Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Čelisti (1975) 

Tutu tutu tutu tutu tutu tutu tudududuuuuu..... Sevřené ,,Čelisti", nohy v pěst, srdce tepe ve zvýšeném rytmu. Vaše fantazie pracuje na plné obrátky. Všudypřítomný strach z neviděného. Neblahá předtucha. Chlamst!! Je po Vás. Steven Spielberg udělal ze své nefunkční mechanické paryby přednost a John Williams svou hudbou přisypal trochu více soli do Vašich otevřených rozkousaných ran.

plakát

Růžový panter znovu zasahuje (1976) 

Tak rád bych se vyspal dorůžova. Tak rád bych si dopřál masᎎ. Ale copak mohu? Jsem neustále zaneprázdněn. Všude na mě číhají prapodivná nebezpečenství a dosti kuriózní situace. Do toho všeho ještě ten můj Kató, ta žlutá opice, pořád mě nutí být ve střehu. Aspoň, že občas zvedá teleféén. Dnes začnu pracovat na důležitém případu. Veškeré podrobnosti si mám vyslechnout u svého šéf inspektora Dreyfuse. Je to dobrák, mám ho rád, no a on mě pravděpodobně také. Pořád na mě šibalsky pomrkává. Tak schválně, udělám mu nějakou kulišárnu. Nasadím si dokonale padnoucí falešný nos, přilepím umělý knír na knír a to bych se sakra divil, kdyby mě odhalil. Jsem totiž tajemný, neohrožený a mrštný jako panter. Jsem vrchní inspektor Clouseau....... Katooo, ty imbecile!!

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Zametat ve své světničce takový prach jaký nadělal režisér Vaughn mě vůbec neobtěžuje, naopak z té umetené hromádky se upřimně těším. Nejen Tristan podlehne své zářící hvězdě, ale i Vás po shlédnutí filmu ofoukne osvěžující ,,Hvězdný prach." 4,5*. P.S. Bráchové usilující o trůn jsou teda extra materiál a z kapitána Shakespeara by měla respekt i módní policie.

plakát

Sia - Chandelier (2014) (hudební videoklip) 

Klip ,,Chandelier" ve mně vyvolává cosi klaustrofobického, temně Blade Runnerovského. Malá talentovaná Maddie má ve svém projevu obdobnou ,,dospěláckou" jiskru jako svého času Natalie Portman v Bessonově kultovce ,,Leon."

plakát

Bílá paní (1965) 

,,Bílá paní" musela v době svého vzniku oslovit i jedince tehdejší politikou nepolíbené (existence takových jedinců je však na rozdíl od Hejkala, Jednorožce a Bílé paní nepravděpodobná), protože téměř z každé vyslovené filmové repliky je cítit ta úžasná dvojsmyslnost, která tehdejšímu režimu asi příliš nevoněla. Zábavný je taktéž fakt, že dosti ve filmu vyřčeného lze aplikovat i do dnešní doby.

plakát

Babel (2006) 

Jedna lovecká puška, jedna zbloudilá střela a pan režisér Iñárritu začíná tkát oku lahodící sítě z mezilidských vztahů. Počínaje Marokem, plavným skokem přes Mexiko s doskočištěm v Japonsku. Zdánlivě nesouvisející spletenec má tu a tam svá slabší místa (japonská část, jakoby ke zbývající trojici příběhů tak úplně nepatřila), nicméně i tak je síť mexického filmového kouzelníka natolik pevná, že jsem se do ní vcelku snadno chytil a dodávám RÁD. Režisér, scénárista, kameraman, skladatel, herci, neherci,.....snad i catering, nikdo si nepřekážel, žádný si nehrál na vlastním hřišti exhibice, všichni tahali za jedno pevné vlákno. P.S. Spoiler. Točit Babel von Trier, tak Blanchett kulku nepřežije, Japonečka skočí z balkónu a dětičky zahynou v poušti na dehydrataci.

plakát

Válka Roseových (1989) 

,,....nesnáším jak dýcháš, jak jíš a ten tvůj falešný smích hohoho...." Válka Roseových dosahuje jednoznačně na nejvyšší stupeň v kategorii ,,černo černá komedie." Kde brali tvůrci filmu inspiraci? Raději nedomýšlet, jinak by se spousta zamilovaných párů díky obavám z právě viděného nikdy nerozhoupala pro ten svůj velký den D. Hvězdičku navíc si taktéž zaslouží český dabing. Pavel Soukup, Eliška Balzerová (Kathleen v originále fakt mluví jako její česká kolegyně), Alois Švehlík povýšili snímek ještě o level dál. Kdykoliv zahlédnu Olivera s Barbarou, s chutí jdu pochcat rybu, uvelebím se na sedačku a zatetelím se blahem, poněvadž si mohu říci: ,,Díky Bohu, mě se to netýká...teda zatím." P.S. ,,Ještě, že jsem tady byl!"

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Je známo, že režisér Tarantino patří mezi ty jedince, jenž se nenarodili, ale vyskytli. Snad nikdo jiný neumí svým hrdinům vkládat do úst tak zábavné dialogy, ve kterých se tlachá prakticky o ničem jako tento filmový ,,exot." Patláma patláma žbrluch, tak vypadají příběhy jeho snímků. Zdánlivě nesouvisející filmové žánry, historické nesrovnalosti (dovolím si do závorky napsat ,,bláboly") jsou originálním způsobem poslepovány dohromady a my diváci se bavíme. Blázen z videopůjčovny střílí svůj bojový arsenál s kadencí tatatata. Počínaje úvodním ,,filozofováním" nad vztahem člověka k veverce respektive kryse, pokračujíc infantilní hrou ,,Kdo je kdo" s mířením na varlata a konče k dokonalosti dovedeným vyrýváním nacistických symbolů na čela fašounů. Quentine klobouk dolů nad takovou slátaninou! P.S. Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Michael Fassbender , Diane Kruger, Daniel Brühl, August Diehl = herecké orgie.

plakát

Petrolejové lampy (1971) 

,,Petrolejové lampy" nemohou vnímavějšího diváka ponechat bez emocí. Skličující příběh stárnoucí panny toužící po čisté lásce vás vycucne až na dřeň. Přechod z rozverné Štěpy na starostlivou a sebeobětující se paní statku, změna vysloužilého vojenského bonvivána Pavla v bezmocnou trosku, takový gurmánský pokrm servíruje herecké duo Janžurová-Čepek. Vidět film režiséra Herze je povinností pro všechny milovníky stříbrného plátna.

plakát

Gran Torino (2008) 

Kdepak, ten starý mrzout Kowalski od vedle, který celé dny jen dřepí na zápraží svého domku a popíjí hnusné americké pivo z chlaďáku si mé sympatie nikdy nezíská. Dokonce si nepamatuje ani mé jméno. Říká mně ,,TuTu. Jen sedí, neustále se tváří nakvašeně a to nejen na mou rodinu, ale také na všechny kolem. Jsem přesvědčen, že nesnáší celičký svět. Je to sarkastický, zaprděný veterán. Dokonce i když seká trávník před svým barákem hledí jako šťovík. Na sloupu jeho barabizny mu visí americká vlajka, to abychom si snad mysleli, že on je tady doma, zato my jsme přišli odněkud z džungle. No jo no, ale garáž, ve které má snad všechno nářadí co se dá v krámech s nářadím koupit, má ukázkovou, to musím uznat. A už vůbec se nezmiňuji o jeho nablýskaném bouráku Fordu Grand Torino z roku 1972. Páni to je vážně něco. Krasavec jak se patří. Včera mně dědek jen tak mimoděk nabídl svou izolepu a postarší sikovky . Dokonce jsem si všiml něčeho na jeho tváři. Byl to náznak letmého úsměvu, teda aspoň to vypadalo jako úsměv. K neuvěření. Třeba Walt nebude až tak špatný jak jsem se doposud domníval. Moje ségra tvrdí, že všechno nemusí být jak to na první pohled vypadá a prý ho hodlá zítra pozvat k nám na navštěvu. Moje velká rodina pořádá totiž zase nějakou oslavu. Ok, dám mu šanci, morousovi ubrblanému. 4,7*.