Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (565)

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, co bychom tam dělali. Prostě jen tak náramně vtipně čurákujeme, točíme Interview s vampyjem, popichujeme ve vile Vladka Napichovače, honíme si Nosferata a předvádíme, jak by mohl vypadat Tvajlajt, kdyby se ho nechytla braková, grafomanská kráva. Novozélandký skvost, který šarmantně a neotřele vrací všem těm homopýrům a vlkogejům jejich dobré jméno. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film, který prostě nesedne každému.Není to žádná tupá americká komedie, která se snaží diváka pobavit situačním, přeafektovaným a fekálním humorem, ale inteligetní a místy dost suchá a černohumorná satira s až skoro Britskou elegancí.Dokonalý scénář s neuvěřitelnou dávkou odkazů na všechna upírská klišé a Stokerova Draculu.Samotná postava Vlada jednoznačně nejlepší.Úvodní trojice (čtveřice pokud počítáte i nejstaršího upíra Petyra) je skvělý mix zcela rozdílných magorů.Já se královsky bavil a jelikož mám v upírském žánru nakoukáno prakticky vše podstatné, mohl jsem si užít ty tuny odkazů.Místy je film dost pomalý a jedním slovem prostě divný, humor je tvrdý a není laciný a to hold v dnešní době není pro všchny.Pro mě to je určitě jedno z nejmilejších letošních překvapení u kterého jsme dostávali záchvaty smíchu.80%. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takový normální standartní dokument ze života upírů na Novém Zélandu. Formou je to klasický dokument, obsahem je to lehká parodie, ale nějak tomu chybělo víc legrace nebo slibnější příběh. Opravdu sledujeme jen mozaiku z všedních nocí partičky upírů v současném světě. Dobrý nápad už tvůrci nedokázali vtipně rozehrát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tak nezasmál. Skvělá variance na upíry, která navíc respektuje svůj source materiál. Tvůrci si vyhrály skvěle se vším. Jen škoda že ke konci film ztrácí dech a stává se z něj fraška. Ale prvních 50 minut je naprosto geniálních. Film ukazuje vztahy, jak se jim žilo v době minulých, či co dělaly dříve. A film je opravdu zábavný. OOpět skvělý film z Nového Zélandu. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pseudo-dokument o upírech, který se vtipně strefuje do upírských stereotypů a úspěšně trhá bránice při chytrém parodování jejich životního stylu a každodenní rutiny. Moc se mi nestává, že bych se u nějakého filmu smál nahlas tak dlouho, že by mi ten smích plynule přešel do smíchu vyvolaného dalším vtipem. A když už se to podaří, tak to považuji za vzácnost. Zde se mi to stávalo každou chvíli, protože dobrých (a mnohdy i pěkně sofistikovaných) vtipů jsou tu desítky, ne-li stovky. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Bylo natočeno okolo 125 hodin materiálu, který byl převážně improvizací herců. Proces editování, který změnil film na finální délku 86 minut, trval téměř rok. (MarLin)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama