Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Představte si sci-fi, u kterého se zasmějete. Bude vám ouzko, budete soucítit s hlavním hrdinou a chvíli mu budete přát, co se mu stalo. A není to Marvel. Well... Konečně něco, co není podle komixu. Má spád. Má nápad. A je to sakra dobře zpracované. "On your feet maggot!" "Lets do it again....". Live. Die. Repeat.

plakát

Všemocný (2011) 

Tenhle film byl pro mě nejdřív oddechovkou, kterou jsem chtěl náhodnou shlédnout. Ovšem to co mě čekalo mě dost sundalo ze židle se slovy: " I want this too, NOW!" Kdo z vás si někdy představil, že je nedotknutelný? Že na něj nikdo nemá? Že je nejchytřejší a vlastně všechno nej? Přiznám se, že já ano. A tenhle film mi řekl. Víš... Maybe it will be possible? Výborně natočeno, výborně zahráno. Ovšem scéna s průletem ulicemi? Přiznám se, že jsem jí snad nikde jinde neviděl.

plakát

Robocop (2014) 

V první chvíli tohle začne působit jak propagace robotů. Člověk by si až vzpomněl na Asimova, postupně se dostanete do etických otázek: "Člověk a robot dohromady? Jde to? Můžeme to? Jak to můžeme ovládat?" A pak? Boom.... Prostě si nehrajte s lidským mozkem, když nevíte jak funguje. Člověk si vzpomene tak trochu na to, jak moc lidský mozek neovládaný jak je měnitelný a jak je prostě a jednoduše neprobádaný.... Well... Co se stane, když dáte chlapovi místo pěstí robotickou ruku, zvýšíte mu přesnost, rychlost a vlastně vše, v čem "obyčejný" člověk vázne? Pro někoho ultimátní zbraň, kterou chcete ovládat a pro někoho veliký problém. Je zde jasně vidět, že člověka prostě neovládnete, pokud má dostatečnou sílu. 4*

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Po dlouhé době se mi stalo, že jsem seděl po poslední scéně filmu celé titulky v kině a civěl jsem do prostoru s otevřenou pusou. Procesoval jsem, co se vlastně stalo a jak se to vlastně režisérovi povedlo. Nejen, že se povedl brilantní restart celé natočené X-Men serie nebo co to vlastně je, ale tenhle film je prostě MasterPiece. Ze sentinelů jde prostě strach. Quicksilverova scéna je tak dokonalá, že jsem málem bouchnul smíchy a létající stadion. Well... Konečně si někdo uvědomil, co Magneto opravdu umí... 5* No Excuses a možná znovu do kina.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Když pominu rozpory ve věrohodnosti filmu a knížky, kterou se Jackson jaksi hodlal honosit už od Pána prstenů, řeknu to velmi jednoduše. Byl jsem na premiéře, měl jsem jít radši spát, chtěl jsem jít znovu, neudělám to. Tento díl je čistě jen průtah bez ladu, skladu a pouze doladěn hromadou animací a předvedením počítačových technologií. Klišoidní romantické scény. Myslím, že v původní knížce se dala najít lepší cesta, než přes tuhle bažinu, ve které se celý hobit akorát topí. Dostává dvě hvězdičky. První za draka, protože je to druhý nejlíp zpracovaný model draka který jsem viděl. První je z Dračího srdce. Druhou za trpasličí sluj a několik vtipných momentů ve filmu, které tam bohužel byly jak pěst na oko.

plakát

Gravitace (2013) 

Upřímně? Vizualizace - dech beroucí. Doporučuji zajít do IMAXu, vážně to stojí za to. Strach? Teprve až tady zjistíte, co to je filmový strach. Vteřiny jsou skoro minutami, než dojde tomu, čeho se opravdu bojíte, že se stane, ale zbytek? NO... On žádný není. Příběh je tu opravdu nejslabším článkem. Osobně to pasuji na film, který dává další milník v kinematografii v rámci vizualizace a možností efektů. Stejně jako ve své době Matrix. Je převratný, ale to neznamená, bohužel, že je skvělý. Pro srovnání. Matrix jsem viděl několikrát. Tohle? Znova vidět nepotřebuji stejně jako asi znovu nikdy neuvidím Avatara.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Upřímně... Tenhle film je tupá hloupost. Klišé o útoku na zemi, hraní si na hrdiny, absolutně nesmyslná bitva s lodí na konci. Ta kotva? To jako really? Ale i tak je to film, který je tak blbý až je prostě dobrý. Startovat 70 starou loď na hudbu od ACDC... Prostě to tam patřilo. Herecké obsazení nijak neexceluje, jsou zde však světlé výjimky. Meckova postava například je hodně dobře zahraná a má tam tak trochu vlastní příběh. Dalším světlým plusem jsou zde některé hlášky. Dám tři hvězdičky za popkornem přežraný blockbuster, Dvě za film, jednu za to, že s loďmi tu prostě ještě moc filmů nebylo. A čtvrtou čistě jen za ACDC.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Tenhle film mě vážně dostal. Čekal jsem málo... Hodně málo... Ale to, že ze Shakespeara někdo udělá zombie komedii vážně ne. Je to vtipné, poetické a scéna s balkonem je tu opravdu výborně zpracovaná. Pokud chcete oddechovku, tohle je docela jasná volba. Obsazení sice není nijak excelentní, ale zahrané je to fakt dobře.

plakát

Nevědomí (2013) 

Příběh u tohoto filmu není nejsilnější, ale k zahození rozhodně není. Osobně jsem o toho čekal mnohem méně a jsem příjemně překvapený. Trochu by to sneslo poladit soundtrack, který na několika místech dost bije do uší, ale asi největším neduhem celého filmu je velmi okatá inspirace Dnem Nezávislosti... Lepší průměr, stojí za shlédnutí. Jsem docela rád, že si Tom Cruise střihnul něco jiného než Mission Impossible a není to slátanina.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Na to, jak byl film vychvalovaný, jak honosné má trailery... Musím bohužel konstatovat, že od nudnosti knižní předlohy se opravdu neliší. Ano, je tu milostný trojúhelník, ano, vypadá to hrozně dobře... Bohužel některé chyby bijí do očí. Jak může být například v bazénu z 30tých let minulého století vidět nafukovací umělohmotné lehátko? Mimochodem, v té době se převážně nosily kapesní hodinky, nikoliv náramkové, jestli se nepamatuji. Na obsazení nic nenamítám. Ovšem DiCaprio filmu vážně nepřidává. Navíc, vidět toho samého člověka, s jinou tváří jen s rozestupem asi 5 let, to prodělal plastiku? Tenhle film mě vážně neuchvátil. Snažil se vymyslet z příběhu o ničem příběh s něčím a to bylo pozlátko doby, do které by to mohlo pasovat.... No... Nepasoval... Again and Better Boys....