Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Obsahy (7)

Severe Clear

Severe Clear (2009)

Kompilace autentických záběrů zážitků jednoho z amerických mariňáků, provázející nás postupem války v Iráku z hranic Saudské Arábie až k Bagdádu. Počáteční nadšení z pomsty za 11. září je brzy vystřídáno pocity beznaděje a hledání smyslu zásahu v cizí zemi. Nikdy nekončící paranoia a strach z nepřátelského území je denním chlebem několika stovek lidí, bojujících z rozkazu prezidenta bez ohledu na vlastní určení.

Smrtící válečníci

Smrtící válečníci (2009) (pořad)

Seriál z produkce Spike TV o komparaci vybraných zbraní a bojovníků se snaží odpovědět na obvyklou chlapskou otázku: "Kdyby se jeden postavil proti druhému, který by vyhrál?" K zodpovězení se dochází skrze řadu testů účinků různých zbraní, stylu jejich boje, mentality a dalších proměnných, dle kterých tým odborníků určuje potenciálního vítěze. Specialitou seriálu je pak hlavně výběr nečekaných dvojic soupeřů. Dočkáme se tak například souboje Gladiátora s Apačem nebo středověkého rytíře s pirátem.

Ukradni tenhle film

Ukradni tenhle film (2006)

První část dokumentu, zabývající se tématem současného file-sharingu (neboli sdílení souborů přes internet) a fenoménem moderní "pirátské scény". Obsahem se točí převážně okolo známého torrentového portálu The Pirate Bay, na který byl roku 2006 zorganizován masivní útok za účelem jeho diskreditace a zničení. Nabízí pak pohled tvůrců tohoto serveru, prezentujících svůj pohled a obhajujících volnou dostupnost uměleckých děl, společně s reakcemi běžných občanů na toto téma.

Česká mise

Česká mise (2005) (seriál)

Koprodukční seriál AČR a České televize vyprávějící o osudech našich vojáků, kteří slouží v zahraničních misích. Díky unikátním záběrům můžeme nahlédnout do míst jejich dislokace, vyslechnout názory a sami se podívat, jak to v oněch zemích doopravdy vypadá. Každý díl nás zavádí na konkrétní místo a očima nezávislého pozorovatele konkrétně ukazuje nesmyslnost války jako takové. Ať už jde o provařený Afghánistán, nekonečnou Gruzii nebo rozbořené Kongo a mnoho dalších.

Polní nemocnice a chemická jednotka Kábul

Polní nemocnice a chemická jednotka Kábul (2008)

Krátkometrážní dokument natáčený ve spolupráci s Českou armádou o vojenské misi v Afghánistánu. Zachycuje zde některé okamžiky ze služby českých vojáků soustředěných na základně Kali u metropole Kábul. Práci lékařů, výjezd záchranného týmu chemiků aj.

Provinční rekonstrukční tým Lógar

Provinční rekonstrukční tým Lógar (2008)

Půlhodinový dokument AČR o spolupráci vojenského a civilního sektoru v oblasti afghánské provincie Lógar. Zachycuje význam a postup výstavby nové infrastruktury válkou zničené země, obavy a osudy lidí, kteří se na tomto projektu podílejí.

Halo Legends

Halo Legends (2010)

Kolekce osmi krátkých animovaných filmů, prozrazující historii a pozadí herního universa HALO. Ústřední postavami jsou Sparťané, pozemští geneticky upravení vojáci, bojující proti mimozemské lize Covenant o záchranu Země ve vzdálené budoucnosti. Autoři nás však také seznámí s příběhy o vzniku bojových stanicích Halo, násilném sjednocování Covenantu či formování civilizace po prvním střetu se Záplavou. Svou koncepcí nelineárního vyprávění rozdílných grafických stylů i příběhové linie tato série v mnohém připomíná úspěšný Animatrix (který je i dílem jednoho z režisérů) a představuje zajímavý doplněk k prohloubení prožitku z oblíbené herní série.

Reklama