Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

,,We can't choose where we come from. But we can choose where we go from there.''

plakát

O čo ide Idě (2016) (TV film) 

Co je naděje? Jaká je budoucnost? Co je to disciplína? Kdo jsou romové? Jak je mezi sebe zapojit jako rovnocenné členy společnosti? Čhavorenge.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Krásný příběh o nedoceněnosti, dychtivosti, snu, šibalství a neústupnosti. A přez všechny klíšovité scény, inspirující. Až k slzám.

plakát

Divoké historky (2014) 

Jako každý film složený z několika povídek, i tento není vhodný pro volnomyšlenkáře. Povídky jsou uzavřené, a zřídka kdy se k nim dá něco dodat. Což je v tomto případě dobře. Nedá se jim totiž ani nic moc vytknout. Absurdní komedii zde na cik cak střída až thrillerová nota a moji pozornost tento film udržel mnohem lépe než kdejaký současný Marťan nebo Revenant. Ikdyž se jedná o trochu jiný kinematografický formát. V každém případě poslední příběh, tedy ''Zkažená svatba'', dává prostor k poměrně vydatné konverzaci o morálce a o partnerských vztazích ala Ros vs. Rachel. Silný scénář, dobrá režie a hlavně skvělá kamera.

plakát

Hlupák (2014) 

Jedná se o to nejlepší, co může ruská kinematografie nabídnout. A hollywood se může zahrabat (ve všech těch penězích).

plakát

Píseň moře (2014) 

Myslím si, že se Tomm Moore tímto dílem vyrovnal tomu, co Disney kdy byl, a v mnohém jej předčil. Hluboká poklona ilustrátorům a animátorům za překrásný vizuál, scenaristům za příběh který má z mého pohledu skvělý výchovný charakter pro malé sourozence a Tomu Moorovi který z materiálu dostal opravdu hodně. Trochu to na mě působí jako kombinace francouzského Tria z Belleville a Frozen. Je osvěžující vidět něco jiného, než jsou digitální Dreamworks/Pixarovský srandy kterých je teď příliš moc. Je to lehký, laskavý, hřejivý snímek který mi šáhl na duši a emocionálně mě vyždímal. Píseň Moře je jedním z nejlepších animovaných snímků současnosti. Bez debat.

plakát

REC (2007) 

Děj je výtečný. Se situací se seznamujete společně s hlavními hrdiny a díky kameře si připadáte jako jedním z nich. Myslím že není filmu s lepší gradací atmosféry. Z klidného začátku se postupně stává kulervoucí horor s atmosférou jako žádná jiná. Vřele doporučuju.

plakát

Ironie osudu aneb Rozhodně správná koupel (1975) (TV film) 

Inteligentní, vkusné, k pos**** vtipné a hlavně s velikou dávkou srdce. Takhle bych charakterizoval kvalitní, sovětskou kinematografii. A pro tento snímek to platí třikrát tolik. Současné ruské filmy ve mně (až na pár výjimek) vyvolávají pláč.