Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 354)

castor 

všechny recenze uživatele

Zase pěkně pohromadě. Nějaký velký kvalitativní sešup jsem teda nezaznamenal. Dvojka mě bavila víc, než jednička. Trojka je zase trochu jinde, ptákovina trvá, je znovu poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe zase dělají příjemnou legraci. I když přátelské popichování mezi Stathamem a Stallonem ve větší míře schází. U dvojky jsem měl problém s akcí. Střihač měl tehdy dostat pořádně přes prsty, akce lehce štvala, protože se střílelo a nemířilo, nikdo neměl ani šrám, ale soupeři do kulek naskakovali jako snad nikdy předtím. Trojka (vyjma závěru) taková není. Možná nazvedne ze židle nevěrohodnými výbuchy i místy rezignací na vyšší level. Stallone, který naštěstí shodil pološílený knír, dál pokračuje v oživování stagnujících kariér svých kolegů, dál vzdává poctu žánru osmdesátých a částečně i devadesátých let, jen až moc svolil ke snaze vyjít vstříc mladým divákům. Nižší věková přístupnost je jednoznačně špatným krokem. Dlouhé scény rekrutování mladých posil jsou nudné. Dočkáme se tak situací hloupých (mračící se vyhazovačka v červených šatech), stejně jako herců z kategorie zbyteční (takový Jet Li jen tupě střílí a pronese zhruba desítku slov). Potěší naopak nové slavné posily (dočasný návrat do první ligy si zejména v úvodu užívá Wesley Snipes a v druhé polovině zase ukecaný Španěl Antonio Banderas). Některé staré gardy bohužel melou z posledního (hodně neesteticky vypadá Dolph Lundgren, u kterého to tvůrci maskují zřejmě tím, že mu neustále cpou do ruky flašku; sešle a unaveně vypadá i Arnold, který v Konečné předváděl něco úplně jiného), ostatně i závěrečný duel mezi Slyem a Melem je dost odbytý. Pozitiva nicméně určitě převyšují ty mírné i velké přešlapy. Čtvrtému setkání se tak bránit rozhodně nebudu. Uvidíme!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Akční důchodci ve své třetí akci pro mne zase byli dokonalí, ale, bohužel, nenacpali se do každého filmového políčka. Já tedy osobně nemám nic proti žádnému ze členů nového týmu, ale za Postradatelné považuji ty původní veterány, takže příchod nováčků považuji za zbytečný, i když jejich výběr je docela zábavný. Hlavní však je, že to pořádně bouchá, dědci dokazují svou nesmrtelnost a jestli to někomu nedává smysl, tak mně je to jedno. Já totiž nehodlám dospět ani v důchodu a tak budu vždy dětinsky stát po boku Barneyho, Leeho, Gunnara, Halea, Tolla, Yina, Mausera a vlastně všech, kteří dokáží synchronizovaně za letu střílet z rotačního kulometu, házet granáty a trousit suché hlášky. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Už sem to psal zde jednou a nechce se mi to sakra vypisovat znova ... tak prostě, ... Za málo peněz hodně muziky a to teda posledních asi 20 min na konci, který mě stojej za to dát plnej počet, protože takovej masakr, kterej furt a furt graduje je jedno velký ultra akční kombo a hotovo. Jinak film jako takovej už nemá svoje kouzlo jako jednička (pro mne nejlepší díl ...) a někteří herci nedostali absolutně prostor ... Proč Snipes nepoužívá svoje bojový umění, když je TAK dobrej a schopnej. Postava Banderase mne spíš srala, proč Jet Li střílí a nekope?! Jinak nejlepší výkon naprosto předvedl Gibson jako hlavní padouch, fakt z něj šlo zlo, zákeřnost a chlad ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pořád to funguje. Patrick Hughes sice místo mladé dravé krve přináší hlavně v polovině snímku hodně zatuhlou podívanou. Jakmile se ale dostane ke slovu jeho hodně slušné akční řemeslo a stará garda, tak si to prostě stále béčkově užijete. Antonio Banderas ruluje, Harrison Ford s Arniem se asi vsadili, kdo z nich umře dřív a drsoň Mel Gibson by zasloužil mnohem více prostoru. Na první dva díly se to nechytá, má akční dušička je však stále spokojená. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než dvojka a to především díky závěrečnému dvacetiminutovému akčnímu nářezu, kde se konečně do hry navrací stávající tým (do té doby nepochopitelně odstavený na vedlejší kolej) a přepálené seznamování s nováčky se začne jakžtakž vyplácet (brokovnice, Ronda Rousey předvede víc, než obvykle stihne v zápasech UFC). Stará parta se tváří unaveně až nezúčastněně (hlavně Sly už méně hláškuje, více nostalgicky vzpomíná a tváří se nasraně), nejvíce si svou účast kupodivu užívá Ford a z řetězu utržený Banderas. Gibsonův záporák je postačující. Jinak překvapivě vážné, s minimem nadsázky nebo snahou o naplnění žánrových formulek (absence osobních soubojů a ikoničnosti hrdinů) a s odporně umělým pozadím. Nejúsměvnější momenty jsou ty nezáměrné, když si uvědomíte, že víc než Banderase nebo Snipese si na plátně často užijete jen jejich dablérů. 5/10 ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stonebanks (Mel Gibson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 500 ráže .500 S&W Magnum. (dc125)
  • Pískaná písnička v traileru je "Colonel Bogey March", pochodová skladba sepsaná původně roku 1914 poručíkem a britským armádním kapelníkem F. J. Rickettsem žijícím v letech 1881 až 1945. V různých obměnách už zazněla v řadě filmů, především válečných. Například Most přes řeku Kwai (1957) či Tmavomodrý svět (2001). (Fary)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama