Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (65)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Z těch novějších pohádek bezkonkurenčně nejlepší...

plakát

Anna Karenina (2012) 

Film má oproti předchozím zpracováním slavného románu výhodu v tom, že režisér nešetřil originalitou a alternativitou. Většina prvků je tam ovšem kontroverzních. Převedení na jeviště přináší určitou zmatenost, které se divák nevyhne. Výběr herců mi přišel z části nevhodný (neměla být Anna Karenina při těle?), proč Karenina hraje krásný Jude Law a Vronského, muže, který měl všechny zaujmout, nevýrazný a nesympatický Aaron Johnson? Film potom není kompaktní s románem. Plusem je obsazení do role Stivy a jeho ženy a švagrové. Poslední věcí, na kterou bych chtěla poukázat, je "neruské" chování všech ústředních postav. Ačkoli se snažili být světoví (hlavně teda Dolly a Kitty), jisté ruské povahové rysy určitě měli.

plakát

Až po uši - Epizoda 10 (2017) (epizoda) 

Skvělé zakončení. Akorát mě po celou dobu seriálu nějak iritovalo, že Berta vypadá asi o půl roku mladší, než by dle scénáře měla být. :D

plakát

Až po uši - Epizoda 9 (2017) (epizoda) 

Nejvtipnější díl celé řady. "Já nejsem v Norsku, ty babyboxerko."

plakát

Babička (1940) 

Černobílá se mi vždycky líbila víc než ta druhá, již barevná. Babička je zde taková laskavější a "babičkovatější", přesně taková, jakou by si každé vnouče přálo. Ale co je v tomto filmu o hodně lepší než ve druhém zpracování, je postava Viktorky. Režisér si s ní zahrál skvěle, její pobíhání po lese a stav zoufalství byl naprosto uvěřitelný.

plakát

Bakaláři - Nevěsta (1977) (epizoda) 

Není to příběh vyloženě komediální, ale dojemný určitě. Kovalinková byla krásná a Maciuchová jakbysmet.

plakát

Bekyně mniška (2008) (TV film) 

Kdyby byl Vydra z půlky tak dobrý herec jako Skopal, tak by to bylo na hvězdiček pět. Nejvtipnější tam byl asi Lábus. A co že si tam Kepka obsadil maminku a strejdu, vy byste to neudělali?

plakát

Causa Králík (1979) 

No jo, takového advokáta by si přál mít každý. :) Líbil se mi Satoranský obsazený do role zmetka, to se běžně nestává. A poradil si s tím, troufám si říct, skvěle. Tři hvězdičky a jedna navíc za linku s Augustou.

plakát

Cirkus Humberto (1988) (seriál) 

Werner Possardt je skvělý herec, pan režisér Filip vše zvládnul ukočírovat a seriál je jedním z našich nejlepších.