Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Casino Royale (2006) 

Tahle bondovka dokázala skvěle využít faktu, že ty předchozí byly - s promi utím - kraviny. Stejně jako u Batman begins se návrat ke kořenům, syrovosti a hlavně REALITĚ vyplatil.

plakát

Cesta vzhůru (2015) 

Prsty, prsty, prsty, a pak taky jedna otravná asi-rodina plná individuí, o kterých opravdu nechcete nic vědět. Ale bohužel z nějakého důvodu musíte. A to skrze prkenné inscenované dialogy a výlevy jejích členů. Asi je za tím nějaký hlubší záměr. Nejspíš pochopit, před čím Radek Jaroš utíká. A pak, až v posledním plánu přijde jako alespoň mála náplast na divákovu duši pár záběrů z výstupu na K2. Největší devizou této finální části je, že na K2 není moc kyslíku, takže hlavní hrdinové přestanou aspoň na chvíli mluvit. Už jen takovou drobnou třešničkou jsou prostřihy z expedice zpět domů, kde si rodina krátí dramatické čekání stavěním sněhuláků a běžkováním. Expedice proběhla v červenci...

plakát

Collateral (2004) 

Můj nejoblíbenější film. Dva lidé, kteří vedou skutečnou konverzaci namísto vyměňování replik. Jeden vztah, který se plynule (a realisticky) vyvýjí namísto náhlých nepochopitelných pohnutek. To jinde neuvidíte.

plakát

Constantine (2005) 

Charismatický Satan sestupující "shora" v bílých šatech v podání Petera Stormara nemá chybičku.

plakát

CQ (2001) 

Zajímavá filmová pocta šedsátkovým klasikám, ve které mě asi nejvíc potěšila "parodie" na Kubrickův trailer k Dr. Divnoláskovi :)))

plakát

Crash (2004) 

Není to úplně čistých 5* hlavně díky občasné kýčovitosti a obrazové samoúčelnosti. Jinak je to brilantní drama, které vás přesvědčí, že předsudky mají úplně všichni.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Buď si k tomu můžete sednout, hnidopišsky hledat každou logickou chybu a opájet se vlastní nezměrnou inteligencí a dokonalostí nebo si to dát večer před spaním jako oddychovku a příjemně se pobavit. Já zvolil variantu dvě a film očekávání splnil tj. pobavil.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Víte co mají společného Brad Pitt ve 12 opicích, Tom Hanks ve Forrestu Gumpovi nebo Dustin Hoffman v Rainmanovi? Všichni zahráli fenomenálním způsobem psychicky narušeného člověka.A víte co s nimi má společného Robert De Niro v Času probuzení? Vůbec nic...

plakát

Černá labuť (2010) 

Z Natalie Portman stísněnost a nervozita přímo čiší. Když film stojí ze začátku na jejím hereckém výkonu, je to vážně skvost. Jenže režisér jí nedůvěřuje (teď myslím toho filmového) a snaží se její hereckou exhibici "podpořit" kapkami z levných asijských hororů. No a na konci se z kapek stane moře, přidá se kopa baletního melodramatu, chudák Natálka už je jen karikaturou a namísto její hrdinky se rozpadne spíš samotný film.

plakát

Černé ovce (2006) 

Bééééééé... Silně doporučuju shlédnout na nějaké půlnoční projekci, kde láhve nikoliv nealkoholických nápojů putují všemi směry....tak jako letos na fesťáku ve Varech :-D