Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (146)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Určitě zajímavý film. Nejen po příběhové stránce, ale i po té technické. Dost jsem se na film těšil, hlavním lákadlem pro mě bylo spojení sourozenců Wachowských s T.Tykwerem a J.Klimkem (kteří mě zaujali např. filmem Lola běží o život nebo Parfém - příběh vraha). Toto spojení bylo cítit po celý film, ať už to byl třeba sci - fi námět nebo soundtrack (který byl " Parfému " dosti podobný). Potěšila mě účast spousty kvalitních charakterních herců, kteří pod nánosem make - upu a silikonových masek často ani nebyli poznat. Nejsem sice kompetentní k hodnocení technické kvality masek, ale často mi výsledek připadal takový drsný a příliš umělý (což vyniklo nejvíce v případech změny rasy a přidávání let). Taktéž jsem měl rozpačitý dojem u masek měnících pohlaví, ale Lara Wachowská zřejmě vědělA, proč to tam chce:-) Poselství celého filmu není nijak objevné, ve své podstatě vyjde najevo už zhruba od prostředka filmu, mou pozornost si však udrželo. V každém případě si tento film zaslouží pozornost diváků, i když jej někteří docení až po opakovaném zhlédnutí (a někteří vůbec:-()

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Možná ze mě ještě mluví zklamání z toho hrozného českého dabingu - vždyť snad skoro polovičku postav mluví úplně někdo jiný než v prvním dílu - ale tu třetí hvězdu prostě nedám! Nevadí mi "mega-hype" akce se spoustou digitálních efektů, ale tady se mi zakrátko začaly zajídat. Nečekal jsem žádný hluboký filmový zážitek, ale ani ne tuhle předimenzovanou nastavovanou kaši. Snad jen dialogová komika nezklamala... A další Avengery už jen v původním znění;-)

plakát

Bez kalhot (2012) 

Tenhle film jsem nejdřív nechtěl vidět. Protože je pro holky;-) (ale Stmívání jsem taky viděl, tak co;-)) Tak jsem se na to teda podíval... A co jsem zjistil? (teda kromě toho, že tu posilovnu asi dost flákám?;-)) Zjistil jsem, že špatné to nebylo. Narozdíl od Stmívání to mělo uvěřitelný děj a hrdinové (obou pohlaví;-)) byli docela sympaťáci. Soderbergh si tak u mě trochu napravil reputaci (jeho Zkrat mě přímo zklamal), takže se zase na jeho další film) i když opět s Channingem;-)) budu těšit.

plakát

Bod zlomu (2015) 

Protože jsem viděl původní verzi filmu (s K.Reevsem a P.Swayzem), nemůžu dát víc než dvě hvězdy. Celé to na mě působilo spíš jako průměrný videoklip a nedokázalo mě to zaujmout. Hlavní "záporák" ještě v pohodě, ale představitel Johnnyho Utaha mi dost vadil. "Sportovní" scény občas zajímavé, často však zbytečně předigitalizované (hlavně scény, ve kterých je voda). Příběh nevyužitý, občas jakoby podivně zkrácený o některé nosné momenty. Škoda tento námět takto promrhat...

plakát

Božské dorty od Markéty (2013) (pořad) 

Markéta je jistě šikovná cukrářka, ale zpracování pořadu je občas pěkně nudné. Ale možná se to cukrářům právě tak líbí;-)

plakát

Carrie (2013) 

Bývám nedůvěřivý k remakům filmů, které považuji za klasiku (a stará Carrie rozhodně JE klasika). Většinou vznikne úplně jiný film, který jméno předlohy (ať už byla filmová nebo literární) používá jen z reklamních (tedy komerčních) důvodů. Nová Carrie se však předlohy drží zuby nehty, což mě docela překvapilo. Chápu, že právě tenhle fakt může pro jiné znamenat předvídatelnost a nudu (což v hororu asi není zrovna žádoucí;-)), ale tady mi to nevadilo. Celkově jsem film zvládl sice bez nadšení, ale tak nějak "v klidu"... Chloe jsem roli uvěřil (i když charisma Sissy Spacek rozhodně nemá) a Julianne Moore pomohla ke třetí hvězdičcce v mém hodnocení.

plakát

Cesta bojovníka (2009) 

Asi jsem udělal tu chybu, že jsem před tímto filmem viděl jiný se stejným hlavním hrdinou (Zátah). Kdybych ho neviděl, určitě bych byl s tímto více spokojený a nerozhodoval se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Nakonec sice dávám 3, ale to jen díky uvědomění si toho, že nebýt tohoto filmu, určitě by nebyl Zátah tak dobrý... Děj je sice jednoduchý (nic proti tomu, v Zátahu je přímo okleštěný), ale škodí mu přepálená stopáž a nastavovaný konec. Bojové scény vůbec nejsou špatné, ale v Zátahu jsou ještě lepší;-) Těším se na další Evans-Uwais film!;-)

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Zajímavá "pseudo-dokumentární parodie", kterou zřejmě nedokáže ocenit každý... Stálo za to vydržet těch pár trapnějších scén a náležitě si pak vychutnat ty nezapomenutelně vtipné...

plakát

Colette (2013) 

Film, který se na mě snažil působit jako velký hollywoodský spektákl, čímž rozhodně není. Není to ale ani špatný film. Možná v poslední době vzniklo až moc filmů s podobnou tematikou, takže na diváka tolik nepůsobí jejich poselství. Ze začátku byl pro mě velký problém si vůbec zvyknout na Jiřího Mádla v takto postavené roli. Druhým problémem byl český dabing - způsob, jakým se sami čeští herci nadabovali z angličtiny, mi vůbec neseděl. Asi nedokážu přesně popsat proč, ale doporučuju původní znění. Přeju Jirkovi Mádlovi víc takových rolí, kde může ukázat, že hrát umí, a celkově míň takových filmů, abychom si je o to víc užili...

plakát

Červená světla (2012) 

K tomuto filmu mě přilákala zápletka a la X-files (kterou jsem baštil už jako puberťák na střední) a pak De Niro, kterého mám rád a po všech těch Lotrech a Fotrech jsem mu chtěl dát ještě šanci. Atmosféra a děj filmu mě docela strhly, ovšem nevydrželo to tak po celou dobu. Cillian Murphy opět potvrdil, že se svým vzhledem a charismatem je skvělý představitel "divných chlápků" a De Niro si to tentokrát u mě nepokazil. A co říct k tolik diskutovanému a propíranému konci, abych nespoileroval? Ani se nedivím, že ho část diváků zavrhla a ostře kritizuje (stejně tak věřím teorii, podle které ho chtěl sám režisér na přání kritiky přepsat, což neudělal;-)) a zároveň se nedivím druhé části diváků, pro které je konec skvělým a nečekaným vyústěním všeho. Inu, proti gustu...;-)