Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Tak takýto fail som veru nečakal... Tento film je absolútne nefunkčný. Pritom mám found footage veľmi rád a dokážem mu kadečo odpustiť. ATROCIOUS je akýsi nepodarený hybrid ZÁHADY BLAIR WITCH a PARANORMAL ACTIVITY. Teda až na to, že na rozdiel od nich nie je strašidelný. Vôbec. Celkovo mi to skôr pripomínalo trápne PARANORMAL ENTITY, len ešte o dosť horšie... Príbeh? Jalová historka o červenej karkulke, ktorá sa motá po okolitých lesoch. No, to je sakra kaliber! Namietnete, že v spomínanom PA je príbeh tiež jednoduchý. Možno. Lenže tam tvorcovia dokázali práve z toho mála vyťažiť mnoho. Postavy? Tu neexistujú, sú to len mizerne zahraté kartónové figúrky, herci sa ksichtia ako keby v tom hrali za trest, len sa tmolia hore-dolu ako kreténi a samozrejme sa tak aj chovajú. Kameru majú zapnutú pomaly aj keď idú na hajzel. Neveril som im ani nos medzi očami, nieto ešte emócie (aj to vrieskanie mi svojou umelosťou drásalo uši) a dramatické scény som tým pádom odzíval. Moment, povedal som dramatické scény? To by tu nejaké museli byť! Atmosféra? Tvorcovia absolútne nevedia pracovať s prostredím (potenciál pritom bol – viz. bludisko/les), vôbec sa nepracuje napr. so zvukmi, ani s psychikou postáv. Gradácia si taktiež vzala voľno. Nejaké pozvoľné stupňovanie napätia? Nedočkáte sa. V celom filme sa prakticky nič nedeje (až na záver). Postavy len zbesilo behajú bludiskom, hádžu kamerami na všetky strany, funia ako parníky a raz za čas niekto zakričí. Tým to hasne. Žiadne znepokojenie, žiadny strach. Počas celého filmu nepríde žiadna vychytávka, žiadna mrazivá scéna, žiadny nápad. Len filmárska impotencia, ktorá trčí doslova z každého záberu. Dofrasa, veď už aj to PARANORMAL ENTITY malo zopár sviežich nápadov a miestami dokonca aj ATMOSFÉRU! Tu je len vákuum. Možno až záver v dome má trochu grády, ale to je zúfalo málo. Naviac pointa – či čo to malo byť – bola riadne debilná a ešte to je eufemizmus. Zostrihať na 15 minút a dať na YouTube, okej. Inak strata času. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílenost brutální sama o sobě strach šel nejvíc s labyrintu no já bych tam v noci nevlezl ani za boha. začátek je takový že hodně čekáte co kde a jak bude ale pak to začne akce strach a co přijde vás provádí zbytek filmu a konec aspoň pro mně hodně brutální takový jsem nečekal. Prostě šílenost tenhle sním hodně zajímavý a vydařený. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další duchařinku typu Záhada Blair Witch a dočkala jsem se totální nudařiny. Dva sourozenci chtějí natočit něco o dívce, o které traduje legenda, že se zjevuje v místním lese. Natáčí tedy každý krok, což po půl hodině stopáže o ničem začne hodně vadit. Pak se konečně začne něco dít (v hlavní roli pes), jenže pak se zase nic neděje. Když nakonci lítají s kamerama po lese, čekáte, kdy konečně přijde lekačka, bubák nebo jakýkoliv náznak strachu pro diváka, jenže toho se nedočkáte. Úplný závěr filmu má přetočit zápletku, nejspíš šokovat diváka, pro mě nelogické, zbytečné a hloupé. (SPOILER: Schyzofrenní vražedná žena má šťastné manželství a 3 děti) PS: Dvakrát jsem musela stlumovat zvuk, protože ječení a pištění hlavní hrdinky bylo nesnesitelné. Nevadí mi, když se v hororu ječí, dodává to na atmosféře, ale tohle bylo vážně moc a ještě k tomu naprosto zbytečné, tedy ve chvílích, kdy nám kamera neukázala, proč ječí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli už jsem se smiřoval s tím, že ti dva mlaďoši budou pobíhat tím debilním zeleným labyrintem až do titulků. Na Atrocious jsem byl velmi zvědavý, bohužel se z něj vyklubal podprůměrný film. Naštěstí je alespoň profesionálněji zvládnutý než nedávný opruz The Tunnel. Dlouhá noční sekvence, v níž není vidět nic jiného než křoví, mě nicméně naštvala jako dlouho nic. Úplný závěr ujde. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a toto uz nie. Som tolerantny uzivatel, ktoremu staci na strasenie nasrana militantna ektoplazma /ked uz duchovia su zaneprazdneni a nemaju cas/, popripade tolerujem aj to, ze obcas si sam dotvaram strasidelnu atmosferu dodatocnym skripanim zubov pripadne otvaram a znudene zatvaram 20 rokov nenaolejovane dvere. To je v poriadku, u mna vec tolerancie. Ale co sa porobilo tuna, na to uz nemam slov. Ducha ani militantnu ektoplazmu neukazu ani raz, lakacky nefunkcne a mdle, a pozerat sa, ako partia debilov huka a ziape v noci - tak na to nemam sil. Zumpa, smer hnojisko : 0 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama