Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Poslední recenze (183)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Vzhledem k tomu, že původní verze je z roku 1991, kdy jsem měl asi tak 1 rok, je pro mě tento comeback zajímavý... Na původní 2D animaci sice nedávám dopustit, ale od tvůrců je skvělé, že se tvůrci snaží klasický příběh přiblížit i dnešnímu publiku. Pro mě je obzvlášť milé, že obě verze drží pohromadě hudební skladatel Alan Menken (do Evropy se mu bohužel moc nechce asi :D ), písničkový génius a na jeho práci je vidět jak nostalgie, tak "zkušenosti," které během těch 25 let stačil probrat. Většina písniček z původní verze byla vhodně zaranžována a objevily se i nové (například právě Evermore viz níže), stejný zůstal i textař a stejně jako v předchozí verzi nazpívala jednu novou píseň do soundtracku Celine Dion... Příběh je kopií, jednotlivosti originální a nápaditost tvůrců v tomto ohledu oceňuji... Emocionálně rovněž funkční. Herecké obsazení se také povedlo a je velmi důstojné :-) No varuji, je to pohádka, zpívá se v ní a příběh je prostý :D Kdo takové filmy nemusí, asi by ně neměl chodit... Já jakožto člověk, který v sobě dětskou duši v jistých směrech neopouští, samozřejmě doporučuji :-)

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Kombinace režiséra Bayony a skladatele Velázqueze (Sirotčinec, Nic nás nerozdělí) mě nikdy nezklamala, a tak jsem se vcelku těšil na letošní novinku, aniž bych věděl, do čeho jdu. A jako obvykle musím napsat již známé závěry. Režisér Bayona umí perfektně pracovat (s většinou neznámými) dětskými hlavními představiteli, tento film není výjimkou a chlapec podává opravdu solidní výkon s ohledem na těžkou životní situaci, o které film v podstatě je. Zároveň se mi líbila nápadita konstrukce filmu, který je prolnut zajímavými netradičními animacemi s jistým kouzlem. Samotné tři (čtyři) příběhy uvnitř příběhu jsou zároveň velmi poučné, vysvětlující podstatu lidství, rozhraní dobra a zla, víry a neviditelnosti ve viditelném světě... V závěru, tam kde příběh končí..., se emoce klasicky dostavily. S nadsázkou prostě pohádka, která vysvětluje realitu. Nekompromisně. Děkuji Bayonovy a Velázquezovi za další emotivní příběh, opět v jiném v filmovém žánru a nechť jim tato parádní spolupráce v životě vydrží a nám přinese další přemýšlení hodné snímky :-)

plakát

Mimi šéf (2017) 

Za mě tedy skvělá oddychovka, kde lze vyzdvihnout především některé vtipné hlášky mimi šéfa a situace, které pak nakonec vyznívají úsměvne i v reálném životě :D Dále nápaditost, sviznost a výběr hudebních podkresu... Příběh je sám o sobě jednodušší a pointa čitelná, ale to u pohádek stejně všichni očekávají :-) Opět navrat k otazce absurdity dospělosti :-) Doporučuji :-)

Poslední hodnocení (802)

Lék na život (2016)

09.07.2017

Skryté zlo (2017)

09.07.2017

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

09.07.2017

Poslední král (2016)

09.07.2017

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)

09.07.2017

Kubo a kouzelný meč (2016)

09.07.2017

LEGO® Batman film (2017)

09.07.2017

Inkarnace (2016)

09.07.2017

Resident Evil: Poslední kapitola (2016)

09.07.2017

Reklama

Poslední deníček (2)

Kultura v roce 2015

Návštěvy kina v jednotlivých měsících

Leden:

Sama nocí tmou (kino Aero - čsfd projekce)

 

Únor:

Birdman (CC Nový Smíchov)

Jupiter vychází (Cinestar Anděl - čsfd projekce)

 

Březen

Divočina (Atlas-čsfd projekce)

Kingsman: Tajná Služba (CC Nový Smíchov)

Chappie (Cinestar Anděl-čsfd projekce)

Jaký otec, takový syn (OKO naslepo) 

 

resty: Teorie všeho, Americký sniper, Fénix 

 

Koncerty v roce:

únor Morricone,

duben - John Powell, H,-G. Williams, prosinec - Star wars, Hollywood in Vienna

 

Návštěvy divadla v jednotlivých měsících:

V plánu - Vražda na faře - Divadlo Mladá Boleslav,festival Na Hraně Plasy, Ašlerky

 

Doporučení vhodné filmy mimo kino a zároveň novější (min. rok 2010):

La cara oculta 

What if