Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (52)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Vítej zpět Arnie! Sice jsem zarputilý fanda prvních dvou dílů, přesto mě tento díl nijak nepohoršuje. Rozhodně nedosahuje kvalit prvních dvou dílů přesto se nejedná o nějaký odpad. Jak je již teď v Hollywoodu zvykem (bohužel), trikovost a bombastičnost tu hraje prim na úkor všeho ostatního. Ale za Arnieho a ten sentiment tomu ten lepší střed dám. Celkové hodnocení 6/10.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Průměr. Mel Gibson a Antonio Banderas to herecky táhnou na to kolik mají prostoru, Harrison Ford má spíš cameo, zbytek je tak do počtu. No a mladá verze týmu je zoufalá. Průměr a evidentní snaha o přesun z 80tých let do současné doby...jak se to podedlo? Nakonec to není ani ryba ani rak. Těch 5/10 tomu dám, ale je to vážně o prsa...

plakát

Elysium (2013) 

Nemohu si pomoci, ale myšlenkově mi to hodně připomíná film Johny Mnemonic. A bohužel se kvalitativně příliš neodlišuje. Celkové hodnocení: 5/10.

plakát

Ledové království (2013) 

Tak já tomu teda ty 4 hvězdy dám. Za hudbu, vizuál a celkem vtipného soba - to jsou tři hvězdy. Za co ta poslední? Asi za těch pár vtipných momentů. Celkové hodnocení: 7/10.

plakát

Milo (2013) odpad!

Film o ho*ně...chodícím - co víc si přát. Celkové hodnocení: 0,5/10.

plakát

Zahrada slov (2013) 

Nádherný park v klasickém japonském stylu uprostřed technologické metropole, komorní drama dvou lidí...a Bože můj, ten déšť...Děj je skoro nepodstatný, tady jsou prostě nejdůležitější vizualizace a forma. Minimum dialogů poskytuje prostor pro nevyslovené, pocitové působení nenuceného (malinká výtka ke konci filmu) a naprosto přirozeného vztahu dvou lidí. Animace vynikající, hudba jako z partesu. Celkové hodnocení: 9,5/10.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Začneme klady: Bingbing Li je vážně kočka, vizuální efekty dobré...ehm to bude asi tak vše. Zápory: debilní, nelogické, kreténské hollywoodské heroické patosy, zombíci na motorkách, v autech a ovládající komplikované technologie - přestože jinak považují zbytky nehtů a zubů za vrchol zbrojní technologie... evidentně si tu někdo myslel, že stačí nasoukat Millu do sádlomáslo oblečku (ale popáté za sebou to prostě už nefunguje tak jako dřív) a co nejvíc ji stavět před světlomet (Anderson evidentně trpí nějakou úchylkou) a máme tu alespoň průměrný film...chyba - tohle dílo je jen o těch dvou kladech v první větě...což je bohužel trochu málo.

plakát

Vlčí děti (2012) 

Já jsem se k tomuto filmu dlouho odhodlával. Pravděpodobně to bylo všemi Stmíváními a celkově vlkodlačí mánií posledních let, možná jsem potřeboval určitou náladu. Příběh je vlastně jednoduchý, až prostinký. Jenže v jednoduchosti je krása. Příběh lásky mladé dívky s vlkodlakem a vším co následovalo neupadl do laciné citovosti. Tak to prostě někdy v životě chodí. Přestože je to příběh v podstatě smutný, náhled je optimistický a plný naděje. Hana se nevzdává a bojuje o štěstí svých dětí i to své. Odchod do "divočiny" je nenucený a přirozený, pohled na nové sousedy je až znepokojivě přesný (reálné zkušenosti tvůrců?). Zajímavý je přesun hodnot obou dětí. Tento příběh je laskavý a rozhodně stojí za to vidět. Animace velmi dobrá, pozadí nádherná. Hudba výborně zvolená. Celkové hodnocení 9,5/10.

plakát

Gosick (2011) (seriál) 

Jelikož doby opisování už mám za sebou, přečtěte si komentář uživatele SonGokussj. Snad jen malou poznámečku, přestože je Victorica opravdu rozkošná dívčina, zatím jsem nepoznal horšího nepříjemného fracka. Skoro v každém díle jsem měl sto chutí jí nařezat-v posledních pár dílech se to trošku zlepší...ale nijak zásadně. A Kujo je skutečně neskutečný podpantoflák. Celkové hodnocení: 7/10.

plakát

Hana-saku iroha (2011) (seriál) 

Dívka z velkoměsta přijíždí do maloměsta...většina následujících situací je uvěřitelná a vcelku vtipná, "ale" najdou se i okamžiky, kdy budete koukat na děj s připitomělým výrazem kokršpaněla. Navíc by seriálu neuškodilo "zeštíhlení", pár dílů by se mohlo klidně vypustit, nicméně nejde o klasické fillery, prostě jsou jen slabé. Charaktery jsou výrazné a to nejen ty hlavní. A některé vysloveně komické a úchylné. Animace na vysoké úrovni (bod nahoru v celkovém hodnocení), hudební doprovod průměrný. Celkové hodnocení: 7/10.