Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Obsahy (175)

Africké pohádky

Africké pohádky (1971) (seriál)

Pohádky z černého kontinentu o malém černouškovi Chlubílkovi, který se vytahoval před celou vesnicí, že se nebojí ani lva. A proto ho tedy nejstarší a nejmoudřejší obyvatelé vesnice poslali, aby jednoho ulovil. Malý chlapec je stejně překvapen jako všichni z vesnice a nakonec i sám lev – ono se to přece podařilo! Jak? Vtipem, a kupodivu tentokrát bojácnost trochu pomohla.
Veselá dobrodružství zažívají i opičky, které se dostanou ze všech nesnází. Potřebují most a žádný není nablízku? Nevadí! Stejně dobře poslouží řada krokodýlů seřazených pěkně jeden za druhým...

Ali a Achachách

Ali a Achachách (1975) (TV film)

Dvojdílná pohádka z orientálního prostředí o malém chlapci Alim, který se učil různá kouzla u zlého kouzelníka. Zlého kouzelníka pak porazil a vypravil se do světa hledat bohatství.

Bambi

Bambi (1963) (divadelní záznam)

Loutková hra o dobrodružstvích malého lvíčka ze zvěřince. Uvedlo krajské divadlo loutek v Ostravě.

Beránci a čert

Beránci a čert (1975) (seriál)

Veselé příhody dvou malých beránků.

Bleděmodrý Petr

Bleděmodrý Petr (1968) (TV film)

Loutková pohádka o hodném pejskovi Petrovi.

Boj o Leonu

Boj o Leonu (1962) (TV film)

Jsou bitvy, při kterých se mění v trosky výsledky práce celých generací. Jsou však i bitvy jiné, sice nekrvavé, ale neméně urputné bitvy, které svádějí především mladí lidé. Mají své spojence, ale i své odpůrce, a takový bude i příběh Leony.

Chaloupka z marcipánu

Chaloupka z marcipánu (1957) (TV film)

Známá pohádka o Jeníčkovi a Mařence, chaloupce z perníku a zlé čarodějnici.

Co loutky dovedou aneb Rozmarýnkovy rozmary

Co loutky dovedou aneb Rozmarýnkovy rozmary (1965) (pořad)

Jednodílný televizní pořad složený z šestice pohádek: „O princezně Notičce a princi Ládikovi“, „Kytariáda“, „Čarokreslíř“, „Pyšná tanečnice“, „Černé sólo“, „Příběh z papíru“.

Cvalda Olda

Cvalda Olda (1981) (seriál)

Cvalda Olda a havran Valentýn – dva kamarádi, které dala dohromady jejich vlastní tloušťka.

Cvoček astronautem

Cvoček astronautem (1971) (seriál)

Dobrodružství psa Cvočka, který vyrazil do vesmíru ve své raketě Amině a prozkoumával neznámé planety.

Císařovy nové šaty

Císařovy nové šaty (1956)

Loutková pohádka o marnivém císaři, starajícím se jen o svůj vzhled, jehož podvedou dva falešní tkalci, přinášející nové neviditelné šaty.

Dnes v noci zázraky

Dnes v noci zázraky (1962) (TV film)

Velké dobrodružství, které prožijí oživlé loutky pouťové střelnice.

Doktor Bolíto

Doktor Bolíto (1975) (seriál)

Bambulo je hodný krokodýl, kterého moc věcí velice dojímá. Má trochu potíže se správným vyjadřováním, ale co by třeba nedopověděl, to určitě svou vyřídilkou zastane opička Fifi. A ten vřeštivý ptáček, tak krásně barevný, to je papoušek Freda. Bufík je zase obyčejný pes, ale největší přítel doktora Bolíta. Doktor Bolíto je velký léčitel zvířat. Poznáte různé příběhy o tom, jak Bolíto léčil a pomáhal.

Drak Neborák

Drak Neborák (1974) (seriál)

Tento drak není žádná krutá saň. S drakem Nebožákem také sotva někdo přijde bojovat. Tenhle drak se prostě najednou objevil v dnešní době na sídlišti.

Dřevěné království

Dřevěné království (1981) (TV film)

Pohádka o zlém Dřevorubci, který promění obyvatelé jedné vesničky v loutky.

Fikmik

Fikmik (1957) (TV film)

Pohádka o tom, jak čert Fikmik chudému chalupníkovi ke štěstí pomohl a lakomého zámeckého pána do pekel dostal.

Francouzské pohádky

Francouzské pohádky (1975) (seriál)

Jsou to trochu zvláštní pohádky plné nezvyklých jmen, jako je Žosef a Antnán nebo Žakyn a Žakyn, Piér nebo dokonce Gi. Inu, ve francouzských pohádkách musí být francouzská jména. Pohádky jsou ale podobné našim pohádkám: jsou v nich lidé poctiví i nepoctiví, chytří, hloupí a vychytralí, lidé, kteří se mají rádi, jsou v nich králové a princezny, ševci, uhlíři, loupežníci a jiné pohádkové postavy, a jsou v nich také kouzelné věci, jako je čarovný prsten, kouzelný měšec, z něhož neubývá zlaťáků, torna plná vojáků, kouzelný plášť a ještě kouzelnější šavle a podobné věci.
Jak už to v pohádkách bývá, i tady se potýká odvaha a strach, chytrost a hloupost, poctivost a darebáctví. Uvidíte pohádky, jako se třeba dala Žakyn mezi vojáky, aby našla milovaného Žakyna, a jindy se zase budete smát, až uvidíte čtyři hloupé sousedy, kteří se pořád nemohli dopočítat, kolik jich vlastně je. Veselá je také pohádka o chytrém uhlíři, který se nedal napálit od dvou mazaných mlynářských pomocníků, a ještě veselejší je ta o hloupém pantátovi, který chtěl ošidit poctivého ševce. A budete mít oči navrch hlavy, až se bude statečný Gi potýkat s hroznými loupežníky... ačkoli je ta potyčka vlastně docela rozpustilá a taky k smíchu.

Reklama