Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (752)

plakát

A Dandy in Aspic (1968) 

Spionazni drama klasickeho typu, prima zapletka - studena valka, jak ma byt, tajne sluzby se navzajem drazdi a skoli, Laurence Harvey na dlouholete misi citi, ze mu tece do bot a blizi se velke finale, predvedl ok vykon, naprosto ho ale imho previsuje Tom Courtenay (Billy the Liar) ztvarnujici skvele zahranou postavu nevyzpytatelneho divnoagenta disponujici hodne zabavnou kombinaci cynismu a sarkasmu, nektery dialogy jsou nehorazne vtipnye... mezi tim se mota sladka a trochu matouci Mia Farrow, prima zazitek v ramci zanru...

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Film ze sekce "chci se citit dobre". Pritomnost Faye Dunaway pobavila. Ustredni duo naprosto presvedcive. Oddechovka s dobrym napadem, nic vic nic min. Do srovnavani s predlohou se tentokrat poustet nebudu.

plakát

Agent z Panamy (2001) 

Roztomily spy snimek. Nepatri mozna mezi top klenoty spy zanru, ale neni vubec spatny. Uz jenom ucast a vykon Geoffreyho Rushe je zarukou, ze se bude na co divat. Zapletka je rovnez naprosto v poradku.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Tato serie mi i pres kvalitativne labilni latku a slusnou porci bizarnosti prirostla k srdci. Ma sve mouchy, o tom zadna, ale take sve klady. Cele to stoji a pada na Jennifer Garner, ktera zde obdivuhodne diktuje a na jeji chameleonske prevlecky se hezky diva. Mnohem vice, nez po nekolika dilech jiz tuctovite pusobici vysirkove akce, me bavilo napeti mezi Sydney a nevyzpytatelnym strategem-manipulatorem Arvinem Sloanem. Ta vecna otazka, zdali Arvin vi nebo nevi, mi ze serie prisla nejsilnejsim faktorem. Je skoda, ze se teto linie tvurci nedrzeli jeste o neco dele a dali radeji prednost nekdy dost prekombinovanym teoriim. Bavila me i chemie mezi postavami Sydney, Francie a Willa. Postavy se vubec povedly, krome Arvina treba IT specialista Marshall ci Sydney papa, blondaty padouch s tvari mimina Sark anebo az obdivuhodne spatne hrajici Michael Vaughn. Ke konci treti sezony uz serie pusobi spise usmevne, behem ctvrte pak mira fraskovitosti a WTF efektu dosahuje maxima. Pata sezona je prekvapive jedna velka jizda, ktera trochu sentimentalne oprasila skoro vsechny dulezite postavy. S trochu sarkasticky zvrhlym potesenim jsem se kralovsky bavij, jake neuveritelne idiotske zvraty scenariste stale a stale vymysleli. Zaverecny titulek pak byl dojemnou teckou... :)

plakát

Alpha House (2013) (seriál) 

Pomerne sympaticka a vtipna zalezitost utahujici si z bizarne-pokryteckych praktik politickeho zivota.

plakát

Amatér (1981) 

Jeden decentní filmovy lolík - ten film je obdivuhodne bizarni, az je v tom cosi zabavneho. Priznam se, ze sem poctive dokoukal. Snazici se John Savage (znáte z Hair) tentokrat nestaci. Ikdyž se velmi snaží, možná až moc. Coby sifrant C.I.A. na vlastni pest nahani teroristy ve sluzbach tajnych sluzeb, ano, zabili mu partnerku... Ke konci az trochu prekvapive vylepseni zapletky to take nezachrani, nekteri cz herci nebo naopak cizinci snazici se mluvit cesky a oldskul retro vyprava s ziguliky v ulicich z tohoto filmu delaji spise usmevnou zalezitost. Kazdopadne ma film vypovedni hodnotu minimalne o tom, kterak neni lehky zivot ceskeho herce zijiciho v zahranici. Jan Triska by mohl vypravet, nektere jeho role behem obdobi emigrace jsou primo pekelne, tato je jedna z nich, neni tu vsak jediny krajanek. Vysledkem je lehce beckovy paskvil, co doporucuji predevsim pratelum zeleneho listu... :)

plakát

Ambassadors (2013) (seriál) 

Sympaticka politicka satira s obcasnymi vaznejsimi momenty a celou radou clenu britske serialove elity. Zejmena David Mitchell me v teto miniserii hodne pobavil. Fanousky Peep Show urcite potesi, jako vrchol miniserie povazuju zahrnuti mimorane komedialne obdareneho Toma Hollandera.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Dramaturgicky i herecky skvele az strhujici! PS: Prosil bych vice podobnych roli pro Davida Schwimmera...

plakát

Americká noc (1973) 

Sympaticky kouzelna komedie z filmoveho prostredi od velikana francouzskeho filmu. Neni zrovna tolik snimku, ze kterych by tak intenzivne ale zaroven ne pateticky - spise tak nejak elegantne salala laska k filmu/branzi se vsemi souvisejicimi plusy ale i zapory. Uzasna zalezitost, pri jejimz konci me srdce fanouska zaplesalo dojetim.