. 35%

plakát

Alyce Kills (2011) 

Velký překvápko a naprosto originální kousek!!! Fakt jsem nadšena, první půle pěkně depresívní a postupně pořád víc a víc šokující (viz to přiznání na pohřbu a porcování mrtvol) a ten konec jak se na ně podívala a řekla jen tím naprosto chladným a klidným tónem "What?" no to mě naprosto dostalo. 80%

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Na 1. sérii jsem začala koukat víceméně náhodně, bez jakéhokoli předchozího povědomí o tomto seriálu a hned mě dostala, možná i proto jí lehce nadsazuju ale propadla jsem tomu - první série 100%. 2 série opět strhující atmosféra a pro mě velice atraktivní prostředí blázince, vynikající výkony ale kvůli jisté slepé části zhruba tři díly před koncem kdy jako by tvůrcům lehce došla inspirace nedám plný počet nýbrž o chloupek méně a to 95% protože poslední díl opět stál za to...Třetí série byla už o něco slabší, sice mě to velice bavilo, hodně se to zaměřilo i na krvavé momenty a zaujalo mě téma čarodějnic ale přecejen bych řekla že by z tohoto tématu mohli vytěžit mnohem víc takže 85%. A co se týče 4. série u té zatím hodnotím jen pilotní díl, který byl víceméně spíše seznamovací a dávám 80% ale věřím že brzy půjdu o hodně výše, na tuto sérii se hrozně těším...Po 4.díle zvedám na 90%.

plakát

Americké psycho (2000) 

Pro mě je tento film skutečnou lahůdkou....Vidím že mladším generacím není až tak po chuti, kritizují se tu nedomyšlené momenty, klišé a "zvláštní" konec. Že by přecejen bylo něco na tom že dojmy z tohoto filmu zrají až s věkem anebo počtem skouknutí? Já ho zatím viděla 3x a umím si představit že ho uvidím ještě vícekrát. Skvělej hereckej výkon Christiana Bala v roli nadutého metrosexuála, která má skvělou práci, snoubenku, krásnej byt...prostě americkej sen. Přes to všechno se v něm skrývá a dere napovrch jeho "druhé já" což je psychotickej zvrhlej násilník a vrah. Vraždy mi přišly velice originální, scény kde pořádně vyšiluje byly jedny z nejlepších z celého filmu, jen škoda že detektiv který ho vyšetřoval dostal ve scénáři tak málo prostoru - mě se totiž velice líbil, měl velký potenciál. Konec mě (jako jedné z mála) naopak přišel zajímavý a byl tou pomyslnou třešničkou na dortu, protože miluju konce které opravdu nečekám. 100%

plakát

Americké psycho 2 (2002) 

Tohle jsem nebrala a ani nemohla brát jako horor, ale jako komedie s prvky hororu a velmi velmi černým ironickým humorem to bylo velice dobrý. Říkejte si co chcete ale mě to bavilo :) Ta holka byla naprosto úžasný psychopat a její způsob myšlení mě dostal.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Jestli Vás tento výborně a zajímavě zpracovaný film nepřesvědčí, že láska je opravdu pořádná kur... tak už vážně nevím. Mě přesvědčil dokonale. Silnej zážitek, takovej mi mexičani přichystali poprvé :) Od té doby jsem se na ně více zaměřila.

plakát

AM1200 (2008) 

Od krátkometrážních snímků jsem toho nikdy přiliš mnoho nečekala, ale tentokrát jsem byla opravdu mile překvapena. Ponurá až mrazivá atmosféra, zajímavá zápletka kdy hlavní hrdina ujíždí (sám ani neví kam) s ukradenými penězi a zaslechne v rádiu žádost o pomoc, nedá mu to a vydá k dané stanici odkud rádio vysílá…Po jeho příjezdu nastává atmosféra hustá tak že by se dala krájet, nechybí ani krev a musím říct že jsem se po dlouhé době zase docela bála. Závěr výborný a překvapující. Dávám 4/5.

plakát

Atrocious (2010) 

Zklamání...Film pozbývá atmosféru a navzdory krátké stopáži neskutečně nudí...2* jsem nakonec udělila za poslední desetiminutovku která byla aspoň trochu akční a za celkem zajímavé rozzuzlení...Konec to zachránil ale i tak je můj verdikt 30%.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Ponurá atmosféra, která je korunou celého filmu mě naprosto uhranula. K tomu drsný, temný a nelítostný příběh, možná až dost na to že jeho hlavními hrdiny jsou děti, to je kombinace která způsobila to že jsem se ani na chvilku nenudila. K tomu všemu i výborné herecké výkony takže dávám 80%

plakát

Avengers (2012) 

S velkou úlevou můžu říct, že to daleko předčilo moje představy, bylo to skvělé!!! Měla jsem z tohoto filmu docela obavy - jsem ženská, už dávno ne teenager (kteří si myslím že jsou cílovou skupinou diváků tohohle filmu), navíc jsem nikdy moc filmům o superhrdinech neholdovala. Ještě v kině jsem měla dost smíšené pocity a říkala si "co tu dělám?" když jsem před začátkem filmu přemýšlela zda jsem vůbec v tom správném sále, protože věkový průměr ostatních diváků byl tak možná 10 let plus samozřejmě rodiče jako doprovod. Ale pak film začal a já už po pár minutách věděla že to bude něco a BYLO :) Spousta akce, skvělé efekty, žádné nudné okamžiky i navzdory dlouhé stopáži - skvěle jsem se bavila po celý film a spousta výborných herců v čele s geniálním Samuelem L. Jacksonem a překrásnou Scarlett. O sexy tvářičky a vypracované postavičky vážně nebyla nouze :) O vypracovaných rukou Jeremyho Rennera (kterého miluju už od dob co si zahrál Dahmera) a hlubokých očích Roberta Downeyho se mi asi bude ještě pár dní zdát :D Ale tak není mi 15 let abych byla z filmu totálně utržená jen proto že tam byla kupa sexy herců, takže přejděme i krátce ke kritice, ono toho zase tolik ke kritizování není...Jen stručné vysvětlení proč jsem filmu který mě vážně hodně bavil nakonec přecejen nedala plný počet. Párkrát jsem se zasmála, hlavně ironii Iron Mana a Hulkovi, ale čekala jsem tam těch vtipných momentů mnohem více, to mi tam fakt chybělo, celkově si myslím že se z filmu o superhrdinech a navíc s tak skvělými herci dalo vyždímat ještě mnohem více - minimálně více té zábavy a vtipu a to je důvod proč jsem byla spokojená a nadšená "pouze" z 80%.