Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (7)

plakát

Láska je láska (2012) 

Návštěva kina byla v tomto případě dobrou volbou. Opravdu je to „citlivá komedie“ – na jedné straně řešení pro člověka závažných témat, na druhé příjemná zábava. Uznávám, že v některých momentech bylo z filmu cítit klišé, ale výborné herecké obsazení a jemnost humoru u mě zvítězily.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Málokdy se mi stane, že film během sledování dobrovolně vypnu. U tohoto snímku se to stalo, nicméně nakonec jsem jej shlédla až do konce. Film obsahoval mnoho vtipných momentů, které ale nedokázaly vyvážit roztříštěnost děje a hluchá místa. Tento snímek je pro mě typickým příkladem toho, že ani přítomnost hereckých hvězd nezaručí vždy skvělou podívanou.

plakát

Bronson (2008) 

Největším dojmem z filmu je neuvěřitelný výkon Toma Hardyho. Vůbec mi nevadila ta „umělecká laťka“ a slabý děj, kvůli kterému je tento snímek odsuzován. Naopak, toto byl možná i tak trochu záměr, protože postava věčně vězněného magora mnoho prostoru pro dějové zvraty nenabízí. Sledování mě bavilo jednak kvůli tomu, že v souvislosti s vězením nešlo o klasické „útěkářské“ drama, a také čistě kvůli zvědavosti, co je ještě Hardy schopen předvést. I když možná nemusel předvádět vše...

plakát

Don Jon (2013) 

Neotřelé téma a pár dobrých nápadů (např. Zdrávas v posilovně), Bohužel ale jak postava Jona, tak Barbary mi byly celkem nesympatické a Esther, která měla Jonovi otevřít oči a byla místy spíše křečovitá než přirozená. Přes to všechno jsem se ale docela bavila, jako režisérská prvotina mého oblíbeného JGL to nebylo vůbec špatné.

plakát

Fontána (2006) 

Nevím, jak slovy ohodnotit tento snímek, protože se jednalo spíše o výborný vizuální zážitek. Na jedné straně křehký, na druhé strhující milostný příběh, jehož "třívrstvé" ztvárnění spíše připomínalo poezii než film.

plakát

50/50 (2011) 

Přiznávám se, brečela jsem. Ano, je to ždímání citů z diváků. Ale také to je neotřelá kombinace námětu a provedení, byť ne dvakrát komediální, i když je tak film uveden. Stejně jako příběh a velmi civilní situace mě odrovnal výborný herecký výkon Josepha Gordon-Levitta. Po shlédnutí tohoto snímku má chuť žít každý.

plakát

Pokání (2007) 

Tento snímek mě s sebou nestrhl. V úvodní části na důležité momenty a zvraty bohatý jeden den, kdy se stane v podstatě všechno, co si lze v romanci představit. Roztříštěný děj a přeskakování v čase mě prostě nedonutily nechat se strhnout vlnou citů, která měla diváky zavalit. Po vizuální stránce je to podařené dílo, pro mě ale v podstatě prázdné.