Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (109)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Hluboko pod rodinnou idylkou se skrývají nedořešené spory a rány, které nevymyje ani čas. Samotná zápletka je vlastně jen výchozím bodem pro rodinné drama, ve kterém pochybujete a znova pohlížíte na vztahové šrámy a rány, které jste dávno smetli ze stolu, ale nikdy nezapomněli. Skvěle rozehrané s dostatečným napětím. Emočně nabité, Asghar Farhadi umí rozehrát rodinné drama reálně a bez patosu. Vyvstává akorát jedna nezodpovězená otázka okolo zápletky, ale to koneckonců není vlastně to hlavní. Byť film perfektně funguje na dvou frontách, rodinné drama vs. hlavní zápletka. Cruz, Bardem, Fernández a Lennie naprosto skvělí. 85% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

První půlhodina se zdlouhavou svatbou selhává v představení všech zhruba patnácti zásadních postav a vztahů mezi nimi (které vám začnou pomalu docházet až v pozdějším průběhu) a pak rozehrává příběh s únosem, který připomíná nějakou detektivku od Agathy Christie, ale bez detektiva. Ve zbytku filmu se spíš řeší rodinné vazby a dávné křivdy než aby se vyšetřovalo, avšak neznalost totožnosti únosců do toho alespoň přináší prvek napětí a nejistoty. Díky kvalitním hercům to není špatné, ale kvalitativně je to na úplně jiné úrovni než režisérovy předchozí íránské filmy. ()

Reklama

Myshkin 

všechny recenze uživatele

No nezlobte se na mě, ale kdo je schopen toto nazvat telenovelovým dramatem, musí být poleno. Přemýšlím, jak to, že se na tom tolik lidí tady shoduje? Možná ty španělské asociace, kdykoli vidíme vztahové drama a slyšíme jména Fernando, Antonio... hned každý myslí na telenovelu. Přiznávám, i mně se některé předchozí Farhádího filmy líbily víc, ale obdivuju, jak snadno dokázal přejít do španělského prostředí a vytvořit zápletku, která působí autenticky, s místní mentalitou, atmosférou i všemi detaily. Jako u každého jeho filmu je člověk v napětí a stresu spolu s postavami, přemýšlí a čeká, co bude dál. Charaktery postav budované nejdřív pomocí subtilních detailů, podpořené skvělými herci, kteří jsou u Farhádího taky samozřejmostí. O pár minut to myslím zkrátit šlo, ale celkově to byl působivý zážitek. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Povedený trailer následoval bohužel průměrný film. Herecké obsazení je sice skvělé (jak se dočtete snad všude), ale samotné drama, které se před vámi odehrává není ničím výjimečné. Po thrillerové stránce se dokonce zaprášilo ještě rychleji. Ostatním se zamlouvala kamera, ale ta byla pro mě jedním z aspektů filmu, který mě vyloženě iritoval. Záběry, které Alcaine pořizoval z docela velké blízkosti (hlavně na začátku) mi jednoduše vůbec nesedly. K duhu tak filmu můžu přičíst aspoň to, že si v závěru nehrál na to, jak exkluzivní odhalení si pro nás tvůrci připravili. Šlo o celkem logické rozuzlení, jež vás sice absolutně nešokuje, ale přesto překvapí. Jednou stačilo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Rozchod Nadera a Simin pokládám za vynikající film, zde jsem ale na rozpacích. Manželé Bardemovi jsou výborní, ostatní také, příběh rovněž, nálada, psychologie dramatické situace, vše ok, ale na to, že se jedná o ohnivé Španělsko, pulsující, temperamentní, se mi poklidné, komorní zakončení docela příčilo. Osobně bych uvítala v závěru velký, brutálně uječený výstup, který by šel až na dřeň. Jasně, Farhadi přesně tohle nechtěl a v jiných filmech bych tento způsob ocenila, jenomže tady prostě ne. Devalvovalo mi to celý film, který se mi jinak po čertech líbil, přestože je nad slunce jasné, že život je nade vše. Jinak, manžel oddán Bohu mě tak neskutečně sral, jako dávno nikdo jiný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si také zahráli obyvatelé města Torrelaguna. (griph)
  • Jedná sa iba o druhý španielsky hovorený film v histórii, ktorý otváral MFF v Cannes. Prvým bol film Zlá výchova (2004). (MikaelSVK)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama