Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (53)

plakát

Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 

Skvělá černá komedie, která ukazuje jak krutý smysl pro humor život má :) jak snadno se může něco posrat a jak důležité je zachovat si chladnou hlavu, jinak se to posere ještě mnohonásobně víc. Nechápu, proč to nízké hodnocení. Přiznávám, že pět hvězd bych také normálně nedal, ale tu pátou hvězdu tomu přidávám na znamení protestu.

plakát

Všichni starostovi muži (1996) (seriál) 

Na Spin City jsem se začal dívat kvůli Charliemu Sheenovi, který jako vždy nezklamal. Musím, ale uznat, že jsem nečekal od Michaela Foxe takový výkon. Překvapilo mě to a jako herec u mě hodně stoupl.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Za tenhle film Woodymu tleskám. Perfektně vystihl kontrast extrémů emocionálně nestálého a naprosto chladného člověka v podobě dvou bratrů. A klasicky po Allenovsku je to vše podtrženo ironií života :)

plakát

Město bohů (2002) 

Krutost je obrana. Zvíře útočí, když se brání nebezpečí nebo hladu. Ani člověk není krutý bez důvodu. Tento snímek neukazuje odpuzující, hnusnou a zkaženou tvář člověka, ale jeho pravou tvář. Ukazuje něco neuvěřitelně nádherného. Ukazuje pravou podobu duše člověka. Člověk se postupně mění v to čemu věří, že chce být, tohle je čistá, civilizací neposkvrněná povaha člověka. Povaha, kterou když vidíme na plátně, odvracíme zrak, protože nejsme schopni se srovnat s pohledem do zrcadla. V tom je krása tohoto filmu, v jeho upřímnosti :)

plakát

The Maker (2011) 

Dokonalost, perfektní zpracování, hudba, brilantní zakončení. Průběh života zachycen v pěti minutách. Čas ubíhá a jediným hmatatelným smyslem života je život zachovat.

plakát

U-Turn (1997) 

Perfektní od začátku až do konce. Lidi jsou svině a je s tím třeba počítat. Jediné v čem mi to trochu nesedělo bylo občasné vychýlení ze žánru (klišé z úst indiána, občasné sentimentální scénky). To se ale dá přehlédnout. Závěr je naprosto brilantní: "Arizona" ... ♪ It's a good day ♫ 100%

plakát

Prvotní strach (1996) 

Edward Norton patří mezi moje nejoblíbenější herce a Primal Fear jsem viděl až jako poslední z jeho filmů. Nejen, že potvrdil svůj herecký um, ale v mém osobním žebříčku stoupl o pěkných pár míst. Kromě toho brilantní scénář. Tomuto filmu nemám co vytknout. 100%

plakát

Svině (2009) 

Naprosto geniální .. What a fucking bitch :D

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Neuvěřitelně promyšlený a do poslední chvíle napínavý scénář. Už dlouho se mi nestalo, že bych děj takhle hltal. Kevin Spacey mě opět příjemně překvapil svými hereckými dovednostmi.

plakát

Na dotek (2004) 

Lež a pravda, obojí je velmi účinný nástroj k manipulaci s lidmi. Umění lhát a manipulovat nespočívá jen v naprosto dokonale provedené lži bez sebemenších náznaků, ale také v schopnosti říct pravdu ve správném okamžiku. Natalii Portman jsem si v tomto snímku zamiloval.