Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 022)

plakát

Abandoned (2010) 

Zpracování nic moc, ale námět perfektní. Brittany byla tak nádherná, řekla bych, že dokonce průlomová, protože tak, jak vypadala před 13 lety, tak holky vypadají teprve dnes. Make-up, zvýrazněné lícní kosti, velké rty - absolutní topka, přitom její úpravy nebyly přehnané. Tohle je poslední její film, po své nelehké cestě nespokojenosti sama se sebou, kdy postupně hubla, vypadala nyní v nejlepší formě. Její smrt, potažmo i smrt jejího podivného muže, bude patřit už navždy mezi jednu z největších záhad Hollywoodu.

plakát

Aberdeen (2000) 

Nádhera! Skarsgårdovky jsou prostě vždy absolutní Top! Spolu s Lenou Headey tvořili dokonalou dvojici. Démon otce. Démon dcery. Vztah nevztah mezi otcem a dcerou. Vztah mezi mužem a ženou. Nádherný plačtivý konec, přičemž nevím, co mne víc dojalo - jestli zpěv Stellana nebo jeho již 18 let ztracená krása. Mladí vůbec. Nikoliv však potence. Miluji filmy odehrávající se na nekonečné cestě. Miluji tu syrovost severu. Anglii znásilněnou severem. Švéda znásilněného Anglií. A nejbezpečnější auta na světě... plné drog a chlastu.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Adamova jablka - a z nich jeden "American Pie". Nevím, který blázen tohle škatulkuje mezi komedie, vtipné v tom je minimum, a i to se spíše řadí do bezcitné životní ironie. Jsem si zase něco pustila - typičtí němečtí a severští herci - a priori mých nezkušených let nezájem, pouze kulisa k zabití volna. Jenže ejhle, postupně se vše začíná situovat dle Bible, dle zákonů přírody - i to bych normálně odsoudila, jenže tenhle film je ztělesnění všeho, co se dá nazvat silou osudu, Boha, také špatnou výchovou či její absencí, do toho vložený pravověrný přívržence Hitlera, v samém závěru "převtělený" na "kněžského rádce" = chuťovka. K tomu obecně přicházím na chuť i "hnusným" filmům, které ne, že jsou ponuré, ale celé hodiny trávíme ve vágním prostředí, lidi nám nevoní, v tomhle filmu existujeme s ožralci, násilníky, těhotnou stále běhnou a ožralicí, rasistou, muslimem atd. Hoďte je do jednoho baráku a máte "freudovsko-jungovský hotel Paradise".

plakát

Ad Astra (2019) 

Tohle je taková nádhera. Tyhle filmy mne vždy naprosto emočně odzbrojí. Závidím hercům byť jen roli kosmonauta, jak moc ten pocit prožívám. Tu samotu v nekonečnu. V porovnání s Interstellarem musím dát ale o hvězdu méně, to byl neskutečný film. Toto rodinné setkání blízké budoucnosti. Jen tam nahoře se cítím s nohama pevně na zemi. A to říkám jako někdo, kdo se tam nikdy nepodíval a nikdy nedostane. Je to prozření.

plakát

Adopt a Highway (2019) 

Další nedoceněný snímek s ještě nedocenějším pokorným Panem hercem od ještě nedocenějšího Pana režiséra. Shame!

plakát

Adrienna Pálová (2010) 

Jedno z nejhorších povolání světa. Hrozná utopie. Film ale mohl mít aspoň děj. Na to, že miluju maďarské filmy, toto bylo utrpení absolutně o ničem. Co se jako stalo s tou Adriennou? Jaká tedy byla? K čemu se došlo? - k tomu, že by holka měla zhubnout a změnit zaměstnání.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Infidelity. Still my fav 🖤

plakát

Aféra - Epizoda 10 (2018) (epizoda) 

Jsem si na Noahovi vytvořila za ty čtyři řady závislost. Jak to bez něj teď vydržím?! 🤔

plakát

Aféra - Série 1 (2014) (série) 

Pecka. Žáden americkej román, nýbrž reálný život. Člověk zkrátka není předurčen pro monogamii a je fuk, jestli žije v civilizovaném světě nebo ne. To společnost udává normu, často proti přirozenosti. Ale život a pudy si zkrátka najdou svou cestu... Je to jako otázka života obyčejného smrtelníka contra člověka svazovaného křesťanstvím. Co je silnější? - Víra nebo pudy? Dobro nebo zlo? Disciplína nebo pokušení?... Odpovězte si sami...