Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (12)

plakát

Všichni to vědí (2018) 

Přiznám se, šla jsem na film bez očekávání. Sice mne předem oslovilo herecké obsazení, režisér i zasazení filmu do oblasti Španělska, ale....nebyla jsem připravena na tak silný zážitek. Kdo dokáže "vypnout" a nechat se nést dějem je odměněn, aniž si uvědomí, že film trvá více než dvě hodiny. Zde měla každá minuta svůj význam. Pohybovat se v jednotlivých vrstvách děje spolu s postavami bylo fascinující.Skvělá filmařina - téměř dokumentární forma odhalující syrovou intimitu (nemohu nevzpomenout Almodóvara - mihl se v titulcích). A nakonec herecky "čitelný" koncert, který přes to, že postav bylo mnoho, nechával pozorného diváka stále "v obraze" - klobouk dolů. Pro mne na konec jasné poselství - stát sám před sebou čistý a s darem osobní svobody - dar nejvyšší hodnoty.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Nevyhnula jsem se četbě kritik na tento film, šla jsem do kina bez očekávání. Ovšem královsky jsem se bavila. Film měl pobavit a to učinil. Jako kdysi Slunce, seno... Plné kino se smálo jako jeden muž, super atmosféra. Každá doba potřebuje něco, co uvolní napětí, upustí "páru". To se realizačnímu týmu podařilo. Anička Polívková tzv. "udělala postavu". Jako kdysi Helenka Růžičková. Ostatní super - Hádek příznačně šumloval, Langmajer by zahrál i rajče, Pauhofová zdobila. Dobrá práce kostymérů i kadeřnic - prostě ženské oko zálibně spočinulo. Za mne dobré, ráda se na film podívám kdykoli mi dojde humor.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Ach ta očekávání...recenze, videa, top režie, obsazení a člověk je v pasti očekávání. Očekávání nezkrotné vášně stříkající ze všech pórů. Naskytla se mi obrazově půvabná podívaná plná dobové atmosféry, avšak nijak nepřesahující emoční náboj, který byl deklarován. Keira Knightley je nesporně půvabná žena, excelentní herečka, ale do femme fatale ji přece jen něco málo chybí...stejný problém jsem s ní měla v Anně Karenině. Takže si s Matthewem MacFayenem nepřekáželi - typově kompatibilní...Zasvítil na mne z příběhu půvabný Donald Sutherland, osvěžující vítr provávající příběhem.Celkově bezesporu pozoruhodné dílo, které ovšem nestačilo naplnit mé vášnivé srdce. Proto "pouhé" čtyři.

plakát

Prolomit vlny (1996) 

Podívala jsem se na film několikrát. Vždy jsem našla něco nového, co jsem dříve přehlédla. Souhlasím s kolegy, kteří film hodnotí jako vysoce kvalitní. V moderní kinematografii naprostý úkaz, zanechá nesmazetelnou stopu. Více není co dodat.

plakát

Anomalisa (2015) 

Takového Kaufmana mohu. On to umí a pošle to do světa bez obalu a pozlátek. jednoduše, čistě a dělejte si s tím, co chcete. Vyhnu se srovnávání, to již učinili kolegové, spíše zhodnotím pocit, který film evokuje. Neštěstí konformity je v tom, že se odehrává podle pravidel, která lisují jedince do poslední kapky krve. Je relativně bezpečná, líbivá, jednoduchá a prázdná. Když nastane okamžik zastavení se a rekapitulace, objeví se krutá pravda.To vše tam je. Opět se nevyhnu třídění, ale toto je mužský film. A tak je jej třeba vnímat. Pro mne zajímavý zážitek.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Kouzlo fenomenu Bridget Jonesová je v tom, že mne při shlédnutí jakéhokoli pokračování nenutilo nic ke srovnání s ostatními díly. Prostě to byl originál s již hranými figurami. Půvabná oddechovka z níž mi některé repliky utkvěly pro svoji originalitu, a řekněme narovinu - inspiraci.

plakát

Donšajni (2013) odpad!

I mistr se může utnout. Ovšem takto veřejně! Nechápu, že režisér Menzel neměl po boku přítele, který by jej zastavil...

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Pro mne antidepresivum! Skvěle jsem se bavila. A pokud je tomuto filmu vyčítán cynismu, tak ano. Bez něho by to byla dutá, komerční komedie.Ovšem v tomto podání - pěkně ostré, severské Chilli con carne.

plakát

Idioti (1998) 

Film o pokrytectví. Pak jsou rozporuplné reakce na místě. Řekla bych, že Lars von Trier měl záměr a zadařilo se. Zrcadlo není vždy kamarád. Výkon Bodil Jorgensen mne opět velmi bavil. Je třeba se podívat několikrát, pokaždé vidím něco, co mi uniklo. Přestože film není žádná oddychovka, na antidepresiva to též není. Dobrá práce.

plakát

V lepší společnosti (2010) 

Vážení hodnotící kolegové. S hlubokou úctou k vašemu názoru musím konstatovat, že jste vedle. Tento film je nejlepší studií psychopatického asociálního jednání, jakou jsem kdy viděla. Pouze zkušenost může posoudit, všem ostatním se zdá situace absurdní. Věřte není. Model psychopatického otce, který způsobí smrt své ženy a "protipřenos" na syna, který snad není čistým psychopatem, pouze je ve "vleku", ze kterého nedokáže uniknout, to je čistý fakt. Gratuluji všem, kteří nepochopili, neboť nemají s tímto "druhem tvora" žádnou zkušenost. Není mnoho lidí, kteří pochopili oč jde a podařilo se jim uniknout...pouze existuje mnoho výpovědí (viz. knihy Simony Moniové), které byly voláním o pomoc či pokusem varovat, ovšem zbytečně. Poznáte, že jste ve lví kleci až když tam sedíte. Pokud bych chtěla použít podobenství, pokud se "ďábel" vtělil do člověka, tak psychopat je jeho nejvěrnějším podobenstvím. Takže rekapituluji - dobře se ještě jednou podívejte a pokud potkáte člověka v podobné situaci Kathie, nečekejte, odvezte jej někam daleko - zachráníte mu život.