Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (20)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Tak jsem se právě vynořil z kina a mohu vám říci, že jsem se po dlouhé době výborně pobavil z českého filmu. Hlášky ze života od Vetchého, jako bych tam byl sám s mojí rodinkou. Za mě super 95%.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Jedna z nejhezčích pohádek, ne-li nejlepší pohádka české kinematografie. Václav Vorlíček touto pohádkou dokázal, že je mistr svého oboru. Za mě 95%.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Jeden z mých oblíbených filmů. Samozřejmě to nemá na knihu, ale jaký film překonal knihu? Velice výpravně ztvárněný, naprosto senzační hudba a scenérie. Velice kladně hodnotím výběr herců. Za mě 90%.

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

Naprosto skvělý film a naprosto skvělé výkony herců Hrušínského jako Josefa Švejka a Kopeckého jako Otto Katze. Vždycky se rád podívám znovu a znovu na výborný film. Zkrátka a dobře za mě 100%.

plakát

Gladiátor (2000) 

Jeden z mých oblíbených historických filmů. Výborná režie, hudba a výprava. Famózní výkon Russell Crowe. Za mě 100%.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Jedna z nejlepších pohádek všech dob. Vždycky se na ní rád znova podívám. Werich a Burian spolu utvořili opravdu výstavní kus naší kinematografie. Geniální filmové umění. Za mě 100%.

plakát

Pelíšky (1999) 

Jiří Kodet a spol. (nemohu jmenovat všechny, protože by bych na někoho zapomněl a to by nebylo fér) zahráli úchvatný film z dob socialismu a příchodu sovětských vojsk do naší země. Jan Hřebejk příběh skvěle posadil do doby, ve které se odehrává. Herecké výkony (hlavně pak pana Kodeta) byly mistrovsky zvládnuté. Ve filmu nechybí výborně načasované protiklady jako velmi zábavné momenty (např. měření medvěda) proti velmi vážným (např. smrt Vyšáryové). Jedná se o nejlepší film české kinematografie natočený od revoluce 1989. Pro mě - Výborný 100%.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tom Hanks pod vedením režiséra Zameckise natočil svůj nejlepší film. Jeho posloupnost střídaná s trochou skoků v jeho životě, udělala z tohoto filmu jeden z nejdojemnějších a nejúchvatnějších filmů historie kinematografie. Genialita scénáristy, který z knižní předlohy (mimochodem jsem četl) vynechal některé nesmyslné Forrestovy výlety a bojová umění, udělala z filmu mnohem lepší zážitek než byla kniha samotná, a to mě velice mile překvapilo. Jak je to "snadné" natočit film, na který se můžete vy všichni (i vaše děti a rodiče...) dívat znovu a znovu. Je to dokonalé. Pro mě - Výborný 100%.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

Denzel Washington jako Lincolm Rhyme a Angelina Jolie jako Amelia stvárnili společně jeden z nejlepších kriminálních příběhů, které kdy byly natočeny. Dle knihy stejnojmenného názvu, autora předlohy Jeffreyho Deavera (mimochodem jsem četl) jsem nečekal ve filmu, že by se scénář a režie mohly alespoň přiblížit ke genialitě autora předlohy, ale mýlil jsem se - dokonale to zvládli - a tady je pánové a dámy výsledek (i když je v knize Lincoln běloch a Amélia rusovlasá). Měli by natočit i další filmy od tohoto autora - všechny knihy jsou super a všechny filmy by byly trháky. Pro mě - Výborný 100%.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Strach dělá z lidí vězně. Naděje jim dává křídla. Tento citát z prvních slov distributora plně vystihuje příběh tohoto filmu. Jedná se o plný formát umění Freemana a Robbinse na motivy úchvatné knihy autora Kinga. Jedná se o naprostou filmovou bombu, o klenot, který nestačí vidět jen jednou, neboť by se divák při jednom shlédnutí mohl ošidit o dokonale zahrané role. Jako by ani nehráli, ale žili tam. Pro mě - Výborný 100%.